Policijski službenici Policijske postaje Varaždin dovršili su kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakinjom, zbog sumnje da je počinila kaznena djela prijevara i krivotvorenje isprava.

Sumnja se da je ona 19. ožujka prošle godine u prostorijama trgovačkog društva u Varaždinu, ugovorila višednevni najam Mercedesa te na ime pologa platila iznos od 1000 kuna. Pritom se lažno predstavila kao predsjednica jednog sportskog društva iako je znala da navedeno društvo više ne djeluje i da nije odgovorna osoba u istom.

Trgovačko je društvo 2. svibnja prošle godine putem opunomoćenika navedenoj uputilo opomenu za plaćanje preostalog iznosa od 7500 kuna, na što je poslala uplatnicu iz koje je vidljiva uplata tog iznosa. Međutim, uvidom u izvod prometa po računu trgovačkog društva, utvrđeno je kako je uplatila iznos od 5 kuna, a po uplati dopisala brojeve do potrebnog iznosa, kako bi trgovačkog društvo dovela u zabludu da je podmirila cjelokupno dugovanje.

Također  se sumnja da je dana 1. listopada prošle godine u jednom hotelu u Varaždinu, koristila usluge hrane i pića za iznos od oko 900 kuna, koji je htjela podmiriti s skeniranom karticom koja nije glasila na njezino ime. Nakon toga je napustila hotel bez podmirenja računa. Protiv nje će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Komentari

Komentara