Povežite se s nama

Međimurje

“Žive jaslice” s ovčicom starom svega pet dana

Objavljeno:

- dana

Donja Dubrava:

Diljem Međimurja vjernici su proslavili Božić, svetkovinu rođenja Otkupitelja Isusa Krista u betlehemskoj štalici.

Taj kršćanski blagdan radosti na osebujan način obilježen je u Donjoj Dubravi. Naime, zahvaljujući velikom trudu članova Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, posebno njihova člana Franje Lisjaka, Dubrava je na Badnjak i Božić ovog puta imala “žive jaslice”. Svetu obitelj utjelovili su osnovnoškolci, a pastire članovi UDVDR, u za to posebno sašivenim kostimima. Posebna atrakcije za mnogobrojne posjetitelje bile su životinje pristigle s imanja Franje Lisjaka – magarci, tele, koze i ovce, od kojih je najmlađa imala tek pet dana. Događaj je podržala i Općina Donja Dubrava, osiguravši čaj i vino koje su posjetiteljima besplatno dijelile članice Udruge žena.

Izvor:
Foto:

Međimurje

FOTO Na radost djeci i mještanima Pušćina: postavljanje suvremenoga dječjeg igrališta u “Peskima”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Krajem 2019. godine Općina Nedelišće krenula je s uređivanjem neuređenog zemljišta u Pušćinama na lokaciji „Peski“, gdje je prvo montirana zaštitna ograda od punih betonskih elemenata ukupne dužine od 96 metara i visine od dva metra.

Lani su izvedeni su zemljani radovi te su uređene staze s opločnicima. Ovih dana isplaniran je fini sloj zemlje i u tijeku je postava dječjih suvremenih certificiranih igrala i klupica za odmor. Do kraja srpnja očekuje se završetak radova na radost svoj djeci i mještanima Pušćina.

Sljedeće nakon toga je planirano i uređivanje vanjske teretane, te skate parka. „Peski“ će biti jedno od najljepših i najvećih dječjih igrališta u općini te će zasigurno biti novi centar i okupljalište mještana Pušćina.

Nastavite čitati

Međimurje

Drugi dan zaredom u Međimurju nema novih slučajeva COVID-a, ukupno osam aktivnih slučajeva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađeno je 57 uzoraka, od čega nema evidentiranih pozitivnih nalaza.

U protekla 24 sata oporavila se 1 osoba. Ukupan broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 8. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 64.008 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec ukupno su hospitalizirana 3 pacijenta pozitivna na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata nema hospitaliziranih ni otpuštenih pacijenata, kao ni pacijenata na respiraciji. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

I dalje se pozivaju svi oni koji se žele cijepiti da to mogu učiniti bez prethodne najave svaki radni dan od 9 do 13 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije i od 13 do 18 sati u prostorima Županijske bolnice Čakovec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje