Povežite se s nama

Život i društvo

Ženske ekipe iz Šćepanja završile među 10 najboljih na Prvenstvu Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Natjecanje

U organizaciji Hrvatske vatrogasne zajednice u Puli je početkom mjeseca listopada održano 7. državno natjecanje vatrogasaca Republike Hrvatske, a ekipe iz Šćepanja završile su među deset najboljih.

Na natjecanju je sudjelovalo 221 natjecateljsko odjeljenje vatrogasaca, s gostima PGD Hajdoše iz Slovenije te predstavnicima Koruške iz Austrije.

Na državnom natjecanju sudjelovale su ponajbolje ekipe iz svih hrvatskih županija, a Varaždinsku su županiju predstavljale čak 2 ekipe iz općine Breznički Hum – ženske A i B ekipe DVD-a Šćepanje. Vatrogasci iz Šćepanja redoviti su sudionici državnih natjecanja, a na ovogodišnjem državnom prvenstvu žene su pokazale izniman uspjeh. U ženskoj A kategoriji (mlađe od 30 godina) djevojke iz Šćepanja osvojile su visoko sedmo mjesto u konkurenciji 52 ekipe. U ženskoj pak B kategoriji (starije od 30 godina) žene iz Šćepanja osvojile su također visoko osmo mjesto u konkurenciji 41 ekipe.

Ovim su rezultatima obje ekipe iz Šćepanja uvrštene u TOP 10 hrvatskih vatrogaskinja za što je trebalo puno vježbanja, odricanja, dugogodišnjeg rada i truda.Osim toga, uspješnost DVD-a Šćepanje u hrvatskom vatrogastvu potvrđuje i činjenica da je ove godine njihova A ekipa ujedno osvojila i 3. mjesto u ukupnom poretku Kupa Hrvatske vatrogasne zajednice.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Varaždin: na svetkovinu Tijelova Presveti Oltarski Sakrament bit će trajno izložen na čašćenje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na svetkovinu Tijelova u četvrtak, 8. lipnja, Presveti Oltarski Sakrament bit će trajno izložen na čašćenje u kapeli TEK-a u Uršulinskoj ulici 1. u Varaždinu, izvjestili su iz Varaždinske biskupije.

U kapelici će na Tijelovo varaždinski biskup Bože Radoš u 19.30 sati predslaviti svetu misu, nakon čega će Presveti Oltarski Sakramenat biti izložen za trajno klanjanje.

Na toj svetoj misi zbog ograničenosti prostora sudjelovat će samo koordinatori trajnog euharistijskog klanjanja.

Nastavite čitati

Život i društvo

Grad Varaždin s 37.000 eura sufinancira servisiranje i kupnju 500 novih bicikala

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Varaždin objavio je Javni poziv serviserima/prodavačima bicikala za sudjelovanje u provođenju mjera poticaja servisiranja i kupnje bicikala u 2023. godini.

Predmet ovog Javnog poziva je prikupljanje ponuda zainteresiranih servisera/prodavača bicikala za sudjelovanje u provođenju mjera poticaja servisiranja i kupnje bicikala.

Grad Varaždin će u 2023. godini sufinancirati servisiranje starog bicikla s 50% troškova servisa, odnosno maksimalno do 30,00 eura po korisniku, za što je osigurano ukupno 15.000,00 eura u Proračuna Grada Varaždina za 2023. godinu (ukupno 500 bicikala).

Mjera servisiranja starih bicikala provodit će se od 1. srpnja 2023. godine do 1. rujna 2023. godine.

Također, za kupnju novog bicikla s 45,00 eura po korisniku za što je osigurano 22.500,00 eura u Proračunu Grada Varaždina za 2023. godinu (ukupno 500 bicikala).

Mjera sufinanciranja kupnje novog bicikla provodit će se od 1. srpnja 2023. godine do 1. studenog 2023. godine.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje