Povežite se s nama

Međimurje

Žibeki pomogli Azilu, učili prvu pomoć, slušali o džudu i uživali u sportskim aktivnostima!

Objavljeno:

- dana

Polaznici Dječjeg vrtića “Žibeki”, koji djeluje u Čakovcu, Pribislavcu i Brezju, uvijek su aktivni, a zadnjih nekoliko tjedana posebno.

U petak, 1. veljače u Čakovcu su najmlađi članovi Judo kluba “Zrinski” Čakovec (Pia, Mila, Ilan i Filip), predvođeni trenericom Ksenijom Vabec, prikazali i prezentirali osnove džuda. Time su potencijalno zainteresirali i druge klince za učenje toga plemenitoga sporta.

https://www.facebook.com/400712963317906/videos/382336129166947/

U sva tri vrtića mališani su u suradnji s tetama i roditeljima prikupljali hranu i druge potrepštine koje su potom donirane Azilu “Prijatelji” iz Čakovca, najvećemu međimurskomu skloništu za životinje. Tako su se pridružili humanitarnoj akciji koja je organizirana za Azil.

Osim toga, mališani koji polaze Vrtić “Žibeki” u Pribislavcu učili su i o prvoj pomoći. Čakovečki su pak polaznici sudjelovali u programu “Najmlađi sportaš to sam ja”. Organizator programa bila je Udruga sportske rekreacije “Vitae” uz vodstvo profesora Tomislava Horvata, dok ga sufinanciraju Grad Čakovec i Međimurska županija. Iz svega priloženoga je vidljivo da mali “Žibeki” dobivaju dobre temelje za mnoge životne i društvene vještine.

Međimurje

U subotu ponovno dobrotvorna akcija “Radio gorice za Katružu”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Novo izdanje dobrotvorne akcije “Radio gorice za Katružu” održat će se u subotu, 23. rujna, diljem gornjeg Međimurja gdje će organizatori iz Humanitarne zaklade solidarnosti Katruža Međimurske županije i Radija 1 s prijateljima, donatorima i gostima obilaziti gorice te prikupljati grožđe, mošt i ostale oblike donacije za nove cikluse pomoći međimurske Zaklade građanima.

Polazak je ispred Gradskih bazena Marija Ružić u Čakovcu, odakle se u 8 sati kreće prema Svetom Urbanu, a na brojnim postajama diljem bregovitog dijela našega kraja povorku će pratiti glazba za koju će se pobrinuti provjereni međimurski glazbenici – članovi Skandal benda, Josip Sanjković Mitrica te DJ Radija 1.

U Humanitarnoj zakladi Katruža Međimurske županije ističu da je cjelokupni prihod akcije isključivo namijenjen pomaganju bolesnim osobama s ovog područja, te pozivaju građane da se uključe donacijom u grožđu, moštu, novčanim prilozima ili nekim drugim oblikom doprinosa postanu sudionici ove lijepe priče koja dugi niz godina širi svjetlost nade ljudima u potrebi.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Radna akcija u vrtiću „Maslačak“: roditelji izradili nova igrala, a djeca ih obojala

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U vrtiću „Maslačak“, područnom odjelu Dječjeg vrtića „Cvrčak“, održana je radna akcija uređenja vrtićkog dvorišta.

Roditelji su nabavili materijale te od njih izradili stolove, klupice, kuhinju i glazbeni kutak. U vrtić su došli kao pravi majstori s alatom i od drveta napravili „ čuda“.

Sve je obojano zajedno s djecom koja su aktivno sudjelovala, što daje posebnu vrijednost svemu napravljenom.

Obojana su i sva postojeća igrala, a na klackalice i njihaljke stavljene su nove sjedalice.

– Vrtićko dvorište područnog odjela „Maslačak“, Dječjeg vrtića „Cvrčak“, dobilo je novi sjaj. Djeca će uživati u igri na igralima koja su napravili njihovi roditelji, a oni sami obojali po želji. Veliko hvala roditeljima, djeci i odgojiteljima na hvalevrijednoj akciji – poručili su iz vrtića.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje