Povežite se s nama

U fokusu

Željko Bedeković novi je predsjednik Turističke zajednice Varaždinske županije

Objavljeno:

- dana

Već četvrtu godinu pročelje Županijske palače na Franjevačkom trgu u Varaždinu pretvoreno je u najveći i najljepši adventski kalendar, a novi, atraktivni motivi otkrivat će se dan za danom do Badnjaka.

Ovogodišnja 24 motiva prikazuju najljepše dvorce i utvrde Varaždinske županije. Upravo njihova bajkovitost i romantičnost najbolje opisuju čaroliju adventskog razdoblja.

Prva otkrivena fotografija na kalendaru je ona dvorca Šaulovec, kojem će zahvaljujući novom vlasniku – Varaždinskoj županiji, u narednim godinama biti vraćen sjaj minulih vremena. Čast da otvori prvi adventski prozor imao je Željko Bedeković, novi predsjednik Turističke zajednice Varaždinske županije. Bedeković je predsjednik Upravnog vijeća Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice, pa je odluka župana Radimira Čačića o njegovom imenovanju za predsjednika bila logičan nastavak poticanja daljnjeg razvoja turizma i njegovog spoja s najvećom hotelsko-zdravstvenom institucijom u Županiji.

Bedeković je na ovoj poziciji zamijenio Nataliju Martinčević.

Pred Turističkom zajednicom Varaždinske županije izazovno je razdoblje s puno zahtjevnih zadaća definiranja aktivnosti u turizmu u sljedećoj godini u kontekstu neizvjesnosti zbog pandemije. No na temelju dosadašnje uspješne suradnje Varaždinske županije i Turističke zajednice nastavljaju se uspješni projekti poticanja razvoja visokokvalitetnog privatnog smještaja, prije svega kroz projekt „Kuće za odmor s pričom“, daljnjeg brendiranja lokalnih proizvođača, prije svega Varaždinskog klipiča, Varaždinskog zelja i Varaždinskog bučinog ulja te njihovog uključivanja u turističku ponudu Županije. Sljedeće godine veća pozornost usmjerit će se na uključivanje i umrežavanje kulturnih i prirodnih potencijala Varaždinske županije u turizam.

Posebna aktivnost bit će usmjerena prema brojnim dvorcima, utvrdama i kurijama kojih u našoj prostorno maloj županiji ima nekoliko desetaka.

U fokusu

Nazvao hitnu i lagao da je član obitelji jako bolestan, stigla mu optužnica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

hitna pomoć

Mladića se tereti za kazneno djelo lažne uzbune, a zbog toga je Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu podiglo optužnicu.

– Optužnicom se okrivljenog 22-godišnjaka tereti da je 2. lipnja 2022. u mjestu kraj Čakovca, mobitelom nazvao zavod za hitnu medicinu i rekao kako je član njegove obitelji u jako lošem zdravstvenom stanju iako to uopće nije bila istina, nakon čega je liječnička ekipa zavoda za hitnu medicinu poduzela intervenciju i pristupila na dojavljeno mjesto događaja radi pružanja hitne medicinske pomoći – objašnjavaju u DORH-u.

Nastavite čitati

U fokusu

Grad Varaždin sufinancira troškove odvoza otpada, evo koji su uvjeti

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Varaždin objavio je Javni poziv za dodjelu prava na sufinanciranje dijela iznosa cijene po računima za javnu uslugu prikupljanja komunalnog otpada.

Poziv se odnosi na troškove za razdoblje od lipnja do prosinca ove godine, a zahtjeve mogu podnijeti građani iz svih socijalno ugroženih skupina. Detalji poziva objavljeni su na gradskim mrežnim stranicama.

Prijava za potporu podnosi se na jedan od tri načina: ispunjavanjem online obrasca, pisanim putem (osobno ili putem pošte) na adresu: Upravni odjel za gradnju i komunalno gospodarstvo, Trg slobode 12, Varaždin, uz prilaganje potrebne dokumentacije, ili slanjem skeniranog zahtjeva s popratnom dokumentacijom na e-mail: [email protected].

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje