Povežite se s nama

Crna kronika

Zbog naleta na biciklista u Kućan Marofu dobio tri mjeseca zatvora uvjetno

Objavljeno:

- dana

Biciklistu slomljena tri rebra

N. B. (40) iz Zbelave presudom Općinskog suda u Varaždinu osuđen je na tri mjeseca zatvora uvjetno jer je počinio kazneno djelo protiv sigurnosti prometa – izazivanjem prometne nesreće u cestovnom prometu.

Događaj se dogodio 9. listopada prošle godine u Kućan Marof. U gluho doba noći, oko 2,30 sati, vožnju nije prilagodio vidljivosti u noćnim uvjetima tako da može na vrijeme zaustaviti pred svakom zaprekom koju može predvidjeti. Bočnim dijelom automobila udario u stražnji dio bicikla ispred sebe. Na biciklu je bio Z.D. kojem su slomljena tri rebra.

Sud je donio odluku da je 40-godišnjak zbog kršenjem propisa o sigurnosti prometa iz nehaja izazvao opasnost za život i tijelo ljudi, pa je zbog toga prouzročio tešku tjelesnu ozljedu druge osobe. Sud smatra da podaci u optužnici pružaju dovoljno osnova za izdavanje kaznenog naloga, te da to proizlazi iz zapisnika o očevidu, situacijskog plana, medicinske dokumentacije, dokumentacije uviđaja, zapisnika o pravom ispitivanju 40-godišnjak  uz DVD snimku i iskazu ozlijeđenog Z.D.-a.

Presuda nije pravomoćna i moguće je uložiti prigovor na kazneni nalog.

Izvor:
Foto: ilustracija

Crna kronika

U Pešćenici Viničkoj nastrijelio psa koji je pomagao u ispaši stada ovaca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

pas

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su prijavu 68-godišnjaka kojom prijavljuje da je nepoznati počinitelj 3. srpnja u Pešćenici Viničkoj nepoznatim oružjem nastrijelio psa koji se nalazio u šumi, a pomagao u ispaši stada ovaca.

Vlasnik je nastrijeljenog i ozlijeđenog psa odvezao nadležnom veterinaru koji je istog pregledao i utvrdio kako su ozljede teške i da je potrebno psa eutanazirati.

Policijski službenici obavili su očevid te nastavljaju rad na utvrđivanju svih okolnosti događaja i na pronalasku počinitelja ovog kaznenog djela, ističu jutros iz PU varaždinske.

Policijski službenici podnijeli su kaznenu prijavu za kazneno djelo Ubijanje ili mučenje životinja nadležnom državnom odvjetništvu.  

Nastavite čitati

Crna kronika

Starica teško ozlijeđena, preko nogu joj prešao teretni automobil

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu, 2. srpnja, oko 11 sati u Hodošanu, došlo je do prometne nesreće u kojoj je teško ozlijeđena 84-godišnja pješakinja.

Nesreća se dogodila u trenutku kada je 84-godišnja pješakinja prelazila kolnik Zlatoljske ulice, a da se prije stupanja na kolnik nije uvjerila da to može učiniti na siguran način. Uslijed opisane situacije, preko stopala njenih nogu, stražnjim kotačima prešao je teretni automobil s pridodanom prikolicom, čakovečkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 29-godišnjak.

Ozlijeđena pješakinja vozilom hitne medicinske pomoći prevezena je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđena te je zadržana na liječenju.

Nadležnom državnom odvjetništvu podnijet će se posebno izvješće o opisanoj prometnoj nesreći.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje