Povežite se s nama

Život i društvo

“Željezničari” slave 85. rođendan

Objavljeno:

- dana

Velikim koncertom u varaždinskom HNK, koji će biti održan ove subote, 16. travnja, s počekom u 17.30 sati, KUD HŽ će obilježiti 85 godina rada.

Za ovu prigodu “Željezničari” su pripremili bogat program u kojem će sudjelovati  više od 120 plesača: od najmlađih članova folklorne sekcije do veterana. Sve njih, neizostavno, pratit će i tamburaška sekcija KUD-a HŽ , koja će, osim pratnje folklora, izvesti i samostalne točke. Za sve one koji neće biti u mogućnosti doći u subotu u HNK na spomenuti koncert, “Željezničari” najavljuju 2. Dječju smotra folklora KUD-a HŽ i prijatelji, koja će isto tako biti održana u varaždinskom HNK, i to 7. svibnja s početkom u 17.30 sati.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Mlinčeni kolač sve je zanimljiviji, a nekad je bio težačka hrana lepoglavskog kraja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U okviru aktivnosti koje se provode s ciljem, nedavno pokrenute inicijative, zaštite izvornosti mlinčenog kolača, u Lepoglavskoj Vesi održana je promocija njegove pripreme “Kako se sprema ovaj jedinstveni kolač”, koji se kroz povijest blagovao u lepoglavskim obiteljima i bio težačka hrana brojnim Lepoglavčanima, snimale su kamere Hrvatske radiotelevizije i ekipa Jutarnjeg lista.

Prikaz pripreme mlinčenog kolača održan je u novoizgrađenom društvenom domu u Lepoglavskoj Vesi gdje su članovi KUD-a Lepoglavski pušlek zorno prikazali izradu mlinčenog kolača u čiju se zaštitu izvornosti krenulo temeljem inicijative koju je Grad Lepoglava pokrenuo u suradnji s KUDom Lepoglavski pušlek i Agro-turističkim klasterom Lepoglava, a koja je dobila potporu Varaždinske županije.

Nastavite čitati

Život i društvo

Varaždinski policajci u srijedu kontroliraju bicikliste i pješake

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske će sutra, 27. listopada, od 6 do 9 i 19 do 23 sata provoditi preventivno-represivnu akciju “Pješaci i biciklisti“.

Akcija će se provoditi na cjelokupnom području policijske uprave, ovisno o mjestima i vremenima događanja prometnih nesreća, prvenstveno onih s najtežim posljedicama, a kontrola prekršaja provodit će se na mjestima gdje je zabilježeno učestalo činjenje istih.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje