Povežite se s nama

Međimurje

Zelenbor i dalje u elitnom društvu

Objavljeno:

- dana

STRELJAŠTVO

U Osijeku je održano četvrto kolo ekipnog Prvenstva Hrvatske u gađanju zračnim oružjem prema ISSF programu, I.A hrvatske lige.

U disciplini zračna puška za seniorke prvo mjesto u ovom kolu osvojila je ekipa Dalmacijacement iz Solina s 1238,5 krugova, a ekipa Zelenbora iz Brezja postigla je 1138,0 krugova te osvojila posljednje šesto mjesto. Prije posljednjeg kola na prvenstvenoj ljestvici vodi ekipa Dalmacijacenet s osvojenih 40 bodova a ekipa Zelenbora je na posljednjem mjestu s osvojenih 25 bodova.

U disciplini zračna puška za seniore prvo mjesto u ovom kolu osvojila je ekipa Dalmacijacement s postignutih 1850,7 krugova. Ekipa Zelenbora osvojila je treće mjesto s 1796,9 krugova, dok je ekipa Slobode iz Mihovljana posljednje osmo mjesto s postignutih 1728,0 krugova.Prije posljednjeg kola na prvenstvenoj ljestvici vodi Dalmacijacement s osvojenih 40 bodova. 

Ekipa Zelenbora je na četvrtom mjestu s 26 bodova, a Sloboda na posljednjem mjestu s osvojenih 12 bodova.U disciplini zračni pištolj za seniorke iz Međimurske župnije nastupila je Natalija Kikelj Vugrinec iz Alzasa i postigla 355 krugova. U disciplini zračni pištolj za seniore prvo mjesto u ovom kolu osvojila je ekipa Dalmacijacement s postignutih 1700 krugova, a ekipa Alzasa osvojila je četvrto mjesto s postignutih 1678 krugova. Prije posljednjeg kola na prvenstvenoj ljestvici vodi Osijek 1784 s osvojenih 38 bodova, a ekipa Alzasa je na trećem mjestu s osvojenih 32 boda.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Čakovec domaćin besplatne edukacije o korištenju sunčeve energije u kućanstvima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Zelena energetska zadruga (ZEZ) ponovno provodi turneju „Dobra energija“ kojom promovira korištenje solarne energije u hrvatskim gradovima, a domaćin prvog predavanja je grad Čakovec. Turneja „Dobra energija“ u Čakovcu će se održati u utorak, 19. listopada, a njezino središnje događanje je besplatna edukacija o solarnoj energiji koja će biti održana u zgradi Scheier od 16 sati.

Teme će biti: trošak ugradnje, kućne sunčane elektrane, uvjeti za ugradnju, potrebna dokumentacija, prilike za sufinanciranje i udruživanje sa sugrađanima s ciljem razmjene energije. Edukacija je besplatna, a svi zainteresirani svoje sudjelovanje moraju potvrditi putem prijavnog obrasca.

Zelena energetska zadruga kampanju provodi u suradnji s europskom inicijativom „Sporazum gradonačelnika“, Udrugom gradova i Udrugom „Pokret otoka“. Prošlogodišnje prvo izdanje turneje održano je u 11 gradova kontinentalne Hrvatske i Istre, a ove godine obuhvatit će se 12 gradova na području sjeverne i središnje Hrvatske.

Nastavite čitati

Međimurje

Dani smijeha ove godine u Prelogu započinju 22. listopada

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kerekesh teatar

Već petu godinu zaredom Kerekesh Teatar u suradnji sa Gradom Prelogom organizira Dane smijeha, a ovogodišnji će se održati od 22. do 24. listopada.

U petak, 22. listopada, na redu je predstava „Ja, tata“ u izvedbi glumca Rakana Rushaidata, a dan kasnije, u subotu, 23. listopada, „Ja, trudnica“ u kojoj igraju Ana Begić Tahiri i Jan Kerekeš. Nedjelja je rezervirana za predstavu „Susjedi“ u kojoj igraju Ljubomir Kerekeš, Darko Janeš, Tamara Šoletić i Antonija Stanišić Šperanda.

Cijena ulaznice je 50 kuna za svaku od predstava, a broj mjesta ograničen.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje