Povežite se s nama

Život i društvo

Zbog velike vatrogasne vježbe više će ulica u Varaždinu biti zatvoreno danas i u petak popodne

Objavljeno:

- dana

U srijedu, 12. lipnja, od 17.30 do 20 sati i u petak, 14. lipnja, od 16 do 20 sati, privremeno će se zatvoriti promet ulicama u Varaždinu za vrijeme provođenja smotre ljudstva i vozila povodom 160. godišnjice Prvog hrvatskog dobrovoljnog vatrogasnog zbora u Varaždinu i pokazne vježbe hrvatskog vatrogastva, javila je varaždinska policija.

 U srijedu, 12. lipnja, od 17.30 do 20 sati privremeno će se zatvoriti promet ulicama u Varaždinu za potrebe generalne probe i to kako slijedi:

– dionica Ulice Stanka Vraza od raskrižja sa ulicom Braće Radić do raskrižja s

   Ulicom Zrinskih i Frankopana,

– dionica Ulice Zvonka i Vladimira Milkovića od raskrižja s Ulicom Ive Režeka do

   Kapucinskog trga,

– Kapucinski trg do ulaza u podzemnu garažu.

U petak, 14. lipnja, od 16 do 20 sati, privremeno će se zatvoriti promet ulicama u Varaždinu tijekom održavanja smotre ljudstva i vozila te pokazne vježbe i to kako slijedi:

– dionica Ulice Stanka Vraza od raskrižja sa Hallerovom alejom do raskrižja s

  Ulicom Zrinskih i Frankopana,

– dionica Ulice Braće Radić od raskrižja s Kratkom ulicom do raskrižja s Ulicom

  Stanka Vraza,

– Kapucinski trg do ulaza u podzemnu garažu,

– dionica Ulice Zvonka i Vladimira Milkovića od raskrižja s Ulicom Ive Režeka do

  Kapucinskog trga,

– Ulica Vatroslava Lisinskog od raskrižja s Ulicom Stanka Vraza do raskrižja s

  Uršulinskom ulicom,

– Ulica Ivana Cankara od raskrižja s Ulicom Stanka Vraza do raskrižja s Ulicom

  Ankice Opolski,

– Ulica Andrije Kačića Miošića od raskrižja s Ulicom Ivana Cankara do raskrižja s

  Uršulinskom ulicom.

Za vrijeme privremenog zatvaranja navedenih ulica promet će se odvijati obilazno.

Život i društvo

Pacijenti u Hrvatskoj nekoliko će dana dobivati papirnate uputnice i recepte

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Pacijentima će od petka biti nešto teže doći do uputnica i recepata.

HZZO je najavio radove na sustavu CEZIH (Centralni zdravstveni informacijski sustav Republike Hrvatske) zbog migracije, od petka, 26.7.2024. godine od 12 sati do ponedjeljka, 29.7.2024. godine do 12 sati.

– Obavještavamo vas kako će CEZIH zbog radova na migraciji sustava biti nedostupan od petka, 26. srpnja, od 12 sati, do ponedjeljka, 29. srpnja, do 12 sati. Radovi će se maksimalno optimizirati kako bi što ranije završili, tako je moguće da završe u ponedjeljak i prije 12 sati. Korisnici sustava CEZIH za vrijeme navedenih radova prijeći će na način rada u izvanrednim okolnostima (odnosno rad u papirnatom obliku, odnosno izdavanje uputnica i recepata na papiru), kako bi se osiguralo nesmetano i kontinuirano pružanje zdravstvene zaštite našim osiguranicima – objavio je HZZO.

Nastavite čitati

Život i društvo

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja dopustila preuzimanje Čakovečkih mlinova

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Čakovečki mlinovi/Facebook

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja odobrila je na prvoj razini namjeru provedbe koncentracije koja nastaje stjecanjem izravne kontrole na trajnoj osnovi poduzetnika Mlin i pekare d.o.o., Sisak, Plodinec d.o.o., Velika Gorica, ALLIANZ ZB d.o.o. Zagreb i PBZ CO d.d., Zagreb (u svoje ime, a za račun fondova) i Čakovečki mlinovi d.d., Čakovec.

Zahtjev za ocjenom koncentracije u Čakovečkim mlinovima podnijeli su sisačka tvrtka Mlin i pekare, tvrtka Plodinec te mirovinski fondovi AZ i PBZ-CO

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) dopustila je preuzimanje Čakovečkih mlinova, ocijenivši da tom transakcijom ne dolazi do nedopuštene koncentracije niti ugrožavanja tržišnog nadmetanja, izvijestili su iz te agencije u ponedjeljak, 22. srpnja.

Zahtjev za ocjenom koncentracije u Čakovečkim mlinovima podnijeli su sisačka tvrtka Mlin i pekare, tvrtka Plodinec te mirovinski fondovi AZ i PBZ-CO, koji zajedno u toj čakovečkoj tvrtki drže blizu 65 % vlasničkog udjela. Tvrtka Mlin i pekare postala je lani najveći dioničar preuzimanjem 24,78 % dionica od bračnog para Varga. AZ fondovi posjeduju oko 21 %, PBZ-Croatia osiguranje 16 %, a Plodinec oko 4 %.

– Detaljnom analizom svih dostupnih podataka, za sva utvrđena mjerodavna tržišta, može se zaključiti da na niti jednom utvrđenom mjerodavnom tržištu ne dolazi do znatnog jačanja položaja stjecatelja. Na tržištu proizvodnje brašna, ukoliko se i promatra uže definirano tržište, odnosno teritorij Republike Hrvatske, nakon provedbe koncentracije kao i na području cijele EU, položaj sudionika koncentracije nije značajan. Kada je riječ o tržištima iz pekarske djelatnosti, provedbom predmetne koncentracije, također ne može doći do narušavanja tržišnog natjecanja kako na tržištu proizvodnje, tako niti na trgovini na veliko i na malo pekarskim proizvodima. Postoji niz poduzetnika koji su prisutni na tim tržištima, koji i proizvode pekarske proizvode, ali i sudjeluju u trgovini na veliko i na malo, a osim toga, za krajnje kupce, osim velikih poduzetnika koji su navedeni u tom dijelu, postoji i veliki broj poduzetnika prisutnih na trgovini na malo, a koji nisu dijelovi velikih poduzetnika. Također, na tržištu trgovine na malo, kako na teritoriju Republike Hrvatske, tako i na području promatranih županija, razvidno je da na niti jednom području ne dolazi do znatnog jačanja položaja stjecatelja. Uz to prisutan je veliki broj poduzetnika, posebice velikih trgovačkih lanaca, a koji spadaju među vodeće i na nacionalnoj razini te niz poduzetnika koji nisu dijelovi trgovačkih lanaca. Slijedom svega navedenog, AZTN je ocijenio da proizlazi kako nije riječ o zabranjenoj koncentraciji koja može značajno narušiti tržišno natjecanje na mjerodavnom tržištu osobito jer se tom koncentracijom ne stvara novi niti jača postojeći vladajući položaj sudionika koncentracije, odnosno da nije riječ o koncentraciji koja ima značajan učinak na tržišno natjecanje – objavio je AZTN.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje