Povežite se s nama

Međimurje

Velečasni Tihomir Kosec želio biti pilot, bio je vojnik, a na kraju ostao – neženja

Objavljeno:

- dana

POSEBAN GOST

Prvo je htio biti pilot, pa rukometaš. Svirao je harmoniku, bio je vojnik, skoro se i oženio, a na kraju svega postao je ono što je danas – svećenik. 

Riječ je o vlč. Tihomiru Kosecu, povjereniku za pastoral mladih Varaždinske biskupije, koji je bio poseban gost na satu vjeronauka u OŠ Domašinec. 

Neobičan put

Povod zbog kojega ga je vjeroučiteljica Kristina Kobal pozvala bio je razgovor s učenicima o temi braka ili celibata, tj. duhovnog poziva. Već sam susret s novom osobom na satu stvorio je novu atmosferu u učionici i poboljšao komunikaciju između učenika i predavača.

Mladi su ovim susretom bili oduševljeni zbog njegovih priča o sebi, njegovu životu, usponima i padovima.

– Sviđala mi se njegova prisutnost zato što nas je pokušao zbližiti s Bogom i detaljnije nas upoznao s vlastitim usponima i padovima. Saznali smo da mi uistinu nismo sretni kad nešto dobijemo ili ako se tako osjećamo već je naša sreća duboko ukopana u nama – naveli su neki od učenika nakon susreta.

Učenici OŠ Domašinec su priznali da nakon susreta s vlč. Kosecom iz drugačije perspektive gledaju na neke stvari u životu.  

Prijave za susret mladih u Vukovaru

Početkom studenoga započele su prijave za Susret hrvatske katoličke mladeži (SHKM), koji će se održati u Vukovaru 29. i 30. travnja 2017. godine pod geslom “Krist, naša nada”. Mladi se prijavljuju svojim župnicima, koji će te prijave proslijediti Uredu za Pastoral mladih Varaždinske biskupije. Cijena kotizacije iznosi 30 kuna za sve sudionike, a važno je da svi sudionici prođu katehetsku pripravu kroz 12 kateheza da bi bili spremni za sam susret.

 

Izvor:
Foto:

Međimurje

Petnaest zlatnih odličja za izvrsni međimurski med, a Pčelarstvo Trupković je najtrofejnije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Agacija - Udruga pčelara Međimurske županije

U subotu, 25. studenoga, su se zgradi Scheier u Čakovcu okupili članovi Udruge pčelara Agacija Međimurske županije, na svečanosti dodjele priznanja za najbolji ovogodišnji med.

Dodijeljeno je čak 15 zlatnih odličja za bagremov i cvjetni med, kao i med cvijeta uljane repice. Srebrnim odličjem ovjenčano je 28 proizvoda, dok je 14, uglavnom bagremovog meda, dobilo brončana odličja.

Pčelarstvo Trupković je i najtrofejnije te je u ovom ciklusu ocjenjivanja dobilo dva zlata te jedno srebrno odličje, zatim Pčelarstvo Kanan čiji med je dobio zlatno i srebrno odličje, pčelarstvo Nenada Jeđuta osvojilo je dva srebra, a obitelj Heđa iz Slakovca dosegnula je najvišu ocjenu među zlatnim medaljama za svoj bagremov med.

Župan Matija Posavec čestitao je pčelarima što su unatoč teškim i izazovnim vremenima uspjeli zadržati visoku kvalitetu meda, te dodao kako će im Međimurska županija i dalje pružati ruku podrške, pomoći i suradnje.

Susret je bio i edukativnog karaktera te namijenjen i onima koji tek namjeravaju ući u svijet pčelarstva, stoga je Željko Trupković, predsjednik Agacije, na skup pozvao eminentne izlagačice, prof. dr. sc. Ivanu Tlak Gajger koja je govorila o prevenciji bolesti pčela, a okupljenim međimurskim pčelarima obratio se i Dražen Kocet iz Saveza pčelara Hrvatske, te dr. Kolics Balazs iz mađarskog pčelarskog saveza.

Nastavite čitati

Međimurje

Općina Selnica osigurala je poklonbonove za umirovljenike, potrebno se prijaviti

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Selnica je i ove godine za umirovljenike pripremila poklonove, a povodom božićno-novogodišnjih blagdana.

Za ostvarivanje prava na bon potrebno se prijaviti OVDJE.

Prijaviti se mogu svi kojima mirovina ili ukupne mirovine iznose do 350 eura.

Dokumentacija će se prikupljati od 27.11.2023. (ponedjeljak) do 11.12. 2023. (ponedjeljak) isključivo elektronski na mail: [email protected] ili se ostavlja u sivom sandučiću kod općinskog ureda. Naknadne prijave više neće zaprimati. – Zamolite svoje ukućane ili susjede da vam pomognu kod ispunjavanja i slanja dokumentacije. U slučaju potrebe možete nazvati i nas na broj telefona 861-344 – objavila je Općina Selnica.

Podjela bonova bit će 14. i 15. prosinca (četvrtak i petak) u prostorijama Udruge umirovljenika (Trg sv. Marka 2, Selnica) od 9 do 12 sati.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje