Povežite se s nama

Zabava & Stil

Znate li kakva je vaša koža: suha ili dehidrirana?

Objavljeno:

- dana

POGLED U OGLEDALO

Imate li osjećaj da vas koža stalno zateže, onda imate suhu ili dehidriranu kožu. No, to nije isto, objašnjava Željka Slatki,  majstorica kozmetičarka iz kozmetičkog salona Face.

Dehidracija je prolazna i nije tip kože kao suha. Dehidriranoj koži nedostaje vode i takva koža može biti masna, normalna i mješovita. 

Suha koža zateže i hitno treba lipide!

Vodu koži možete nadoknaditi koristeći hidratantnu kremu ili jednom tjedno nakon pilinga stavite hidratantnu masku koju možete sami napraviti kod kuće ili na nju dođite u kozmetički salon jer su profesionalne maske koncentriranije i jače. No, budite oprezne: mažete li dehidriranu kožu masnom kremom, možete potaknuti stvaranje prištića, čak i akni!

Ako je koža suha, ona će vas zatezati, bit će hrapava i bez sjaja. Suhoj koži nedostaju lipidi koji zadržavaju vodu u koži i zato hidratantne kreme neće zadovoljiti potrebe suhe kože, već kreme koje sadrže lipide. Zato birajte masnije kreme s lipidima koji će prodrijeti dublje u kožu. 

Izvor:
Foto:

Zabava & Stil

FOTO Publika u Sračincu u užarenoj atmosferi uglas pjevala s Miroslavom Ilićem

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

U petak, 3. veljače, počeo je veliki Međunarodni srakarski fašnik.

Tim je povodom sinoć u grijanom karnevalskom šatoru u Sračincu nastupio srpski pjevač narodne glazbe Miroslav Ilić.

Nezaboravnu večer pokrenula je “Božanstvena žena”, a nastavilo se pjesmom “Ova noć ” koja je to i potvrdila.

Publika iz Sračinca i ostalih dijelova Varaždinske županije s pjevačem je uglas pjevala stare hitove, ali i one nešto novije.

Subota je rezervirana za veliku karnevalsku povorku uz Privatt bend i DJ Mireka, a bit će održana i prigodna izložba fotografija na temu fašnika slovenskog autora Janka Levaniča.

Djelić atmosfere s koncerta Miroslava Ilića pogledajte u fotogaleriji.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Udruga maškara Petrjaski kurent fašničko je vrijeme počela “Kurentskim skokom”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Udruga maškara Petrjaski kurent fašničko je vrijeme počela manifestacijom “Kurentski skok” koja se održala u četvrtak, 2. veljače.

“Fašnik u Petrijancu” na rasporedu je u subotu, 11. veljače, a početak je u 15 sati. Povorka će krenuti ove godine ispred doma u Družbincu, preko Ulice Zrinski i Frankopana do restorana 4M, a nakon toga Ulicom Vladimira Nazora do OŠ Petrijanec, gdje posjetitelje očekuje šator i zabava.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje