Povežite se s nama

U fokusu

Žele natrag svoj novac

Objavljeno:

- dana

DEFINITIVNO ODUSTALI OD POS-A

Oni su definitivno odustali. Sedam kupaca stanova u neizgrađenom POS naselju Vilka Novaka u Varaždinu ne žele više čekati, ne vjeruju obećanjima da će se zgrada B1 izgraditi do 30. svibnja 2014. i žele novac koji su u dvije godine potrošili za stan u koji se nisu uselili – natrag.

– Iako smo još krajem studenog rekli da ćemo raskinuti predugovore, očito nas u JU Gradski stanovi nisu shvatili ozbiljno. Na sastanku na koji su nas pozvali pred Božić ponovno su nas pokušali uvjeriti da ne odustanemo od kupnje. Nas je samo zanimalo kako i kada nam misle vratiti novac, a procjenjujemo da svakom kupcu moraju vratiti 50 do 60 tisuća eura – kaže predsjednik Udruge stanara POS-a Tomica Drvar Trtinjak.

S Gradskim stanovima dogovorili su da će im donijeti točne izračune koliko su uplatili, koji će doći pred Upravno vijeće Gradskih stanova. – Kako smo čuli na sastanku, odluka o našim povratima trebala bi biti donesena najkasnije na sastanku Upravnog vijeća 16. siječnja. Nakon što oni prihvate naše raskide, očekujemo isplatu povrata sredstava već drugi dan. U protivnom krećemo u sudske sporove – kaže Drvar Trtinjak.

Pitanje kako će isplatiti novac koji po izračunima USPOS-a iznosi od 350.000 do 420.000 kuna te gdje će ga naći poslali smo još prošlog utorka u Gradske stanove, no u ponedjeljak nam je Vladimir Kukec rekao da nisu stigli odgovoriti te da će to učiniti uskoro. Nisu ni stigli odgovoriti na pitanje je li konačno dogovoren kredit za financiranje izgradnje zgrade B1, koji se, prema riječima ravnatelja JUGS-a, tijekom potpisivanja aneksa s izvođačima radova “dogovarao s jednom financijskom institucijom”.

Izvor:
Foto:

U fokusu

Varaždin: počinje isplata „božićnica“ za djecu i umirovljenike

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Danas, u petak, 3. prosinca, počinje isplata božićnica djeci i umirovljenicima u Varaždinu putem poštanskih uputnica na kućne adrese korisnika, a prema podacima Hrvatske pošte ista bi mogla trajati do Božića.

Božićnice za najmlađe, u iznosu od 150 kuna, obuhvaćaju djecu rođenu od 1. siječnja 2004. godine s prebivalištem na području Grada Varaždina. Grad Varaždin je u tu svrhu za ukupno 6.897 mališana osigurao iznos od  1.034.550,00 kuna u Proračunu. Isplate za novorođenu djecu, rođenu od 20. studenog do 31. prosinca ove godine,  vršiti će se po službenoj dužnosti te će ista biti isplaćena na tekući račun podnositelja zahtjeva.

Također, počinje isplata božićnica i za umirovljenike čija ukupna mirovinska primanja ne premašuju limit od 2.500 kuna, osobe s invaliditetom koje su korisnici osobne invalidnine CZS Varaždin i osobe koje imaju status nezaposlene osobe s invaliditetom u evidenciji Regionalnog ureda HZZ Varaždin.

Grad Varaždin je u tu svrhu osigurao preko 800 tisuća kuna, a božićnicu u iznosu od 200 kuna primit će ukupno 4 tisuće korisnika.

Reklamacije za dječje i „božićnice“ za umirovljenike biti će moguće nakon isplate o čemu će svi korisnici biti pravovremeno obaviješteni.

Nastavite čitati

U fokusu

Nemojte čekati u redu: mobitelom rezervirajte termin za izradu osobne ili vozačke

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nemojte čekati u redu, već si rezervirajte mobitelom termin za izradu potrebnih dokumenta.

Putem aplikacije za mobilni pristup redomat.mup.hr građani od srijede, 1. prosinca, mogu rezervirati svoj termin za izradu osobne iskaznice ili vozačke dozvole na Odjelu za upravne poslove Policijske uprave varaždinske na adresi Augusta Cesarca 18, Varaždin, dok u drugim policijskim postajama trenutno ova aplikacija nije moguća.

Aplikacijom, na jednostavan i brz način građani, putem svog pametnog mobitela ili računala osim zahtjeva za izradu osobne iskaznice ili vozačke dozvole, mogu rezervirati i termin za izradu putovnice, prijavu prebivališta i boravišta, te za preuzimanje dokumenata.

Mogućnost rezervacije termina zasigurno će doprinijeti smanjenju gužvi na Odjelu za upravne poslove budući da će u rezerviranom terminu građanin biti pozvan na prvi slobodan šalter. Upute za rezervaciju termina sadržane su unutar aplikacije.

Ujedno molimo građane da poštuju pravilo jedna punoljetna osoba – jedan broj, te da u slučaju spriječenosti dolaska, otkažu svoj termin kroz aplikaciju.

Također iz PU varaždinske sreću pozornost, kako se u šalter sali Odjela za upravne poslove nalazi kiosk za aktivaciju osobnih iskaznica gdje građanima službenici pomažu u aktivaciji osobnih iskaznica. Aktiviranim osobnim iskaznicama građani dalje mogu koristiti usluge sustava e-građani.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje