Povežite se s nama

Crna kronika

Žena povjerovala u „sigurnu zaradu“ na kladionici pa ostala bez nekoliko tisuća kuna

Objavljeno:

- dana

Prije nekoliko dana 25-godišnjakinja s područja Međimurske županije putem mobilne aplikacije za dopisivanje stupila je u kontakt s nepoznatim osobama, koje su joj predložile uplate putem sportskih kladionica, garantirajući joj sigurnu novčanu zaradu, javila je PU međimurska.

Nakon toga 25-godišnjakinja im je u nekoliko navrata, prema prethodno dostavljenim uputama, uplatila nekoliko tisuća kuna, vjerujući da se radi o troškovima i provizijama za obećani novčani dobitak od 4000 eura.

Pošto joj do današnjeg dana nije isplaćen obećani dobitak, odlučila je prijevaru prijaviti policiji. Kriminalistička istraživanja se nastavljaju. 

– Svakako, ovo je još jedan dobar primjer da upozorimo građane da lakovjerno ne prihvaćaju primamljive ponude domišljatih prevaranata jer će vrlo vjerojatno postati žrtve prijevare. U današnje vrijeme sveopće digitalizacije prevaranti su sve maštovitiji te vrebaju ranjive žrtve koristeći dostupne vrste digitalnih komunikacija (mobilne aplikacije za komunikaciju, društvene mreže, elektronička pošta i dr.) – rekli su iz policije.

Upozoravaju također građane na neke od najučestalijih prijevara:

– Neočekivani novčani dobitak ili nasljedstvo

– Trgovanje raznim kriptovalutama

– Lažne donacije

– Lažno predstavljanje

– Lažne romantične veze

– Izmišljeni hitan slučaj

– Lažni dobitak na lutriji ili zagarantirani dobici na lotu, sportskim kladionicama i dr.

– Plaćanje unaprijed prilikom kupovine ili narudžbe raznih usluga

Crna kronika

Policija kod Ludbrega zaustavila biciklista s 2,06 promila, zadržan je na triježnjenju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Ilustracija

U srijedu, 7. lipnja, oko 18 sati i 35 minuta u Ludbreškoj ulici u mjestu Globočec Ludbreški u kontroli prometa zaustavljen je biciklist, javila je PU varaždinska.

Biciklom je upravljao 52-godišnjak pod utjecajem alkohola od 2,06 promila.

Kako je postojala opravdana bojazan da će nastaviti s činjenjem prekršaja, isti je priveden u PP Ludbreg do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Nastavite čitati

Crna kronika

Ivanečka policija pretragom našla oko 400 kilograma duhana kod 60-godišnjaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Ivanec pretražili su temeljem naredbe Općinskog suda u Varaždinu, kuću, gospodarske zgrade i osobno vozilo kojima se koristi 60-godišnjak.

Tom su prilikom pronašli 41 vreću sa sadržajem sitno rezanog duhana, ukupne težine od oko 400 kilograma, javila je PU varaždinska.

Pronađeni je duhan privremeno oduzet te će se protiv 60-godišnjaka podnijeti kaznena prijava za kazneno djelo Nedozvoljene trgovine.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje