Povežite se s nama

Crna kronika

Žena u Vinici pokušala otjerati stršljene iz ozračnika nape pa je došlo do požara

Objavljeno:

- dana

DVD Vratno Donje na svom Facebooku javio je o nesvakidašnjoj intervenciji.

Naime Regionalni tjedni više je puta pisao o najzdi stršljena, a građani se izgleda bore protiv njih kako znaju.

Najezda stršljena u Varaždinskoj županiji: ekstremno ih je puno, a tek počinje pravi “šou”

– U utorak, u 8:45 sati, smo putem VOC-a Varaždin zaprimili dojavu o požaru u/na kući na adresi Mate Rupčića 11, Vinica. Radilo se o zapaljenoj kuhinjskoj napi, a razlog zapaljenja je malo bizaran. Krivi su stršljani. Uz naša četiri operativaca na mjestu intervncije bili su operativci DVD-a Vinica – objavio je DVD Vatno Donje.

Dodatne informacije dobilio smo od Tomice Šaška, zapovjednika DVD-a Vinica, čiji su vatrogasci prvi poslani na mjesto požara.

On nam je pojasnio da je samo došla dojava o požaru, a razjasnio je i kako je do požara došlo.

Kako je rekao žena srednjih godina uočila je stršljene u ozračniku nape. Našpricala ih je sprejem protiv stršljena i ubrzo zatim upalila napu. Ona se zapalila. Srećom, žena je sama uspjela ugasiti požar te nije nastala veća materijalna šteta. Nije bilo niti ozlijeđenih.

Vatrogasci koji su stigli na mjesto dojave sve su još provjerili termovizijskom kamerom.

Crna kronika

Osuđen jer je na Dravi mlatio muškarca te ga pokušao utopiti, ali Državno odvjetništvo je tražilo i dobilo veću kaznu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Visoki kazneni sud Republike Hrvatske usvojio je žalbu Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu protiv prvostupanjske presude Županijskog suda u Varaždinu u odnosu na kaznu izrečenu hrvatskom državljaninu starog 26 godina zbog počinjenih kaznenih djela pokušaja teškog ubojstva, razbojništva i teške krađe i osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od šest godina.

– Prvostupanjskom presudom optuženi 26-godišnjak je oglašen krivim da je 27. kolovoza 2021., na obali Drave u mjestu Gornji Kuršanec, zajedno s 20-godišnjakom provalio u vikendicu oštećenika i uzeo veći broj raznih predmeta (vrijednost od oko 15.000 kuna), a kada ga je oštećenik zatekao u vikendici, silom mu je oduzeo ruksak sa stvarima (vrijednost veća od 4000 kuna) te, u cilju da ga usmrti kako ga ne bi otkrio za počinjenu provalu, pokušao mu zadati više udaraca drvenom motkom i bokserom u glavu te ga gurnuo u vodu i držao ga potopljenog pod vodom – objavio je DORH.

Drugostupanjski sud je prihvatio argumente državnog odvjetništva i utvrdio da je Županijski sud u Varaždinu izrekao optuženiku preblagu kaznu te je preinačio presudu na način da je optuženika osudio na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od osam godina.

Nastavite čitati

Crna kronika

U Kuršancu kod 23-godišnjaka pronađeno 40,7 grama sintetskog kanabinoida

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U četvrtak, 1. prosinca 2022. godine, u jutarnjim satima u Kuršancu izvršena je pretraga doma i drugih prostorija na kojima se koristi 23-godišnjak s područja Varaždinske županije, javila je PU međimurska.

Prilikom pretrage doma i drugih prostorija pronađena je metalna kutija unutar koje se nalazilo tristo osamdeset i pet (385) komada papirnatih smotuljaka ispunjenih sadržajem zelene materije nalik na drogu sintetski kanabinoid, ukupne mase 40,7 grama te domaći papirni novac u apoenima od 10, 20 i 50 kuna, sveukupno 1220 kuna.

Oduzeta materija bit će proslijeđena na vještačenje u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“, nakon čega će se kvalificirati događaj.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje