Povežite se s nama

Zabava & Stil

Zoranu Stanku nova prestižna nagrada, snimio fotografiju Dolomita od koje zastaje dah

Objavljeno:

- dana

IVANEČKI MAJSTOR FOTOGRAFIJE

Neumorni Ivanečki fotograf i zaljubljenik u prirodu Zoran Stanko osvojio je još jedno vrijedno priznanje.

Naime, Stanko je laureat jednog od najistaknutijih fotografskih natječaja na svijetu – The EPSON International Pano Awards. Natječaj je jučer završen i na njemu su nagrađene najbolje panoramske fotografije.

– Poslao sam jednu fotografiju koja je na kraju osvojila brončanu medalju. Panorama je nastala na jezeru Braies u talijanskim Dolomitima. Fotografija je dobila 70 od mogućih 100 bodova, a u kategoriji amatera u kojoj sam sudjelovao, bilo je 2.380 prijavljenih fotografija – ističe Stanko.

Dodao je da se u usporedbi s prošlom godinom nadao srebru, ali je ovaj put osvojena bronca.

Inače, nagrađena fotografija Zorana Stanka krasit će i njegov autorski- planinarski kalendaru za 2018. Godinu koji je trenutno u pripremi za tisak.

Podsjećamo, kupnjom kalendara našeg vrsnog majstora fotografije pomažete udruzi Spas koja brine o napuštenim psima.

Izvor:
Foto: ZS/Facebook

Zabava & Stil

U petak u Kinu Gaj dokumentarni film o ljubavi dviju časnih sestara, zlostavljanih i razočaranih Crkvom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nagrađeni dugometražni dokumentarni film „Nun of Your Business“ redateljice i scenaristice Ivane Marinić Kragić krenuo je u kino prikazivanje u nezavisnim kino dvoranama u Zagrebu, Puli, Čakovcu, Varaždinu i Rijeci, a nakon toga i u drugim kinima širom Hrvatske.

Na festivalu dokumentarnog filma Zagrebdox 2020, gdje je imao i svjetsku premijeru, film „Nun of Your Business“ osvojio je nagradu publike za najbolji dokumentarac, piše portal voxfeminae.net.

Priča prati dvije mlade časne sestre koje se upoznaju na katoličkom okupljanju u Zagrebu i zaljubljuju se. Žive u dva odvojena samostana, a prostori koje su nekoć smatrali utočištem utjehe i duhovnog ispunjenja postaju zemaljski u većoj mjeri nego što su očekivale.

Razočarane Crkvom te seksualnim i psihičkim zlostavljanjem unutar institucije, a vođene svojom ljubavlju, donose najtežu odluku svog života – napustiti samostan i započeti novi zajednički život na jednom od dalmatinskih otoka gdje se nadaju da će ih tradicionalna lokalna zajednica prihvatiti.

Rekonstrukcije scene u filmu snimljene se tehnikom timelapse fotografija, a uloge tumače Maruška Aras, Mia Anočić Valentić, Iva Mihalić, Ana Maras Harmander, Sanja Milardović, Jadranka Elezović, Asja Jovanović i Vlasta Ramljak.

Od 1. ožujka film se prikazuje na programu Kinoteke Zagreb, a nastavlja projekcijama u Kino Gaj Varaždin (5.03.), zagrebačkom kinu Tuškanac (11.03.), Centru za kulturu Čakovec (19.03.) Kino Forum Zagreb(19.03.), Kino Valli Pula (26.03.) te Art kino Rijeka (1.4.).

Raspored narednih projekcija i sve informacija o filmu redovito će biti ažurirane i dostupne na Facebook stranici.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

VIDEO Glamur dvorca Trakošćan poslužio kao kulisa spota pobjedničke pjesme Dore

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dva tjedna nakon uvjerljive pobjede na Dori 2021., hrvatska eurovizijska predstavnica objavila je glazbeni spot za pjesmu “Tick-Tock”.

Spot je premijerno prikazan u središnjem Dnevniku HTV-a.

Albina je spot za pjesmu snimala prije Dore u dva dana na više lokacija – u studiju, garaži, na cesti i u dvorcu Trakošćan, u vrlo užurbanom tempu, ali odličnoj atmosferi, piše magazin.hrt.hr.

Scenaristički, ovaj video uradak govori o borbi nove generacije između društveno prihvaćenih i onih osobnih želja. Vrata predstavljaju put želja, očekivanja i nadanja.

Nastavite čitati