Povežite se s nama

Atletika

Željko Vincek donio zlato za novi klub

Objavljeno:

- dana

ATLETIKA

Nakon talentirane i vrlo perspektivne kopljašice Sare Kolak, AK Sloboda napustio je i jedan od najboljih varaždinskih atletičara.

On je odnedavno član AK Dinamo Zrinjevac i već je na Zimskom prvenstvu Hrvatske u trčanju na stazi za seniore i seniorke osvojio prvo mjesto na 400m i prvu zlatnu medalju za novi klub. Sara Kolak je pak kao članica riječkog AK Kvarner autotransa osvojila drugo mjesto na Europskom zimskom bacačkom kupu za mlađe seniore u Portugalu, izjednačivši hrvatski rekord 57,79 m, koji je također ona bacila. S obzirom da ima 18 godina a natjecala se u konkurenciji do 23 godine mogu se očekivati, uz kvalitetan rad vrlo vrijedni rezultati.

Izvor:
Foto:

Atletika

Nastavljena 24. Cross liga Drava

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

ATLETIKA

Nastavljena je 24. Cross lige Drava, 11. kolom. Nastupilo je 83 trkača i hodača.

Najbrži na najdužoj trkačkoj dionici od 5600 m bili su Robert Miller i Višnja Čonkas, na 2000m Ivan Jakop i Marija Kosi, a u hodanju na 2000 m Boris Lacković, te kod nordijskog hodanja na 2000 m Darinka Kolarić.

Izvor:
Foto:

Nastavite čitati

Atletika

Lucija Pokos i Kristina Dudek na EP u Švicarskoj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

ATLETIKA

Članice AK Sloboda Lucija Pokos i Kristina Dudek, u sklopu hrvatske štafete nastupile su na EP u Švicarskoj. 

U kvalifikacijskoj utrci štafete na 4x100m sa Ivanom Lončarek i Nikom Župa zauzele su 15 mjesto rezultatom 45.47. Lucija i Kristina nastupile su i na kvalifikacijama štafete 4x400m zajedno sa Dorom Filipović i Marijom Hižman. Također su zauzele 15. mjesto rezultatom 3:48.10. Obje štafete rezultatima nisu ugrozile nacionalne rekorde, niti su osigurale plasman u finalne utrke ali su veliko iskustvo za mlade atletičarke.

Izvor:
Foto:

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje