Povežite se s nama

Međimurje

Zbog samozapaljenja mobitela u obiteljskoj kući izbio požar, ozlijeđeno dvoje djece

Objavljeno:

- dana

Noćas, 30. kolovoza, oko 3:40 sati u Murskom Središću, Selskoj ulici, u sobi obiteljske kuće izbio je požar kojom prilikom je izgorio namještaja, dok je u ostatku kuće došlo do začađenja zidova.

Na mjestu događaja požar su ugasili pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Murskog Središća i Javne vatrogasne postrojbe Čakovec.

Provedenim očevidom utvrđeno je da je do požara došlo uslijed samozapaljenja mobilnog telefona. U požaru je ozlijeđeno dvoje djece te su prevezeni u Županijsku bolnicu Čakovec, dok će se kvalifikacija ozljeda utvrditi naknadno.

Materijalna šteta procjenjuje se na više desetaka tisuća kuna. O događaju će se podnijeti posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, javlja PU međimurska.

Međimurje

Dani smijeha ove godine u Prelogu započinju 22. listopada

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kerekesh teatar

Već petu godinu zaredom Kerekesh Teatar u suradnji sa Gradom Prelogom organizira Dane smijeha, a ovogodišnji će se održati od 22. do 24. listopada.

U petak, 22. listopada, na redu je predstava „Ja, tata“ u izvedbi glumca Rakana Rushaidata, a dan kasnije, u subotu, 23. listopada, „Ja, trudnica“ u kojoj igraju Ana Begić Tahiri i Jan Kerekeš. Nedjelja je rezervirana za predstavu „Susjedi“ u kojoj igraju Ljubomir Kerekeš, Darko Janeš, Tamara Šoletić i Antonija Stanišić Šperanda.

Cijena ulaznice je 50 kuna za svaku od predstava, a broj mjesta ograničen.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Mališani iz Mačkovca marljivo su se pripremali za „Pogačijadu“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Područnom odjelu Dječjeg vrtića Cipelica, „Mrav“ Mačkovec, održano je tradicionalno druženje djece, roditelje, baka, djedova i odgojiteljica pod nazivom „Pogačijada“.

Jedna je to od aktivnosti koja je realizirana u okviru projekta „Med Murom i Dravom“ koji se već nekoliko godina provodi sa djecom.

„Mravići“ se tako pobliže upoznavaju s tradicijom, običajima, glazbom i tradicionalnim jelima Međimurja.

– Djeca su se marljivo pripremala za „Pogačijadu“, izrađivala jesenske ukrase od prirodnih materijala, upoznavala se sa tradicionalnim načinom pripreme pogača, i sa pjesmama svojega kraja. Sve što su marljivo naučili sa njihovim odgojiteljicama Ljubicom Bedić, Marijanom Novak, Dijanom Fučko i Brankom Marciuš – objašnjavaju iz Vrtića.

U prekrasnom jesenskom ugođaju vrtića uživali su u druženju sa svojim obiteljima i odgojiteljicama i slasnim pogačama zahvaljujući vrijednim rukama baka i mama.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje