Povežite se s nama

Crna kronika

Zbog kršenja mjere opreza 39-godišnjak kazneno prijavljen

Objavljeno:

- dana

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja kako je 39-godišnjak, počinio kazneno djelo neizvršavanja sudske odluke.

Naime, u razdoblju od sredine prosinca prošle godine do početka veljače ove godine osumnjičenoga su u više navrata službene osobe zatekle u kršenju mjere opreza udaljenja iz doma s adrese prebivališta u Piškorovcu. Mjera opreza „udaljenje iz doma“ određena je 38-godišnjaku temeljem rješenja Općinskog suda u Čakovcu.

Osumnjičeni je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

Crna kronika

U Varaždinu kirurgu preminuo pacijent nakon operacije te je osuđen, ali Državno odvjetništvo se žali

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

operacija obdukcija doktor

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podnijelo je 13. svibnja žalbu protiv prvostupanjske presude Općinskog suda u Varaždinu kojom je hrvatski državljanin starog 51 godinu oglašen krivim zbog počinjenja teškog kaznenog djela protiv zdravlja ljudi i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, od čega šest mjeseci bezuvjetno, a šest mjeseci uz rok kušnje od dvije godine (djelomična uvjetna osuda).

– Optuženik je proglašen krivim da je u listopadu 2009. godine u Varaždinu, kao liječnik kirurg primijenio očito nepodoban način liječenja 27-godišnjeg pacijenta prilikom i nakon operacije hemoroidalnih čvorova te propustio primijeniti mjere za zaštitu bolesnika prema pravilima medicinske struke, zbog čega je pacijent preminuo. Žalba je podnesena zbog odluke o kazni, jer državno odvjetništvo smatra da je izrečena kazna preblaga zbog težine počinjenog kaznenog djela i posljedice smrti 27-godišnjeg pacijenta koji je bio hospitaliziran zbog tegoba koje nisu ugrožavale njegov život. U žalbi je predloženo da se optuženiku izrekne stroža kazna bez primjene djelomične uvjetne osude – objavio je DORH.

Nastavite čitati

Crna kronika

Policija je javila detalje naleta auta na pješake kod željezničkog kolodvora u Varaždinu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

hitna pomoć

Policija je danas javila o naletu auta na dva pješaka.

Kod željezničkog kolodvora u Varaždinu auto se zabio u dvojicu pješaka

U subotu, 15. svibnja, u 21.17 sati u Varaždinu u prometnoj su nesreći ozlijeđene dvije osobe.
Osobnim vozilom je iz smjera Supilove ulice u smjeru Međimurske ulice upravljao muškarac starosti 54 godine. Dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza uslijed nekretanja sigurnosnom brzinom, nije propustio pješake koji su već stupili na obilježeni pješački prijelaz i prednjim je djelom vozila udario u pješake starosti 55 i 53 godine.

Oba pješaka su zadobila ozljede, te im je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a ozljede im za sada nisu okvalificirane.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!