Povežite se s nama

U fokusu

Zimska služba spremna za zimu, a guma glavu čuva

Objavljeno:

- dana

SPREMNO 30 EKIPA

Sve je spremno za zimu i zimske uvjete na prometnicama, istaknuto je danas u Županijskoj palači na sastanku Zimske službe.

– Spremno je oko 4.500 tona soli nabavljene putem Hrvatskih cesta, kao i 30 ekipa – istaknuo je Tomislav Osonjački, ravnatelj ŽUC-a.

Podsjetio je da se, kad pada snijeg, prioritetno čiste autoceste, potom prometnice oko bolnica i škola, a potom sve ostale prometnice.

– Pravilnikom je određeno da Zimska služba izlazi na teren kad zapadne 15 centimetara snijega, ali to je relativan podatak. Poznato je da ralice kreću već nekoliko sati nakon što počne padati snijeg – dodao je Osonjački.

Iz PZC Varaždin ističu da su za grad Varaždin spremne 24 ekipe. – U tijeku je nabava kamenog posipala. Kupujemo 12.000 tona soli, 15.000 tona agregata, a bude li potrebno, nabavit ćemo više – istaknuo je Mario Vdović, član Uprave PZC-a.

Iz PU varaždinske apeliraju na vozače da prilagode vožnju uvjetima na cesti, a na prijevoznike apeliraju da njihovi vozači u vrijeme trajanja zimskih ne voze.

– Poštujete prometne propise, nabavite zimsku opremu ako niste dosad. Guma glavu čuva, imat ćemo tako manje posla i manje prometnih nesreća – zaključio je Danijel Posavec iz PU varaždinske.

Izvor:
Foto: Arhiva RT

U fokusu

Biskup Radoš primio gradonačelnika Bosilja: razgovarali o postavljanju skulptura crkvenih redova u Parku Pape Ivana Pavla II

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Varaždinska biskupija

Varaždinski biskup Bože Radoš primio je u petak, u ordinarijatu varaždinske biskupije novog varaždinskog gradonačelnika dr. sc. Nevena Bosilja i njegovog zamjenika Miroslava Markovića.

Susretu je prisustvovao i preč. Anđelko Košćak, biskupski vikar za kler te biskupijski povjerenik za kulturnu baštinu.

Uz čestitku na osvojenom mandatu biskup se založio za dobru suradnju između biskupije i grada.

– Mi ćemo sa svoje strane nastojati biti  suradnici u svemu onome što je dobro, u onomu što nas okuplja i što nas vodi naprijed. Nemamo pravo imati bilo kakvi drugi interes jedino dobro ljudi – rekao je biskup Radoš.

Gradonačelnik je zahvalio na čestitki naglasivši spremnost za daljnji razvoj i unapređenje suradnje te rješavanje svih otvorenih pitanja.

Iz tog razloga, prvi susret biskupa i gradonačelnika nije bio samo protokolarne naravi jer su se u razgovoru dotakli brojnih pitanjima od zajedničkog interesa na kojima se očekuje dobra suradnja između crkve i jedinice lokalne samouprave. Postavljanje skulptura crkvenih redova u Parku Pape Ivana Pavla II, pomoć Caritasu i nove ideje o smještaju beskućnika, obnova objekata sakralne kulturne baštine, prijedlozi o imenima varaždinskih ulica bile su samo neke od tema vrlo otvorenog i konstruktivnog razgovora biskupa i gradonačelnika koji će, kako je istaknuto, biti svakako nastavljeni u cilju dobrobiti svih građana.

Nastavite čitati

U fokusu

U Varaždinskoj županiji sve manje nezaposlenih, najtraženije prodavačice

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Krajem svibnja 2021. godine u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, Područnom uredu Varaždin evidentirano je 2410 nezaposlenih osoba.

Na području Ispostave Ivanec bilježimo 624, Ludbreg 268, Novi Marof 290, Cestica 44 i Varaždin 1184 osobe.

U odnosu na prethodni mjesec, broj nezaposlenih je manji za 5,9%, a u usporedbi s istim mjesecom (svibanj) 2020. godine broj nezaposlenih manji je za 698 osoba, odnosno 22,5%.

Ujedno je evidentirano i 25 osoba kao tražitelja zaposlenja. Tijekom svibnja evidentirano je 355 novih nezaposlenih osoba. Direktno iz radnog odnosa prijavile su se 273 osobe, nakon škole 2, a iz neaktivnosti 80 osoba.

Tijekom svibnja 2021. godine prijavljeno je 758 slobodnih radnih mjesta, što je za 14 % (123 slobodnih radnih mjesta) manje nego u proteklom mjesecu, te 32,5% (186 slobodnih radnih mjesta) više nego u istom mjesecu prošle godine (svibanj 2020).

Najtraženija zanimanja u svibnju bili su prodavači i prodavačice, slijede skladištar, vozač, konobar i radnik ili radnica u proizvodnji.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!