Povežite se s nama

Crna kronika

Prometna nesreća između Šenkovca i Brezja, u Čakovcu vozač ne plativši pobjegao s crpke!

zimski uvjeti

Objavljeno:

- dana

U protekla 24 sata ŽC 112 Čakovec zaprimio je ukupno 83 poziva.

Od toga su 36 poziva bila namjenska. Njih je ŽC proslijedio nadležnim žurnim službama u Međimurskoj županiji.

Za hitnu medicinsku pomoć (HMP Čakovec) – 17 poziva;
Za policiju (OKC PUM) – 7 poziva;
Za vatrogasce (JVP Čakovec) – nije bilo poziva;
Za ostale službe – 12 poziva.

U protekla 24 sata JVP Čakovec ukupno je zaprimila 15 poziva. Za 1 poziv izašli su na intervenciju, 2 poziva bile su lažne dojave, dok kod 12 poziva nije bilo potrebe za intervencijama.

ŽC 112 Čakovec u 9 sati i 43 minute zaprimio je dojavu o prometnoj nesreći na D-227 (Šenkovec – Brezje). Došlo je do sudara osobnog i teretnog vozila pri čemu je nastala materijalna šteta, ali nije bilo ozlijeđenih osoba.

Nešto prije 14 sati zaprimljena je dojava o krađi goriva na benzinskoj postaji u Čakovcu na južnoj obilaznici. Osobno vozilo napustilo je benzinsku postaju bez podmirenja računa.

ZIMSKI UVJETI

Od 01:45 na snazi su zimski uvjeti na svim državnim cestama u Međimurskoj županiji.
Od 03:50 na snazi su zimski uvjeti na A-4 ( od Goričana do Brezničkog Huma).

Crna kronika

Renaultom varaždinske registracije skrivio tešku nesreću u Gornjem Stupniku

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U petak, 26. veljače oko 9.30 sati 56-godišnji vozač automobila marke Renault varaždinskih registarskih oznaka, skrivio je tešku prometnu nesreću u Gornjem Stupniku.

Naime, kretao se sjevernom kolničkom trakom Gornjostupničke ulice u smjeru zapada, a dolaskom do kućnog broja 1 b skretao je u lijevo, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti po druge sudionike u prometu ili imovinu.

Pritom nije vodio računa o smjeru i položaju vozila kojim upravlja kao i o položaju drugih sudionika u prometu. Tom prilikom prednjim lijevim bočnim dijelom vozila naletio je na desnu bočnu stranu motocikla marke Honda zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 35-godišnjak.

Motociklist se kretao u istom smjeru te je pretjecao navedeni teretni automobil preko isprekidane uzdužne crte na kolniku.

U prometnoj nesreći 35-godišnji vozač motocikla teško je ozlijeđen, a liječnička pomoć pružena mu je u KBC Sestre milosrdnice.

Nastavite čitati

Crna kronika

ŽDO u Varaždinu podiglo novu optužnicu za teško ubojstvo i razbojništvo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 25. veljače, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv državljanina Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine (1986.) i državljanina Bosne i Hercegovine (1981.) zbog počinjenja kaznenih djela teškog ubojstva.

Okrivljenike se optužnicom tereti da su 1. studenog 2019. u Selniku; zajednički i prema prethodnom dogovoru s 23-godišnjakom i 32-godišnjakom, protiv kojih je ranije podignuta optužnica u namjeri da se domognu veće količine novca u oštećenikovoj kući, osobnim se automobilom parkirali ispred oštećenikove kuće.

>>Podignuta optužnica: muškarcu uzeli 600.000 kuna te ga pretukli, od zadobivenih ozljeda je preminuo

U osobnom je vozilu ostao 23-godišnjak, koji je u tu svrhu unajmio vozilo i njime upravljao, pazeći da netko ne naiđe i spreman da se vozilom svi zajedno mogu brzo udaljiti.

Okrivljenog 32-godišnjaka, 35-godišnjaka i 40-godišnjaka tereti se da su otišli do kuće i lažno se predstavili oštećeniku kao policijski službenici te tako ishodili da ih pusti u kuću tražeći da im preda novac, a potom su mu rukama i nogama zadali brojne snažne udarce u glavu.

Oštećenik im je, u strahu za svoj život, predao novac u iznosu od 600.000,00 kuna, koji su oni uzeli i velikom brzinom vozila se udaljili s mjesta događaja. Oštećenik je uslijed pretrpljenih udaraca zadobio nagnječenje mozga i posljedično plućnu emboliju s upalom pluća, od čega je preminuo 29. siječnja 2020.

Okrivljenik (1986.) je uhićen 28. siječnja 2021. i protiv njega je određen istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela i opasnosti od bijega, dok se okrivljenik (1981.) nalazi u bijegu te je protiv njega također određen istražni zatvor iz istih osnova, a u optužnici je predloženo da mu se sudi u odsutnosti.

Nastavite čitati