Povežite se s nama

Crna kronika

Jurio kod Klenovnika, završio u jarku, udario glavom u kamen i na mjestu preminuo

Objavljeno:

- dana

Divljao quad motociklom

Izvijestili smo o tragičnoj nesreći koja se dogodila jučer, 8. prosinca, u mjestu Goranec, izvan naseljenog mjesta u predjelu zvanom Severnjak, u kojoj je smrtno stradao muškarac starosti 36 godina, a sada donosimo još neke detelje.

Muškarac se quadom vozio iz smjera Bedenca u smjeru Goranca. Upravljao je neregistriranim četverociklom, bez zaštitne kacige i bez vozačke dozvole te je po izlasku iz  desnog oštrog zavoja zbog neprilagođene brzine i osobina kolnika izgubio nadzor nad četverociklom i sletio u desni cestovni jarak. Pritom je došlo do prevrtanja vozila u šumski predio i pada vozača koji je udario u kamen i na mjestu preminuo.

J.P.  je šesnaesta smrtno stradala osoba na prometnicama Varaždinske županije u 2016. godini.

>>FOTO J.P. (36) neregistriranim motociklom sletio u deset metara duboku provaliju i preminuo

>>Tragedija kod Klenovnika: 36-godišnjak se quad motociklom odvezao u smrti

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

Crna kronika

Zbog 1,4 promila završio na triježnjenju u policiji u Ludbregu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Jučer, 2. ožujka u 19.40 sati u Slokovcu, policijski službenici Policijske policije Ludbreg zaustavili su osobno vozilo kojim je pod utjecajem alkohola od 1.40 g/kg upravljao 45-godišnjak.

Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, isti je doveden u Policijsku postaju Ludbreg, te smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola, javila je PU varaždinska.

Protiv njega je podnijeti prekršajni nalog.

Nastavite čitati

Crna kronika

U nesreći u Čehovcu ozlijeđen vozač (55): on i vozačica drugog vozila nisu očistili stakla od leda

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Jučer, 2. ožujka 2021. godine oko 6.30 u Čehovcu došlo je do prometne nesreće u kojoj je ozlijeđen 55-godišnji vozač Fiata Punta.

Neposredno prije nesreće 55-godišnji vozač Punta, čakovečkih registarskih oznaka, polukružnim okretanjem uključivao se u promet s površine ispred dvorišne ograde. Pritom nije propustio sva vozila koja se kreću prometnicom na koju se uključivao, zbog čega je u bočni dio njegova automobila prednjim dijelom udarila 22-godišnja vozačica Renaulta Clija čakovečkih registarskih oznaka.

Vozač Punta vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje mu je pružena liječnička pomoć, dok će se težina ozljeda zadobivenih u nesreći naknadno okvalificirati.

Prije uključivanja u promet sudionici nesreće nisu očistili zaleđena vjetrobranska stakla na automobilima. Ujedno, 55-godišnji vozač Punta tijekom vožnje nije koristio sigurnosni pojas.

Zbog obavljanja očevida prometne nesreće od 7.05 do 7.50 kolnik županijske ceste u Čehovcu bio je zatvoren za sav promet te se odvijao obilaznim pravcima.

Sudionici opisane prometne nesreće prekršajno su sankcionirani zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

– S obzirom na niske jutarnje temperature, upozoravamo sve vozače da prije upravljanja vozilima očiste zaleđena vjetrobranska stakla. Prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama propisano je da je vozač dužan prije uključivanja u promet očistiti zaleđena vjetrobranska stakla te snijeg ili led s vozila. Za neočišćeno vozilo propisana je novčana kazna u iznosu od 1.000 kuna.

Uredno očišćena vjetrobranska stakla osiguravaju bolju preglednost te se time izbjegavaju prethodno opisane prometne situacije, tj. stradavanje u prometnim nesrećama – upozoravaju iz PU međimurske.

Nastavite čitati