Povežite se s nama

Moda i ljepota

Željka Horvat – nebeski dodir anđela

Objavljeno:

- dana

POZNATE VARAŽDINKE KOD VIZAŽISTICE MIRELE MAGIĆ-FOTAK

– Privatno, slabo se šminkam, ali volim se kititi. Volim tetovaže i pearcing, a nakit obožavam! – otkrila je Željka Horvat, Varaždincima poznata po svojim performansima u kojima se hrabro hvata ukoštac – s vatrom.

Žongliranje s vatrom njezin je hobi, kao i njezina velika ljubav – lutkarstvo. Voditeljica, predsjednica i osnivačica Lutkarskog studija “Krpe i konci” lutkarstvom se bavi od 2004., a lutke kojima udahnjuje život sama izrađuje.

Uskoro i na motoru!

Dosad je osmislila brojne lutkarske predstave, sudjelovala na nizu lutkarskih izložbi, a 2006. je dobila nagradu za najbolji nastup i lutku na festivalu Maski u Daruvaru. Članica Udruge likovnih umjetnika primjenjenih umjetnosti Hrvatske (ULUPUH) – sekcije lutkarstvo bila je angažirana i u predstavi “Bijeli klaun”, sudjelovala je u dvogodišnjem međunarodnom projektu “Kreativnost potiče aktivno djelovanje” koje je financirala Europska komisija, trenutno priprema 2. Festival umjetnosti i kreativnosti koji će se u prosincu održati u Vili Oršić, a uz sve to vodi Smart shop, trgovinu koja promiče mlade umjetnike i alternativni način života.

Privatno se slabo šminkam, ali volim se kititi. Volim tetovaže i pearcing, a nakit obožavam – otkrila je Željka Horvat.

Svestrana i kreativna Varaždinka, koju ćete uskoro viđati i na motoru jer je nedavno ostvarila svoju veliku želju, položila ispit A kategorije, ovog je puta spremno uskočila u kostim anđela koji je samo za ovu priliku dizajnirao varaždinski kostimograf i dizajner Krešimir Koloži i sa šminkom vizažistice Mirele Magdić-Fotak odškrinula vrata raja.

– S obzirom da je uskoro Dan grada Varaždina, grada u kojem spavaju anđeli, inspiraciju sam pronašla u anđelima. Dakle, šminka je nježna i nenapadna u kojoj je naglasak na plavoj boji, boji neba. Na kapcima sam koristila kombinaciju svijetlo plavog i tirkiznog sjenila koje odlično pristaju Željki. Djevojke i žene plavu boju izbjegavaju, iako ona odlično pristaje svim tipovima žena – rekla je Mirela Magdić-Fotak.

Ovu kombinaciju varaždinska vizažistica pojačala je s linijom crnog tuša s gornje strane kapka, te nanijela umjetne trepavice s cirkonima koje cjelkupnoj šminci daju nježni, anđeoski “štih”. I ostatak make upa je nježan: rumenilo blago ružičasto, kao i ruž. Uz nježnu šminku, kostim anđela Željka Horvat pridružila se anđelima koji čuvaju grad Varaždin.

SAVJET PLUS

Plava i tirkizna boja sjenila odgovara svim tipovima žena, samo treba biti oprezan s tonovima kako konačan rezultat ne bi bio: prenapadano!

Izvor:
Foto: KREŠIMIR GECI, G2 STUDIO GETTZY FOTO

Moda i ljepota

Najtraženiji tretmani s epidermalnim faktorima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Najtraženiji anti-age tretmani s najbrže vidljivim rezultatima na svjetskom tržištu su definitvno tretmani s epidermalnim faktorima rasta, koji se smatraju vrhunskim postignućem znanosti u kozmetici pomlađivanja. EGF (epidermal grow factor) su živi aktivatori staničnog života.

Oni potiču rast novih epitelnih i epidermalnih stanica i na taj način pomlađuju i regeneriraju zrelu i oštećenu kožu te otklanjaju ožiljke. To se događa jer je pomoću njih moguće potaknuti stanice da se ponašaju kao u mladosti. EGF je set proteina koji sadrže čak 54 aminokiseline, što rezultira povećanom proizvodnjom kolagena i elastina.

Proteini preokreću proces starenja kože i obnavljaju zalihe kolagena u dermisu. Najvažnije svojstvo je u tome da su rezultati vidljivi već nakon prvog tretmana, a djeluju na dermalnoj i epidermalnoj razini kože.

Nastavite čitati

Moda i ljepota

Prije zime nahranite svoju kožu, no prvo je temeljito očistite

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

NJEGA KOŽE

Jesen je pravo vrijeme da nahranite, hidratizirate i pripremite kožu za nadolazeće hladne zimske dane. Odaberite hidratantnu kremu ovisno o vašem tipu kože.

Hidratacija i hranjenje kože su vrlo važni, ali je prvo potrebno napraviti piling kože. Detaljan piling važan je zapravo u svakom godišnjem dobu jer priprema kožu za bolju apsorpciju proizvoda za njegu, savjetuju na portalu Žena.hr. Možete koristiti dvije vrste piling proizvoda – one sa sitnim tvrdim česticama i one aktivne kemijski. Piling uklanja slojeve mrtve kože i otkriva mlađu i blistavu kožu. No, nemojte ga raditi više od dva puta tjedno.

Izvor:
Foto:

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje