Povežite se s nama

Život i društvo

Živcirate se? Pošaljite prijedlog!

Objavljeno:

- dana

KAMPANJA: “Promet po mjeri građana”

“Promet po mjeri građana” naziv je kampanje za poboljšanje stanja prometnica i prometa, koju je prošli tjedan pokrenuo Savjet za sigurnost prometa na cestama Varaždinske županije. Računaju na suradnju s građanima.

– Posljednjih godina su Hrvatske ceste, ŽUC i jedinice lokalne samouprave uložile značajna sredstava u uređenje prometnica. Unatoč tome, policijski djelatnici su na terenu suočeni s velikim nezadovoljstvom građana i vozača zbog određenih prometnih rješenja, osobito kod ograničenja brzina. Pojedina rješenja iritiraju vozače do te mjere da ih uopće ne poštuju. Primjerice, na nekim državnim i županijskim cestama postoje ograničenja brzine 40 kilometara na sat, a vrijede cijeli dan iako nema djece i nema održavanja školske nastave noću ili tijekom praznika – pojašnjavaju iz Savjeta. Zbog toga zajedno s PU varaždinskom pozivaju sve građane da svoje prijedloge, komentare, sugestije ili prigovore vezane za probleme na prometnicama dostave na e-mail adrese [email protected] ili [email protected], odnosno na  adrese: Varaždinska županija, Savjet za sigurnost prometa na cestama, Franjevački trg 7, 42000 Varaždin ili PU varaždinska, Milčetićeva 10, 42000 Varaždin. Podaci će se prikupljati do 1. lipnja i medijski stalno prezentirati.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Danas vrhunac toplinskog vala, u Varaždinu u 7 sati 22.9 stupnjeva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Meteorolozi da zanas, 24. lipnja, najavljuju vrhunac toplinskog vala.

U Varaždinu je jutros u 7 sati izmjereno 22.9 °C, a u Bednji 18.6 °C.

I noć je bila vruća te neugodna za spavanja jer podaci DHMZ-a pokazuju da je noćas u 1 sat bilo u Varaždinu 22.1 °C.

Današnjeg četvrtka nas očekuje pretežno sunčano i vruće, u unutrašnjosti i vrlo vruće. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 32 do 37 °C.

I Meteoalarm je danas narančast za veći dio Hrvatske te crven za Slavoniju. Ovo također znači toplinski val s maksimalnom temperaturom od 35 do 38 °C.

BUdite spremni na pojavu zdravstvenog rizika zbog vrućine i visokih temperatura kod osjetljive populacije, ponajprije starijih i male djece. Slušajte i postupajte prema savjetima danima od strane nadležnih službi.

U petak će na sjeveru Hrvatske još biti vruće, najviše 31 °C, ali zato će subota i nedjelja biti ugodnije, s najvišom dnevnom temperaturom do 30 °C, ili koji stupanj manje.

Nastavite čitati

Život i društvo

Policijska akcija „Brzina“ u četvrtak u cijeloj Varaždinskoj županiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U četvrtak, 24. lipnja, u vremenu od 12 do 18 sati, policijski službenici Policijske uprave varaždinske provest će pojačane aktivnosti u prometu na suzbijanju prekršaja brzine u prometu u sklopu operativne akcije „Brzina“.

Akcija će se provoditi na cjelokupnom području PU varaždinske sukladno mjestima i vremenima događanja prometnih nesreća, prvenstveno onih s uzrokom brzine i najtežim posljedicama, te na dionicama cesta gdje je učestalo kršenje prometnih propisa u vidu nepoštivanja najvećih dopuštenih brzina kretanja vozila.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!