Povežite se s nama

Crna kronika

Žbuka je pala na djecu zbog greške izvođača radova?

Objavljeno:

- dana

VRTIĆ VJEVERICA

Iako službena istraga, a zatim i rezultati tek slijede, već samim pogledom na strop može se zaključiti da pri izgradnji vrtića Vjeverica nisu poštovana sva pravila struke, rekli su na konferenciji za novinare održanoj u četvrtak gradski čelnici i čelnici Dječjeg vrtića Čakovec.

Podsjetimo, prije dva dana u spomenutom vrtiću u čakovečkoj Ulici ZAVNOH-a sa stropa se odlomio dio žbuke pri čemu je lakše ozlijeđeno petero djece. Konferencija je održana upravo u prostoriji u kojoj se dogodila nesreća.

Gradonačelnik Branko Šalamon izrazio je žaljenje zbog nemilog događaja, no ujedno istaknuo kako on nije mogao biti predvidiv. U sve vrtićke objekte u vlasništvu Grada Čakovca ulaže se maksimalno, prema financijskim mogućnostima, istaknuo je. Inače, kako smo već izvijestili, od danas je 170 djece koliko polazi Vjevericu privremeno razmješteno u druge vrtiće.

U Vjeverici su građevinski stručnjaci od kojih se očekuje da utvrde točan uzrok pada žbuke. Prema sadašnjim procjenama, odnosno riječima gradonačelnika Šalamona, mogući uzrok je vlaga, odnosno kondenzacija, ali i činjenica da je pri izgradnji stropa u jedan sloj stavljen najlon koji je onemogućio kvalitetno prianjanje žbuke.

Vrtić je sagrađen 1997. godine, a izvođač radova bila je zanatska zadruga Međimurje. Šalamon je ujedno priznao kako Grad nema novaca za sanaciju štete pa će se morati ići u minus. Koliko dugo će djeca biti razmještena u druge vrtiće, zasad nije poznato.

Izvor:
Foto: Arhiva RT

Crna kronika

Barbara Bešenić i njezin sin u zatvor na 3 i pol godine

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Barbara Bešenić, nekadašnja kraljica PET ambalaže, i njezin sin Krunoslav Bešenić nepravomoćno su osuđeni na po tri i pol godine zatvora, piše 24 sata.

Krivi su jer su od 2006. do kraja 2009. zlouporabom u sustavu prikupljanja PET ambalaže oštetili Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za 105 milijuna kuna te si nezakonito pribavili 21,5 milijuna kuna. Novac moraju uplatiti u državni proračun u roku od 15 dana od pravomoćnosti presude. Miho Zrnić Marinović nepravomoćno je osuđen na sedam mjeseci zatvora uvjetno jer je svojoj tvrtki, Odlagalište sirovine, nezakonito pribavio 54.000 kuna, a Dragan Mijoč i Vinko Mladineo, bivši šef Fonda, oslobođeni su zbog nedostatka dokaza.

USKOK ih, podsjećamo,  tereti da su se od početka 2006. do 2009. u Podrutama, Metkoviću i Zadru povezali u zločinačko udruženje čiji je cilj bio da kroz sustav prikupljanja PET ambalaže sebi i svojim društvima pribave znatnu imovinsku korist, i to tako što su dvostruko naplaćivali PET ambalažu koja nije bila prikupljena i predana koncesionaru, čime su oštetili Fond za gotovo 105 milijuna kuna.

Bivšeg direktora Fonda Vinka Mladinea terete i da je poduzeću bivše saborske zastupnice HDZ-a Barbare Bešenić neosnovano otpisao dug od 1,3 milijuna kuna oštetivši za taj iznos Fond.

Izvor: 24 sata

Nastavite čitati

Crna kronika

Vozačica (28) u Sračincu izazvala sudar triju auta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Jučer, 1. prosinca, oko 17 sati u Sračincu u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba.

Osobnim vozilom je iz smjera Petrijanca u smjeru Varaždina upravljala 28-godišnjakinja. Brzinu vozila nije prilagodila stanju i uvjetima prometovanja uslijed čega je prednjim djelom vozila udarila u zadnji dio u koloni zaustavljenog vozila, kojim je u istom smjeru upravljala 66-godišnjakinja, javila je PU varaždinska.

Uslijed udara vozilo ispred je odbačeno u naprijed, te je udarilo u zaustavljeno u kolni vozilo ispred sebe, a kojim je prije toga upravljao 55-godišnjak.

U prometnoj nesreći ozljede je zadobila 54-godišnja putnica u vozilu. Medicinska pomoć pružena joj je u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede joj za sada nisu okvalificirane.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje