Povežite se s nama

Život i društvo

Ženske ekipe iz Šćepanja završile među 10 najboljih na Prvenstvu Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Natjecanje

U organizaciji Hrvatske vatrogasne zajednice u Puli je početkom mjeseca listopada održano 7. državno natjecanje vatrogasaca Republike Hrvatske, a ekipe iz Šćepanja završile su među deset najboljih.

Na natjecanju je sudjelovalo 221 natjecateljsko odjeljenje vatrogasaca, s gostima PGD Hajdoše iz Slovenije te predstavnicima Koruške iz Austrije.

Na državnom natjecanju sudjelovale su ponajbolje ekipe iz svih hrvatskih županija, a Varaždinsku su županiju predstavljale čak 2 ekipe iz općine Breznički Hum – ženske A i B ekipe DVD-a Šćepanje. Vatrogasci iz Šćepanja redoviti su sudionici državnih natjecanja, a na ovogodišnjem državnom prvenstvu žene su pokazale izniman uspjeh. U ženskoj A kategoriji (mlađe od 30 godina) djevojke iz Šćepanja osvojile su visoko sedmo mjesto u konkurenciji 52 ekipe. U ženskoj pak B kategoriji (starije od 30 godina) žene iz Šćepanja osvojile su također visoko osmo mjesto u konkurenciji 41 ekipe.

Ovim su rezultatima obje ekipe iz Šćepanja uvrštene u TOP 10 hrvatskih vatrogaskinja za što je trebalo puno vježbanja, odricanja, dugogodišnjeg rada i truda.Osim toga, uspješnost DVD-a Šćepanje u hrvatskom vatrogastvu potvrđuje i činjenica da je ove godine njihova A ekipa ujedno osvojila i 3. mjesto u ukupnom poretku Kupa Hrvatske vatrogasne zajednice.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Varaždin: Županijski dužnosnici podržali rad udruge apstinenata

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Alkoholizam je socijalni i  javnozdravstveni problem koji pogađa obitelji  zajednice. Nažalost, Hrvatska je jedna od zemalja koja ima visoku konzumaciju alkoholnih pića.

S obzirom na to da se nalazimo u mjesecu borbe protiv ovisnosti, Udruga apstinenata Varaždinske županije „Hrabrost“ danas je na Franjevačkom trgu predstavila svoje aktivnosti.

Njihove aktivnosti i rad došli su podržati i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak te njegova zamjenica Silvija Zagorec koji su se tom prilikom i upoznali s članstvom, ali i svim  akcijama te programima koje provodi spomenuta udruga.

Predsjednik Udruge Đuro Kobal  je naglasio kako Udruga djeluje već šestu godinu zaredom  i broji više od četrdeset članova koji se okupljaju jednom tjedno na radionicama i predavanjima, a Udruga organizira i aktivnosti kao što su sportske igre te izrada prigodnih poklona i brošura.

Zamjenica župana je istaknula kako je posebno zabrinjavajuće što sve veći broj mladih konzumira alkohol, što prva konzumiranja alkohola počinju već u osnovnoj školi ili pak što je u mnogim obiteljima još uvijek smiješno kad se malom djetetu kaže neka „namoči prst u alkohol“, misleći pritom kako mu se ništa neće dogoditi.

-Iz tih razloga važno je da imamo jednu ovakvu udrugu, kao što je to Udruga apstinenata Varaždinske županije. Njihovi članovi ne samo da svojim svjedočanstvima mogu osvijestiti širu javnost o problematici ovisnosti o alkoholu, koja razara cijele obitelji, i seže duboko u srž samog društva, već nam svojim nadljudskom voljom i željom koju imaju mogu biti primjer da se vrijedi boriti protiv te bolesti. Stoga pohvaljujem rad ove Udruge te izražavam punu potporu svim članovima u poticanju kulturnih, sportskih i drugih aktivnosti koje olakšavaju i učvršćuju  apstinenciju samih članova – zaključila je Silvija Zagorec.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO U Gradu Rudara upaljena prva adventska svijeća – svjetlo mira!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Advent je vrijeme priprema za najradosniji kršćanski blagdan Božić. Četiri su nedjelje došašća i svake nedjelje pali se po jedna svijeća s određenom simbolikom. Ovo je vrijeme iščekivanja, obraćenja, oprosta i nade. Paljenjem prve svijeće na adventskom vijencu i simbolično se označava početak adventa.

U takvom duhu, u subotu, 27. studenog započeo je Advent u Gradu Rudara te je u gradskom parku Mursko Središće upaljena prva ovogodišnja adventska svijeća, svijeća koja simbolizira nadu i iščekivanje.

Simbolično ju je, nakon molitve koju je predvodio župnik vlč. Marijan Horvat, upalio gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak. Paljenju su prisustvovali i predsjednik Gradskog vijeća Miljenko Cmrečak i predsjednik Mjesnog odbora Mursko Središće Ivan Novak.

Obred paljenja prve adventske svijeće upotpunio je crkveni zbor Mursko Središće. Paljenjem prve adventske svijeće započelo je vrijeme adventa odnosno došašća u kojem se mnogobrojni vjernici pripremaju za Božić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje