Povežite se s nama

Sport

Zlato za Varaždinku Jelenu Sekelj na Risnjak Trailu!

Objavljeno:

- dana

Uspjeh članice SRD Sjeverozapad

Članovi varaždinskog kluba SRD Sjeverozapad nastupili su na utrci Risnjak Trail i kući se vratili sa zlatnom medaljom.

Utrka je započela u NP Risnjak, u Crnom Lugu. Nakon 3,5 km makadama, natjecatelji su se našli na Horvatovoj stazi. Ova single track planinarska staza vodila je do vrha Risnjaka (1528m), što je varaždincima koji su prvi puta bili na ovoj utrci stvorilo dosta poteškoća.

Usprkos problemima s gužvom na stazi i nemogućnosti trčanja u svojem tempu, SRD 315 Sjeverozapad je u konkurenciji od oko 400 natjecatelja postigao odlične rezultate. Tako je na utrci duljine 16 km pobjedu među ženama, ukupno i u kategoriji, s vremenom 2:11:04, odnijela Jelena Sekelj.

Na odličnom 39. mjestu i kao 19. senior utrku je uspješno završio Petar Martinec, s vremenom 2:08:37. Dario Petrinić ciljem je prošao nakon 2:47:33, kao 38. senior i 104 ukupno.

Članove SRD 315 Sjeverozapad koji su sudjelovali na utrci od 29 km put je dalje preko Risnjaka vodio u dolinu Lazac, odakle su se penjali na otvoreni greben Međuvrha i Snježnika. Preko Cajtiga i Risnjaka, vratili su se u Crni Lug na cilj utrke.

Vanja Ilsić bila je jedina ženska predstavnica SRD 315 Sjeverozapad na duljoj utrci te u cilj ušla s odličnim vremenom 5:49:33. Vanja je 7. mjestom u kategoriji seniorki i odličnim 18.mjestom u ukupnom poretku potvrdila odličnu formu.

Marko Dugandžić ciljem je prošao nakon 4:48:14, čime se plasirao ukupno na 49.mjesto i 19. mjesto u kategoriji seniora. Ranko Orehovec utrku je završio u vremenu 5:01:47, na 57. mjestu ukupno i 35. mjestu u kategoriji muškaraca iznad 35 godina. Nakon 6:03:21 sati ciljem je prošao Miroslav Popović, ukupno 95. i 61. u kategoriji. Ubrzo nakon Miroslava, utrku je s vremenom 6:10:25 završio i Vanja Lončar, čime je osvojio 97. mjesto ukupno i 26. mjesto među seniorima. Od Varaždinaca na utrci su još sudjelovali i Marko Muhar, Darko Martinović i Vanja Canjuga.

Izvor:
Foto:

Sport

Rukometašice Koke ispale u četvrtfinalu Hrvatskog kupa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Rukometašice Koke u srijedu, 27. ožujka u varaždinskoj Areni u četvrtfinalu Hrvatskog kupa ugostile su Dugo Selo ’55, a slavile su gošće s 29:24.

Bolje su u susret ušle gošće u 10. minuti vodile su 5:3, no do 15. minute Kokice su napravile seriju 4:0 i povele 7:5. U 23. minuti Varaždinke su posustale i do odlaska na odmor nisu postigle ni pogotka. Gošće su serijom 5:0 okrenule i na odmor otišle se prednošću od 13:10.

U drugom dijelu rukometašice Vladimira Canjuge uspjele su stići samo na minus jedan, ali snage za preokret nisu imale. Rukometašice iz Dugog Sela slavile su na kraju s plus pet.

Kod Varaždinki najraspoloženija je bila Lucija Jandrašić s 12 golova.

Nastavite čitati

Sport

Odbojkaši Cratis Varaždina završili sezonu u Superligi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odbojkaši Cratis Varaždina završili su sa sezonom. U drugom utakmici četvrtfinala razigravanja za prvaka Superlige poraženi su od osječke Murse 3:0.

Varaždinci su bili bolji u prvom dijelu prvog seta, vodili 14:12, no domaćin s 5 poena u nizu okreće rezultat u svoju korist. Varaždinci su priprijetili i u finišu prvog seta, ali nakon 24:24 dva posljednja poena osvajaju domaćini. I u drugom setu Varaždinci vode, do 13:11, onda Mursa radi seriju 4:0 i preuzima vodstvo. Kod 21:19 tri poena u nizu rade domaći i osvajaju set s 25:20, baš kao i treći, u kojem su gosti tek tri puta imali pozitivan rezultat.

Međimurski Centrometal uspio je izboriti polufinale pobjedom protiv Marsonije 3:1 u setovima.

Međimurce u polufinalu čeka susret protiv zagrebačke Mladosti, dok će Mursa na noge Riboli Kaštela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje