Povežite se s nama

Zabava & Stil

Željko Joksimović: Moja veza s Varaždinom odavno nije tajna, ponosan sam zbog toga

Objavljeno:

- dana

UOČI KONCERTA NA ŠTEFANJE

Što priprema varaždinskoj publici na koncertu u Areni, 26. prosinca, što radi kad nema nikakvih obaveza, želi li pobjeći na pusti otok i kakav je otac, samo su neka od pitanja na koja je iskreno odgovorio popularni pjevač Željko Joksimović u razgovoru s Lidom Hamar Paladin.

Ovo nije vaš prvi koncert u Areni Varaždin, a publika vas i ovaj put jedva čeka vidjeti i čuti. Postoji li neka tajna veza između vas i publike?

Rado se vraćam u Varaždin, zaista. Još pamtim energiju s prošlog koncerta u Areni, gdje je publika pjevala u glas skoro sve pjesme. Bilo je izvanredna atmosfera i siguran sam da ćemo i ovog puta prirediti večer za pamćenje. Na repertoaru će se naći pjesme s mog posljednjeg albuma, ali ćemo pjevati i stare hitove, bit će za svakog ponešto. Stvorit ćemo ponovo našu vezu, koja odavno nije tajna, već javna, nešto na što sam ponosan.

Da li ste se u bilo kojem trenutku zasitili nastupa u velikim dvoranama i možda zaželili nastupa u manjim, više intimnijim prostorima?

Nisam se zasitio jer imam tu sreću da tijekom godine mnogo nastupam i to na različitim mjestima. Pjevam na stadionima, pred velikim brojem ljudi, ali i u manjim klubovima, gdje je bliži kontakt s publikom. Opet, kada se bavite onim što volite, kao što je u mom slučaju s glazbom, onda nema riječi o bilo kakvom zasićenju. Zaista imam privilegiju da imam divnu publiku u Hrvatskoj i svuda se osjećam jako lijepo, bez obzira na prostor, broj ljudi, dužinu trajanja koncerta…

Kako izgleda vaš dan kada ne radite na novim pjesmama, kada nemate dogovorena razna snimanja i kada ne nastupate?

Da budem iskren, morao bih dobro razmisliti kad sam posljednji put imao takav dan, u kom nije bilo snimanja, medijskih obaveza, nastupa, rada na pjesmama, koncertima, rada u studiju. U posljednjem periodu koncentriran sam na projekat “Dva sveta” u koji sam uložio mnogo truda i vremena. Ideja tog projekta je nešto novo na našoj sceni, da po uzoru svjetske glazbenike, obradim već postojeće, poznate pjesme iz svijeta popa, rocka i narodne muzike i da ih obučem u novo odjelo te da na taj način spojim naizgled nepomirljive svijetove. Okupio sam glazbenike različitih stilova u formi big benda, pod nazivom Kapitalisti.

Kakav ste otac i što vas privatno najviše veseli?

Teško mi je objektivno proscjeniti te stvari, vjerojatno bi to čuli od svakog oca. Ne znam da li postoji neka skala koja može da mjeri od 0 do 10 vašu ocjenu, ali se trudim da svaki trenutak proveden sa sinom i kćeri provodim kvalitetno, da se družimo, da uživamo, da se smijemo i radujemo nekim našim stvarima. Upravo me privatno i vesele ti trenuci s djecom. Doduše, Mina je već odrasla i samostalna, a Kosta je mezimac u obitelji.  Ali, u obitelji je zaista najveća sreća.

Koliko često poželite pobjeći na neki pusti otok bez moderne tehnologije?

Sve češće. Pusto, ili bilo što tome slično, bez mobilnog telefona, s osobama koje volite, e, to je odmor.

Sigurno ste svjesni da ste veliki miljenik žena, što mislite da li je to zbog vaših pjesama, vašeg šarma ili kombinacije i jednog i drugog?

Hvala na komplimentu. Ako ima istine u vašim riječima, mislim da je to onda zbog mojih pjesama.

Kad radite na novim pjesmama da li možete pretpostaviti koja će postati hit?

S obzirom na to da sam fokusiran na projekat “Dva sveta”, nove pjesme, u smislu novog albuma, morat će pričekati još neko vrijeme. Ali, glazbeni brojevi iz tog projekta su odlično prihvaćeni, plasirali smo swing obrade kao što su “Vlajna” od Predraga Živkovića Tozovca, “Ja sam težak kao konj” od Električnog orgazma, “Suada” od Plavog orkestra, “Dva sveta” od Tome Zdravkovića, po kome i cijeli projekat nosi naziv. U sklopu te turneje pjevat ću i pjesme od Bijelog dugmeta, Arsena Dedića, i mnogih drugih. 

Što očekuje publiku u Varaždinu i da li već sada znate s kojom pjesmo će te započeti koncert?

Publiku u Varaždinu očekuje eksplozija dobre energije, mnogo pjesama, starih i novih, hitova koje vole. Bit će dosta emocija na bini i oko nje, siguran sam i pozvao bih sve da dođu u Varaždin i da uživaju u koncertu. Znam kojom pjesmom ću započeti koncert, ali bih to ostavio kao iznenađenje za publiku, kao i svaki put do sada.

Izvor:
Foto: FACEBOOK

Zabava & Stil

Snima se dokumentarni film od navijačkoj skupini White Stones

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dokumentarni film o ljudima koji su i život svoj i sreću svu ostavili Varteksu premijerno će biti
prikazan u ožujku iduće godine, 35 godina od osnivanja navijačke skupine White Stones.

Na lokacijama u Varaždinu krenulo je prije nekoliko tjedana snimanje dokumentarnog filma Čuvari tvojeg imena, o navijačkoj skupini White Stones. Stonesi već 35 godina ponosno i
beskompromisno podupiru svoj nogometni klub NK Varteks, od onog bivše kluba koji je na
prijelazu iz 20. u 21. stoljeće bio institucija hrvatskog nogometa, iz godine u godinu
predstavljajući Hrvatsku u europskim natjecanjima, do novog kluba baziranog na takozvanom
socios modelu.

Dokumentarni film Čuvari tvojeg imen pokrit će sve te povijesne trenutke uz pomoć arhivskog materijala i brojnih intervjua sa akterima na navijačkoj sceni i u NK Varteksu. Autor filma je dugugodišnji član White Stonesa Dražen Vučković, a produkciju potpisuju varaždinski filmaš Jurica Hižak i varaždinska produkcijska kuća Rebl film. Cijela filmska ekipa je iz Varaždina, a u filmu će se koristiti i isključivo glazba varaždinskih autora, bendova BKD i Denigma, Ljubomira Kerekeša, Kronje, Sabya i Žete. Arhivski materijal za potrebe snimanja filma ustupili su navijačka skupina White Stones, obitelj Herjavec, Varaždinska televizija VTV, Vladimir Mrak, Željko Hajdinjak i Mario Lovrak kojima se autor i produkcijski tim iz svega srca zahvaljuju.

Do sada su snimljena tri filmska seta od planiranih 10, a snimanje se nastavlja punom
parom i film bi trebao biti premijerno prikazan u n ožujku iduće godine, na 35. godišnjicu
osnivanja navijačke skupine White Stones. Vrijedi spomenuti i da su snimanje filma financijski pomogli brojni donatori, posebno ekipa osnivača i dugogodišnjih članova navijačke skupine White Stones koji su se okupili pod krilaticom Jageri 1990, ali i brojni sponzori te Grad Varaždin.

Podršku filmu pruža i lokalna rockerska scena tako da su organizatori Open air rock festivala Freedom Fest koji će biti održan na Stadionu Sloboda 25. svibnja ove godine, a na kojem će nastupiti bendovi Zadruga, Njake i Zadovoljština, Black Jack, The Wonderful Flying Machine, Godfathers, Najveribest, Foilers i naravno Grozni Gadovi, odlučili donirati dio novca od ulaznica koje će biti prodane u pretprodaji.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

FOTO Koncert Urbana&4 uz gudački orkestar varaždinska publika će dugo pamtiti

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Urban&4 uz gudački orkestar u subotu su napunili Arenu Varaždin.

Publika je uživala u koncertu koji je trajao više od dva sata, a donio je presjek novije i starije Urbanove glazbe. Gudački orkestar priodonio je uistinu posebnoj atmosferi u dvorani.

Lijepa i za pamćenje je kombinacija Urbanove glazbe uz gudački orkestar. Obožavatelji su cijeli koncert pjevali.

Damir Urban je cijelu večer komunicirao s publikom, zbijao šale na račun svojih godina, a poručio je da on i supruga i u nedjelju ostaju u Varaždinu da bi malo uživali.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje