Povežite se s nama

Život i društvo

Ženi u varaždinskoj Filićevoj ulici dva dana zaredom netko probušio gume na autima

FOTO: IVAN AGNEZOVIĆ / ILUSTRACIJA

Objavljeno:

- dana

Parkiranje izgleda postaje sve ozbiljniji problem u Varaždinu.

U prilog tome ide priča čitateljice koja živi u varaždinskoj Ulici Krešimira Filića, a tijekom dva uzastopna dana su joj probušene gume na parkiranim automobilima.

– Nije se to godilo samo meni! Već su neki mediji o tome pisali krajem travnja. Imam dva auta i na svakom od njih mi je probušena jedna guma. I to dva dana zaredom! Šteta je više od 1000 kuna. Jedna guma je probušena kad je auto bio parkiran na parkirališnom mjestu. Ali ne samo to, netko dovodi vozače u opasnost bušeći tako gume jer može doći do nesreće – ogorčena je čitateljica. Dodala je da joj je vulkanizer rekao da izgleda kao da netko buši gume alatom nalik šestaru, pa zrak izlazi polako.

Čitateljica je rekla da je problem prijavila i policiji, koja je izašla na teren, ali dodala je da ne očekuje veliku korist od toga jer bi netko trebao vidjeti osobu kada buši gume. Također, sve je prijavila i Gradskom reklamacijskom informacijskom centru (GRIC) Varaždin, ali bez ikakvog efekta.

Život i društvo

FOTO “Opaki“ trkači na Čevu iskapili po dvije litre gemišta i dobro se zabavili

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: IVAN AGNEZOVIĆ

Na Čevo se i šesti puta “opako” krenulo, a ovogodišnje izdanje utrke kulminiralo je s veselicom, bez i najmanjeg incidenta.

Organizatore je poslužilo vrijeme a sudionicima utrke pridružili su se i brojni navijači željni dobrih vibracija koje ona sa sobom uvijek donosi.

Kakva je bila atmosfera na natjecanju pogledajte u galeriji fotografija:

Nastavite čitati

Život i društvo

Uz 25. obljetnicu Varaždinske biskupije – veliko hodočašće u Rim s audijencijom kod Pape!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždinska biskupija ove godine proslavlja srebrni jubilej, 25. obljetnicu svoga osnutka. Tim povodom bit će organizirano zahvalno hodočašće Varaždinske biskupije u Vječni Grad – Rim – od 16. do 22. listopada.

Hodočasnici će pohoditi 4 velike bazilike, sudjelovati na audijenciji sa Svetim Ocem te obići i druga važna mjesta okupljanja hodočasnika.

Cijena hodočašća je 2.400 kuna ili 318,50 Eura, a u cijenu su uključeni: prijevoz turističkim autobusom, ulaznica u katakombe i 4 polupansiona u smještaju Fraterna Domus u Sacrofanu pored Rima.

Zainteresirani za ovo hodočašće mogu se prijaviti do 15. rujna 2022. godine u svojim župama ili izravno u Biskupski ordinarijat putem elektroničke pošte: [email protected]

Uz prijavu traži se plaćanje akontacije u iznosu od 50 % cijene aranžmana (1.200 kuna) vlastitom župniku u gotovini ili kod prijave u Biskupski ordinarijat na IBAN: HR8323600001101733121 s naznakom – ZA HODOČAŠĆE U RIM uz IME I PREZIME uplatitelja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje