Povežite se s nama

U fokusu

Zbog zaustavljanja projekta širokopojasnog interneta Kruno Jurgec žestoko se obrušio na vodstvo Donje Voće

Objavljeno:

- dana

Krunoslav Jurgec, bivši HDZ-ov načelnik Općine Donja Voća, reagirao je članak Regionalnog tjednika “Propao je projekt širokopojasnog interneta za sedam općina i Lepoglavu vrijedan gotovo 93 milijuna kuna”.

Za članak Jurgec kaže da je “potpuno je senzacionalistički s ciljem obmanjivanja javnosti”.

Propao je projekt širokopojasnog interneta za sedam općina i Lepoglavu vrijedan gotovo 93 milijuna kuna

Naime, ovaj je projekt dogovoren za Jurgecovog mandata te njegovu reakciju prenosimo u nastavku u cijelosti, točno kakva je stigla.

Zahtijevam da zbog objektivnog informiranja javnosti objavite sljedeće:

Umjesto da se bave svojim poslom i grade projekt vrijedan više od 100 milijuna kuna, Žmegač i Kočet ponovo lažu!

Sanja Kočet očigledno svojim lažnim i pokvarenim izjavama dokazuje da sumnja kako vjerojatno nije sposobna niti pasti pure a kamoli voditi neki suvisli posao doista ima mjesta! Zašto je jedna takva dokazano nesposobna individua uopće došla u mogućnost da Općini Donja Voća ali i cijelom Konzorciju Donja Voća učini štetu koja će se mjeriti u stotinama milijuna kuna treba pitati onoga koji se godinama iz petnih žila trudio lažima i konstrukcijama umanjiti moj doprinos razvoju Donje Voće ali i sjeverozapadnog dijela Varaždinske županije.

Stoga smatram da su Željko Žmegač i Sanja Kočet prvi među onima koji će kako izgleda biti odgovorni za to što će Konzorcij Donja Voća ostati bez planiranih prihoda većih od 200.000.000,00 kn u trajanju vijeka projekta razvoja širokopojasnog pristupa. Taj podatak nisam ja izmislio iz glave veće ga je 2019 godine potvrdila Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM), istu Potvrdu dostavljam u prilogu.

Te će tako propasti projekt financijske vrijednosti investicije u iznosu od 92.728.422,20 HRK, pri čemu je predmetnim Ugovorom odobreno EU sufinanciranje Projekta (dodjelom bespovratnih sredstava) u iznosu od 64.570.269,81 HRK što se očigledno ne zna i ne može iskoristiti i provesti u djelo, bez mene kojeg se blati!

Projekt koji sam ja osobno osmislio, pripremio i vodio sve do trenutka mojeg odlaska odnosno kad mu nisu „presudili“ Žmegač i Kočet! Angažiranjem kojekakvih „vanjskih suradnika“ tipa „Konzultantice iz Zagreba“ odnosno gđe. Ljubice Galić, Predsjednice KUD-a Voća, što je svakako iznimna referenca za takav posao!! Ili pak izvjesnog Saše Novoselca, čija je referenca uvođenja u posao očito bila rad u Hotelu Turist ili svjesno lažno predstavljanje da je bio sudac na Sudu u Varaždinu, što je naravno službeno od Suda i demantirano. No taj isti „vanjski suradnik“ je od mjeseca listopada 2021 godine zaposlenik tvrtke AC GROUP vlasnika Željka Žmegač!

Nadalje izvjesna Sanja Kočet ima obraza i hrabrosti ponovo izjaviti da je ovaj projekt „pun problema i loše pripremljen“, iako su za njega svoju suglasnost dali Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU te Središnja agencija za financiranje i ugovaranje i to 2020 godine, a nakon toga smo i potpisali Ugovor 31. srpnja 2020 godine. Dali ovom konstatacijom Sanja Kočet i Željko Žmegač utvrđuju krivotvorenja kod spomenutih, dali su i njih prijavili USKOK-u?!

Potom su u 2021 godini provedene dvije EX ANTE kontrole i dva prethodna savjetovanja, na koje NITKO nije imao primjedbi!

Nakon toga je u 2021 godine sama „načelnica“ Kočet objavila javnu nabavu iako je iz iste trebala izuzeti radi sukoba interesa tvrtke koje su povezane sa njom samom ali i Željkom Žmegačem, koji je Predsjednik vijeća i njezin glavni šef a koji se sakriva iza takove individue! Dali su možda to prijavili USKOK-u?

Javna nabava je provedena bez ikakvih primjedbi i žalbi, sama Kočet je nakon toga donijela Odluku o odabiru i potpisala Ugovor sa izvođačem koji sada želi raskinuti a da niti sama nije svjesna kako to ispravno napraviti?

Naravno da je i takav slučaj propisan u Ugovoru koji sam ja pripremio i potpisao a ovakva individua ga sada lažno i nesposobno pokušava raskinuti. U tome Ugovoru čiji komplet ima 184 stranice a iz kojeg duo Žmegač/Kočet očito nisu pročitali niti 184 SLOVA stoji u Prilogu II., članak br. 27 kako se može raskinuti Ugovor.

Naravno da Žmegač i Kočet to nisu napravili no imali su obraza mene ponovo javno spomenuti ALI pritom prešutjeti da će našem kraju moguće učiniti štetu koja će se brojiti u stotinama milijuna kuna!?

Naravno da je Kočet Sanja iza koje se skriva Željko Žmegač konstatirala da „Navedeni projekt proglašen je i od strane nadležnih državnih institucija kao visokorizičan, a vezano uz financijske kapacitete jedinica lokalne samouprave nosioca projekt, odnosno Općine Donja Voća.” no zaboravlja napisati koje su to institucije i kada se to konkretno desilo?

Dali je Sanja Kočet navela da su sredstva za ovaj projekt osigurana u proračunu Općine Donja Voća za 2022 godinu, koji su izglasali vijećnici u Općinskom vijeću kojeg vodi Željko Žmegač?! Ako već ništa ne znače osigurana sredstva u proračunu 2021 godine ili odobrenje za kredit Ministarstva financija vezano za osiguranje sredstava u ovom projektu, koje također prilažem!

Sve to poštovani na žalost dovodi ovaj krasan projekt u sferu suspektnog i onog kojim će se doista morati baviti određene Institucije. Umjesto ga sada svjedočimo radu na terenu i gradnji infrastrukture kakvu nema niti jedna JLS-e u našoj Županiji ali i šire!

Ja sam u petak poslao dopis u Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU kao PT1 u Ugovoru te Središnjoj agenciji za financiranje i ugovaranje PT2 te Korisniku iz Ugovora koji sam ja u ime Konzorcija Donja Voća sa prije spomenutima potpisao 2020 godine. Gdje ih informiram o stanju ovog projekta i medijskim natpisima odnosno nedostatku dokumentacije koju je potrebno onda donijeti te objaviti prije bilo kakve javne objave! Obzirom da to nisu učinili ostali članovi Konzorcija Donja Voća, koliko je meni osobno poznato.

Što će oni reći na ove nesuvisle postupke Sanje Kočet ostaje da vidimo u skoro vrijeme a tko će se onda i kako baviti ovim projektom sigurno će biti preneseno u medijima!

Na kraju želim se javno zahvaliti svim žiteljima Konzorcija Donja Voća ali i ljudima iz drugih krajeva na podršci koju mi pružaju ovih dana i izražavaju svoju konsterniranost da je nešto tako moguće i koji ne vjeruju da se dozvolilo da nesposobna i pokvarena individua uništi gospodarski i društveni život u našem kraju te sve Jedinice lokalne samouprave uskrati za takove prihode kakvu ovaj PROJEKT BUDUĆNOSTI ima!

Zahvaljujem na razumijevanju i uvrštenju!

Kruno Jurgec

U fokusu

Odluka Vlade: još dva tjedna cijene goriva neće rasti

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Danas je, 4. srpnja, na telefonskoj sjednici Vlade donesena Uredba o utvrđivanju najviših maloprodajnih i veleprodajnih cijena naftnih derivata, te Uredba o izmjeni Uredbe o visini trošarine na energente i električnu energiju, kojima režim određivanja najviših maloprodajnih cijene naftnih derivata ostaje isti kao i prethodnih 14 dana.

U tom kontekstu i dosadašnje smanjenje trošarina na naftne derivate produljuje se za još 14 dana. Uz sve poduzete mjere, cilj Vlade je očuvati standard građana, sigurnost opskrbe energenata, a ujedno i prihode za vrijeme turističke sezone, ističu iz Vlade.

Veleprodajne cijene se fiksiraju tako da sa svim javnim davanjima ne mogu iznositi više od krajnje maloprodajne cijene propisane Uredbom za maloprodajna mjesta izvan autocesta. Navedenom izmjenom dodatno će se zaštititi male distributere naftnih proizvoda.

Ovaj režim primjenjivat će se sljedećih 14 dana.

Evo kakve cijene ostaju:

Nastavite čitati

U fokusu

Kaznena prijava protiv pilota zločinačke JNA koji su raketirali Koprivnicu, a prije toga Varaždin i Čakovec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) podnijela je Državnom odvjetništvu RH kaznenu prijavu protiv N.N. počinitelja, odnosno pilota zločinačke JNA, koji su 7. listopada 1991. sa dva aviona (po promatračima) tipa „Jastreb“ oko 15,45 sati raketirali Koprivnicu, koja se nije nalazila u borbenoj, ratnoj zoni.

Cilj ovog zločinačkog napada bila je vojarna, koju su pripadnici JNA 30. rujna 1991. bez ispaljenog metka prepustili Hrvatskoj vojsci, u kojoj se tom prigodom nalazilo i zapovjedništvo i  nekoliko stotina vojnika slavne 117. Koprivničko-križevačke brigade.

>>Varaždin: ratnom pilotu Danijelu Boroviću svečano uručeno priznanje “Junak Domovinskog rata“

Međutim, sa avionima su napali   i područja oko vojarne nastanjene civilnim stanovništvom.

Tom prigodom smrtno je stradao David Piskor (izvan kruga vojarne), a nekoliko branitelja je ranjeno. Učinjena je i relativno velika materijalna šteta. Sve je moglo i mnogo teže završiti da pravovremeno i učinkovito nije svoj obol dala protuzračna obrana.

Važno je također istaknuti da su nakon Koprivnice ti ili drugi zločinački avioni raketirali i područje Čakovca i Varaždina, koji se također nisu nalazili u tzv. ratnoj zoni!

– U Beogradu su podigli optužnicu protiv četvorice hrvatskih ratnih pilota za navodne ratne zločine iz 1995. Oni očito znaju  tko je sve letio i činio ratne zločine na području Republike Hrvatske, pa će se stoga pretpostavljamo iznimno brzo sjetiti i optužiti  srpske, odnosno jugoslavenske ratne zločince koji su i u zrakoplovima ubijali i nanosili veliku štetu hrvatskom narodu, koji u to vrijeme nije imao ni osnovnog naoružanja, a kamoli ratne zrakoplove. Tm prije što je zločin-zločin. Nu, ako nije ratni zločin to što se 7. listopada 1991. dogodilo u Koprivnici, onda što je? – zapitao se Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.).

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje