Polaznici Dječjeg vrtića “Žibeki”, koji djeluje u Čakovcu, Pribislavcu i Brezju, uvijek su aktivni, a zadnjih nekoliko tjedana posebno.

U petak, 1. veljače u Čakovcu su najmlađi članovi Judo kluba “Zrinski” Čakovec (Pia, Mila, Ilan i Filip), predvođeni trenericom Ksenijom Vabec, prikazali i prezentirali osnove džuda. Time su potencijalno zainteresirali i druge klince za učenje toga plemenitoga sporta.

U sva tri vrtića mališani su u suradnji s tetama i roditeljima prikupljali hranu i druge potrepštine koje su potom donirane Azilu “Prijatelji” iz Čakovca, najvećemu međimurskomu skloništu za životinje. Tako su se pridružili humanitarnoj akciji koja je organizirana za Azil.

Osim toga, mališani koji polaze Vrtić “Žibeki” u Pribislavcu učili su i o prvoj pomoći. Čakovečki su pak polaznici sudjelovali u programu “Najmlađi sportaš to sam ja”. Organizator programa bila je Udruga sportske rekreacije “Vitae” uz vodstvo profesora Tomislava Horvata, dok ga sufinanciraju Grad Čakovec i Međimurska županija. Iz svega priloženoga je vidljivo da mali “Žibeki” dobivaju dobre temelje za mnoge životne i društvene vještine.

Komentari

Komentara

loading...