Povežite se s nama

Međimurje

Zlatne i srebrne diplome za sjajne međimurske zboraše

Objavljeno:

- dana

JUBILARNI

Pjevački zborovi iz Međimurja ostvarili su odličan uspjeh na 50. izdanju Susreta hrvatskih pjevačkih zborova u Rovinju, koje je održano pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

Dva predstavnika

Zajednica Hrvatskih kulturno umjetničkih udruga (HKUU) Međimurske županije imala je dva predstavnika u Rovinju, zborove „Josip Štolcer Slavenski“ iz Čakovca i „Josip Vrhovski“ iz Nedelišća. Time je Međimurska županija jedina županija u Hrvatskoj s dva predstavnika na ovom susretu pjevačkih zborova u Rovinju.
Izbor sudionika ovogodišnjeg Susreta rezultat je ukupno 13 selekcija unutar devet županijskih smotri i četiriju samostalnih preslušavanja. Tako se na Susretu našlo 13 odabranih zborova, među kojima i dva međimurska.

Međimurska županija jedina je županija s dva predstavnika u Rovinju

U vrlo jakoj konkurenciji, kao ističu iz Zajednice HKUU Međimurske županije, izvrsnim glazbenim programima, ocjenjivanima od stručnog povjerenstva koje su činili predsjednik Josip Jerković te dirigenti Robert Homen i Igor Vlajnić, temeljem bodovanja dodijeljene su četiri brončane diplome, sedam srebrnih i dvije zlatne.

Pobjednik ovoga, 50. jubilarnog Susreta je Hrvatsko pjevačko društvo „Lipa” iz Osijeka, dok je drugo mjesto, ali i Zlatnu diplomu osvojio Pjevački zbor „Josip Štolcer Slavenski“ iz Čakovca predvođen dirigenticom Senkom Bašek-Šamec.
Pjevački zbor „Josip Vrhovski“ iz Nedelišća pod ravnanjem Branimira Magdalenića osvojio je Srebrnu diplomu i Nagradu za najuspješniju izvedbu revijalnog programa, koju dodjeljuju predstavnici zborova sudionika.

– Predan rad naših zboraša iz Čakovca i Nedelišća, predvođenih umjetničkim voditeljima profesorima Senkom Bašek-Šamec i Branimirom Magdalenićem, i ovog puta urodio je plodom i pokazao visok stupanj zborskog pjevanja koje se njeguje u našoj županiji – navode iz Zajednice HKUU Međimurske županije.

Izvor:
Foto: Privatna arhiva

Međimurje

FOTO Pohvale i darovi za najuspješnije učenike OŠ Jože Horvata Kotoriba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Za najuspješnije učenike i mentore Osnovne škole Jože Horvata Kotoriba 23. lipnja načelnik Općine Kotoriba Dario Friščić organizirao je prijam kako bi im uputio riječi pohvale i uručio prigodne darove za izniman uspjeh na smotrama i natjecanjima, gdje su postigli zavidne rezultate u ovoj nastavnoj godini.

Ovom gestom načelnik je razveselio učenike koji su se natjecali na državnim natjecanjima te njihove mentore. U uvodnom dijelu prigodnim se riječima obratio svim pristiglim učenicima i njihovim mentorima te ravnateljici škole Snježani Matoš, nakon čega se svaki učenik predstavio i ukratko ispričao u čemu je bio uspješan. Potom su mentori ukratko ispričali svoje doživljaje s natjecanja i priprema te otkrili daljnje planove.

Nagrađeni su ovi učenici i mentori: Lovro Erdelji – Državno natjecanje iz informatike (mentorica Karmen Somi), Dorotea Tilošanec i Nela Kovačić – Državno natjecanje iz tehničke kulture (Jelena Tuksar), Ana Markan – Državno natjecanje iz biologije (Lidija Ribić), Karla Novak i Ivan Markan te Vanessa Balog i Vito Peranec – Državna smotra projekata iz područja građanskog odgoja i obrazovanja, razredna nastava (Adela Horvat i Nenad Pogorelec), Mia Rajher i Gabrijel Dolenec te Sara Matulin i Lovro Erdelji – Državna smotra projekata iz područja građanskog odgoja i obrazovanja, predmetna nastava (Romina Volar).

Nastavite čitati

Međimurje

Prijam za Jakova Vuka iz Macinca: osvojio je Rektorovu nagradu Sveučilišta u Zagrebu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općinski načelnik Nikola Novak u prostorijama je Općinske uprave Općine Nedelišće priredio prijam za Jakova Vuka iz Macinca, studenta Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta koji je osvojio Rektorovu nagradu Sveučilišta u Zagrebu.

Jakov je primio Rektorovu nagradu za znanstveni rad u području biomedicine i zdravstva pod nazivom „Sinteza i karakterizacija novih hibrida harmina i primakina s potencijalnim citostatskim djelovanjem“, koji je izradio u akademskoj 2020./2021. godini u okviru istraživačkog projekta „Derivati harmina kao potencijalni antimalarici“ Hrvatske zaklade za znanost.

Rektorova nagrada dodjeljuje se za najbolje studentske radove znanstvenog sadržaja, odnosno, umjetnička ostvarenja radi poticanja znanstveno-istraživačkog i umjetničkog rada te promicanja studentskog stvaralaštva.

Općinski načelnik Nikola Novak poželio mu je sreću u daljnjem školovanju i u profesionalnoj karijeri, a za poticaj mu je dodijeljena i financijska nagrada.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje