Povežite se s nama

Zabava & Stil

Zoranu Stanku nova prestižna nagrada, snimio fotografiju Dolomita od koje zastaje dah

Objavljeno:

- dana

IVANEČKI MAJSTOR FOTOGRAFIJE

Neumorni Ivanečki fotograf i zaljubljenik u prirodu Zoran Stanko osvojio je još jedno vrijedno priznanje.

Naime, Stanko je laureat jednog od najistaknutijih fotografskih natječaja na svijetu – The EPSON International Pano Awards. Natječaj je jučer završen i na njemu su nagrađene najbolje panoramske fotografije.

– Poslao sam jednu fotografiju koja je na kraju osvojila brončanu medalju. Panorama je nastala na jezeru Braies u talijanskim Dolomitima. Fotografija je dobila 70 od mogućih 100 bodova, a u kategoriji amatera u kojoj sam sudjelovao, bilo je 2.380 prijavljenih fotografija – ističe Stanko.

Dodao je da se u usporedbi s prošlom godinom nadao srebru, ali je ovaj put osvojena bronca.

Inače, nagrađena fotografija Zorana Stanka krasit će i njegov autorski- planinarski kalendaru za 2018. Godinu koji je trenutno u pripremi za tisak.

Podsjećamo, kupnjom kalendara našeg vrsnog majstora fotografije pomažete udruzi Spas koja brine o napuštenim psima.

Izvor:
Foto: ZS/Facebook

Zabava & Stil

Legendarni “Lordovi“, kraljevi plesnjaka na terasi Vame, spremaju se za zlatni jubilej

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kraljevi plesnjaka u varaždinskoj Istri i kasnije na terasi varaždinske Vame, u subotu su se okupili kako bi zajedno obilježili 45. godina osnutka grupe „Lord“.

Domaćin i idejni začetnik druženja koje je potrajalo od 15 do 21 sat, bio je Božidar Dado Šturm.

– Bilo je lijepo ponovo sresti prijatelje koji su svirali u grupi. Sponzori okupljanja i druženja bili su sami članovi grupe. Između ostalog, dogovoreni su susreti i druženja svake godine jer moramo i vježbati. Naime, 2027. godine namjeravamo ponovno javno nastupiti povodom 50. godišnjice osnutka „Lordova“ – kažu nam vječiti mladići.

Kako doznajemo od klavijaturiste Borisa Hercega, na obljetničkom koncertu nastupit će članovi benda iz različitih generacija.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

U nedjelju, 2. listopada, na Franjevačkom trgu koncert će održati Antonio Tkalec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Jedan od najpoznatijih hrvatskih kantautora moderne duhovne glazbe i nagrađivani samostalni umjetnik Antonio Tkalec održat će veliki autorski koncert moderne duhovne glazbe u nedjelju, 2. listopada, 2022. na Franjevačkom trgu u Varaždinu (kod kipa Grgura Ninskog) s početkom u 20 sati.

Kao i uvijek, Antonija će pratiti glazbenici predvođeni poznatim glazbenim producentom Ivanom Mikulićem, a glazbeni gost biti će vlč. Tihomir Kosec.

Ovaj koncert Antonio već niz godina tradicionalno održava kao poklon Varaždincima i mještanima okolice Varaždina za dan Anđela čuvara, kako bi se svi zajedno duhovno obogatili porukama njegovih snažnih pjesama koje su prepune životnih iskustava s Gospodinom. Ovo će biti jedna posebna duhovno-glazbena večer koja će zasigurno dotaknuti mnoga srca i duše, rekli su organizatori.

U slučaju kiše koncert će se održati u Franjevačkoj crkvi sv. Ivana Krstitelja u Varaždinu.

– Ulaz je slobodan i svi ste dobrodošli. Ponesite samo dobru volju i nešto toplo za obući – poručuju organizatori.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje