Povežite se s nama

Sport

Zimska trkačka druženja na Cross Ligi Beretinec počinju u subotu, 25.studenoga

Objavljeno:

- dana

ŠEST KOLA ZA REKREATIVCE

Odličan odaziv natjecatelja prošle sezone i sve više publike koja prati ovu trkačku ligu pokazuje da su BBK Asi i SRD 315 Sjeverozapad, uz pomoć Seoskog turizma Canjuga osmislili ligu koja je prerasla u neizostavno mjesto za zimska trkačka druženja u Varaždinu.

Ova mala tračka poslastica zagrijat će atmosferu hladnih tjedana koji su pred nama, a prvo kolo počinje u subotu, 25. studenoga.

Datumi slijedećih kola su: 9.12.2017., 26.12.2017., 13.1.2018., 27.1.20178. i 10.2.2018. Sve utrke startaju u 14:30 sati.

Start i cilj će biti kao i do sada ispred Seoskog turizma Canjuga u Veretincu koje je na samo 8 kilometara od Varaždina (13 kilometara od Novog Marofa, 17 kilometara od Ivanca i 25 kilometara od Čakovca).

Organizatori napominju da će se poslije svake utrke trkači i navijači okupiti i družiti u Seoskom gospodarstvu Canjuga koje je pripremilo poseban meni po promotivnoj cijeli do 15 kuna.

Namijenjena rekreativcima željnima adrenalina i dobre zabave, utrka će se odvijati na stazi koja je kružna i označena te prilagođena svim kategorijama. Trčat će se u dvije kategorije: kraća duljine 3.5 kilometara (sa 150 metara uspona) i dulja koja će biti 7 kilometara (sa 300 metara uspona).

Cross Liga Beretinec imat će 6 kola, a za plasman se boduju 5 najboljih kola.

BBK Asi, SRD 315 Sjeverozapad i Seosko gospodarstvo Canjuga, kao suorganizatori utrke, pozivaju vas da im se pridružite na trčanju prekrasnom prirodom beretinečkih šuma.

Obzirom na prvo kolo i očekivanu gužvu na registraciji, organizatori mole natjecatelje da dođu malo ranije kako bi sve pripreme za trku završile do predviđenog vremena starta u 14:30 sati.

 

Izvor:
Foto: SRD 315 Sjeverozapad

Sport

Nakon 14 godina odbojkaši će igrati europsku utakmicu: u Challenge kupu gostuje Murov iz Azerbajdžana

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ulaskom u polufinale i osvojenim četvrtim mjestom odbojkaške Superlige u protekloj sezoni, odbojkaši Kitro Varaždina ostvarili su plasman u Challenge kup pa će se tako, nakon dugih 14 godina, u Varaždinu ponovo igrati europska odbojka.

Na izvlačenju parova koje je održano u Luxemburgu, varaždinski odbojkaši saznali su i protivnika s kojim će odmjeriti snage u 1. kolu. U varaždinsku Arenu između 11. i 13. listopada stiže odbojkaški klub Murov iz glavnog grada Azerbajdžana Bakua.

Također, ždrijeb je već odlučio i to da će u slučaju pobjede i prolaska u šesnaestinu finala CEV Challenge kupa, novi protivnik Kitro Varaždina u Areni, između 8. i 10. u studenog, biti odbojkaški klub Holding iz Graza.

– Jako nas veseli povratak u europsku odbojku. Čekali smo na ovaj trenutak (pre)dugih 14 godina, no dočekali smo ga i sad s nestrpljenjem očekujemo listopad kada ćemo odmjeriti snage s azerbajdžanskim predstavnikom Murov iz Bakua. O protivniku trenutno nemamo puno informacija, pokušat ćemo u vremenu koje dolazi saznati što više o njima i njihovoj kvaliteti. CEV Challenge Cup vrlo je kvalitetno europsko odbojkaško natjecanje tako da ćemo se maksimalno pripremati za dvoboje. Očekujemo svakako odličnu odbojku i kao pravi sportaši nadamo se pobjedi – izjavio je trener varaždinskih odbojkaša Ivica Đolonga.

Nastavite čitati

Sport

Gimnastičar Mateo Žugec u finalu Mediteranskih igara: „A sad idemo po medalju!“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždinski gimnastičar Mateo Žugec nastavlja oduševljavati sjajnim nastupima. Mateo je na Mediteranskim igrama koje se održavaju u alžirskom Oranu izborio finale konja s hvataljkama i to s najboljim rezultatom kvalifikacija (14.350). U finalu ove discipline društvo će mu raditi još jedan hrvatski reprezentativac Jakov Vlahek, koji je nadmetanje za medalje osigurao četvrtim rezultatom u kvalifikacijama (14.000).

– Ovo je bila moja najbolja izvedba na konju s hvataljkama u karijeri. I najbolja ocjena ikada. Jako me to iznenadilo, sam sebe sam iznenadio, ali znao sam da sam u jako, jako dobroj formi i da sam u stanju napravi takvu ocjenu. Nakon srebra i zlata na Svjetskim kupovima u Varni i Kopru sad još i finale Mediteranskih igara… Izvan sebe sam. Prezadovoljan sam. Ništa, u finalu idemo po medalju! – jasno je poručio Mateo.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje