Povežite se s nama

Život i društvo

Želite znati tko je od vaših marofskih susjeda dobio titulu najboljeg vrtlara? Saznajte…

Objavljeno:

- dana

Marofčani su tradicionalno izabrali tko je od njih ove godine najljepše uredio svoju okućnicu.

Najljepše od lijepih odabrali su vijećnici Mjesnog odbora. Izabiru se pobjednici u nekoliko kategorija – odabir najljepše uređenog balkona, okućnice, dvorišta i okoliša poslovnog i stambenog prostora na području Mjesnog odbora Novi Marof.

Povjerenstvo je tijekom ljetnih mjeseci obilazilo gradske ulice, fotografiralo ono što im je zapelo za oko i ovih dana donijelo konačnu odluku o najboljima.

Nagrađeni su:

Najljepše uređen balkon:

  1. Ivanka i Zdenko Lacković, Ulica kralja Tomislava 24

2. Štefica i Zvonimir Rabuzin, Kalnička ulica 3

Najljepše uređena okućnica:

  1. Lidija Pagon-Benjak i Mladen Benjak,  Zagorska ulica 60

2. Dragica i Stjepan Topolko, Varaždinska ulica 35

Najljepše uređeno dvorište:

  1. Jasminka i Nenad Maršić, Kalnička ulica 2/a

2. Božena i Marijan Loborec,  Zagorska ulica 77

Najljepše uređen okoliš poslovnog prostora:

  1. Ključice d.d. Novi Marof, Varaždinska ulica 3
  2. Ugostiteljski obrt “STOP” Novi Marof, Zagorska ulica 4

Najljepše uređen okoliš stambene zgrade:

  1. Okoliš stambene zgrade, Zagrebačka ulica 24

Svečanost dodjele nagrada održat će se krajem godine na zadnjoj sjednici Vijeća mjesnog odbora Novi Marof.

         

Život i društvo

Agilni, atraktivni, adaptivni i interaktivni na trećem danu Tjedna karijera na FOI-ju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: FOI

Na trećem danu Tjedna karijera Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu studenti su se vratili u najveću dvoranu i popunili sva raspoloživa mjesta.

Na zabavnoj panel diskusiji [email protected] – Agilni, atraktivni, adaptivni i interaktivni, Vedrana Miholić (CROZ), Goran Kanižaj (Mobilisis) i Moreno Grgurić (ecx.io), uz moderatora Karla Kukeca (Tehnološki park Varaždin) podijelili su sa studentima svoja iskustva zapošljavanja i trikove kako biti bolji u planiranju svoje karijere.

Naglasili su važnost adaptivnosti i agilnosti koja dolazi i od zaposlenika samog, ali i od poslodavca. Studentima su poručili da oni zapošljavaju studente već od druge ili treće godine preddiplomskog studija i da je veoma važno da budu motivirani, no da svakako ne odustaju od fakulteta već da planiraju svoje obrazovanje i svoj obrazovni put.

Poduzeće Haix na FOI je dovelo zanimljivo gostujuće predavanje prof. dr. ing. Andreasa Syske koji je studentima govorio o temi „Fascinating Factories – When Production meets IT“.

Uz brojne radionice, studenti u dvorištu FOI-ja razgovarali su s poduzećima Axilis; Barrage d.o.o.; CROZ; DignetSoftware d.o.o.; ecx.io; Ericsson Nikola Tesla; FIVE; Televend by INTIS; minus5 d.o.o.; MOBILISIS d.o.o.; Omega software d.o.o.; TECH PARK Varaždin / Makerspace; Udruga poslovnih analitičara – IIBA te Visage Technologies.

Nastavite čitati

Život i društvo

Učenici i studenti, prijavite se: Općina Petrijanec daje stipendije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Arhiva RT

Općina Petrijanec u školskoj/akademskoj 2021./2022. godini daje stipendije nadarenim učenicima srednjih škola i studentima. Za školsku/akademsku 2021./2022. godinu dodijelit će se stipendije u visini mjesečnog iznosa:

Učenici srednjih škola:

– učenici srednjih škola sa sjedištem na području Varaždinske županije – visinu mjesečnog iznosa naknadno će odrediti Odlukom općinski načelnik po završetku natječaja

– učenici srednjih škola sa sjedištem na području Međimurske županije – visinu mjesečnog iznosa naknadno će odrediti Odlukom općinski načelnik po završetku natječaja

– učenici srednjih škola sa sjedištem izvan Varaždinske županije i Međimurske županije ili stranoj državi – visinu mjesečnog iznosa naknadno će odrediti Odlukom općinski načelnik po završetku natječaja

Studenti:

– studenti polaznici visokih učilišta sa sjedištem na području Varaždinske županije – 300 kuna

– studenti polaznici visokih učilišta sa sjedištem na području Međimurske županije – 350 kuna

– studenti polaznici visokih učilišta sa sjedištem izvan Varaždinske županije i Međimurske županije ili stranoj državi – 600 kuna

Konačan broj stipendija utvrdit će se utroškom sredstava iz proračuna Općine Petrijanec, a prema utvrđenoj rang listi kandidata.

Na internetskim stranicama Općine Petrijanec mogu se preuzeti tekst natječaja i pripadajuće obrasce koji se ispunjavaju prilikom prijave na natječaj.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje