Povežite se s nama

Crna kronika

Jurio kod Klenovnika, završio u jarku, udario glavom u kamen i na mjestu preminuo

Objavljeno:

- dana

Divljao quad motociklom

Izvijestili smo o tragičnoj nesreći koja se dogodila jučer, 8. prosinca, u mjestu Goranec, izvan naseljenog mjesta u predjelu zvanom Severnjak, u kojoj je smrtno stradao muškarac starosti 36 godina, a sada donosimo još neke detelje.

Muškarac se quadom vozio iz smjera Bedenca u smjeru Goranca. Upravljao je neregistriranim četverociklom, bez zaštitne kacige i bez vozačke dozvole te je po izlasku iz  desnog oštrog zavoja zbog neprilagođene brzine i osobina kolnika izgubio nadzor nad četverociklom i sletio u desni cestovni jarak. Pritom je došlo do prevrtanja vozila u šumski predio i pada vozača koji je udario u kamen i na mjestu preminuo.

J.P.  je šesnaesta smrtno stradala osoba na prometnicama Varaždinske županije u 2016. godini.

>>FOTO J.P. (36) neregistriranim motociklom sletio u deset metara duboku provaliju i preminuo

>>Tragedija kod Klenovnika: 36-godišnjak se quad motociklom odvezao u smrti

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

Crna kronika

Evo kako je došlo do nesreće u Turčinu u kojoj je život izgubio 25-godišnji motociklist

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Izvijestili smo da je u Turčinu došlo do teške prometne nesreće u kojoj je poginuo motociklist.

>>FOTO Stravični prizori s mjesta današnje nesreće kod raskrižja prema Tomaševcu Biškupečkom

Naime, u nedjelju, 14. kolovoza u 15.45 sati u ulici Vladimira Nazora u Turčinu, dogodila se prometna nesreća sa smrtno stradalom osobom. Muškarac starosti 41 godinu upravljao je osobnim vozilom Ulicom Vladimira Nazora iz smjera Kolodvorske ulice.

– Dolaskom do raskrižja s kolnicima Zagrebačke ulice i ulice Glavić, nije se zaustavio na znak obaveznog zaustavljanja, već je ušao u raskrižje skrećući ulijevo, kojom prilikom nije propustio sva vozila koja su se kretala cestom s prednošću prolaska. Zbog toga je na prednji lijevi dio njegovog vozila, prednjim dijelom naletio motocikl kojim je u smjeru Ulice Vladimira Nazora, zadržavajući smjer kretanja ravno, upravljao 25-godišnjak – ističe PU varaždinska.

Od siline udara, motocikl je odbačen uz istočni rub kolnika Zagrebačke ulice, dok su vozač i putnica odbačeni u odvodni kanal s istočne strane kolnika ulice Glavić.  Vozač motocikla je zbog zadobivenih ozljeda preminuo na mjestu događaja, a putnica je zbog teških tjelesnih ozljeda prevezena u Opću bolnicu Varaždin, gdje je zadržana na liječenju.

Na mjesto događaja izašao je zamjenik Županijske državne odvjetnice u Varaždinu koji je prisustvovao očevidu te odredio obdukciju i sva potrebna vještačenja.

Za vrijeme trajanja očevida navedena dionica državne ceste D-3 bila je  zatvorena za sav promet sve do 20 sati.

Nastavite čitati

Crna kronika

Direktor (52) trgovačkog društva iz Varaždina napisao da je kupio drva za 3,8 milijuna kuna da bi utajio porez

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 10. kolovoza, donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina starog 52 godine i trgovačkog društva zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela utaje poreza ili carine iz Kaznenog zakona.

– Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 52-godišnjak od studenog 2018. do prosinca 2020. godine, kao direktor trgovačkog društva iz Varaždina, u poslovnim knjigama evidentirao tri lažna računa prema kojima je njegovo društvo kupilo više od tisuću kubnih metara drva za više od 3.800.000 kuna, iako njegovo društvo nije kupilo niti platilo nikakvu količinu drva. Osnovano se sumnja da je potom, na temelju tih lažnih računa, odbio pretporez i umanjio obvezu plaćanja poreza na dodanu vrijednost društva u iznosu većem od 760.000 kuna – obajvio je DORH.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje