Povežite se s nama

Međimurje

Na najveći aeromiting stižu najbolji piloti, ove godine bit će moguće razgledati sve avione

Objavljeno:

- dana

Aeromiting 23. i 24. srpnja

Atraktivni preleti nadzvučnih borbenih zrakoplova iz Hrvatske i Mađarske, nastupi međunarodnih zračnih aseva, vratolomije akrobatske grupe Krila oluje, padobranski desant –  ovo su samo neka od događanja na varaždinskom aeromitingu – CIAV 2016., najvećoj zrakoplovnoj priredbi u ovom dijelu Eurupe, koja će se u organizaciji Aerokluba Varaždin 23. i 24. srpnja održati na varaždinskom aerodromu.  

Letjet će i jedan od najboljih akrobatskih pilota na svijetu – Peter Podlunšek, europski viceprvak u akrobatskom letenju 

Za razliku prijašnjih godina, ovaj put će građani moći razgledati sve avione već od 10 sati ujutro, fotografirati se i razgovarati s pilotima.

Organizatori su u razgovoru s novinarima najavili nastup više od 30 letjelica.

– I ove smo godine uz podršku Grada Varaždina, Varaždinske županije i naših sponzora uspjeli organizirati međunarodni program koji će, vjerujem, oduševiti posjetitelje ove zrakoplovne priredbe.  Zainteresiran ćemo će upoznati s dugom i bogatom poviješću zrakoplovstva u našem gradu – naglasio je predsjednik Aerokluba Varaždin Josip Novak.

Na međunarodnoj zrakoplovnoj priredbi  – koja će i ove godine biti održana pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović – na nebu iznad Varaždina ponovno će letjeti i jedan od najboljih akrobatskih pilota na svijetu, Peter Podlunšek. Ovaj europski viceprvak u akrobatskom letenju sa svojim novim zrakoplovom Edge 540v2, uspješno nastupa na najprestižnijem natjecanju zrakoplovaca, Svjetskom prvenstvu Red Bull Air Race.

Nastupit će i MIG 21 Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, borbeni zrakoplov mađarskog ratnog zrakoplovstva – JAS 39 Gripen, Pilatus PC9 i Soko Galeb G-2, koji će doletjeti iz Slovenije.

Svoje će pilotske vještine demonstrirati i hrvatski pilotski as Branimir Ambreković, koji nastupa na zrakoplovnim egzibicijama širom svijeta.

Nastupit će i MIG 21 Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, borbeni zrakoplov mađarskog ratnog zrakoplovstva JAS 39 Gripen, Pilatus PC9 i Soko Galeb G-2, koji će doletjeti iz Slovenije.

Zaljubljenici u letjelice imat će prigodu vidjeti i helikoptere hrvatskog Ministarstva unutarnjih poslova, Augusta Bell 212 i Eurocopter EC -135, zrakoplove generalne i poslovne avijacije, te zračne jedrilice.

Organizatori najavljuju i dolet još jednog atraktivnog oldtimera, zrakoplova sovjetske proizvodnje, Jakovljeva JAK -11, koji će poletjeti iz Italije.

Nastup Luce Bertossia, osvajača zlatne medalje na Svjetskim zračnim igrama koje su prošle godine održane u Dubaiju, na mitingu vrijednom šest milijuna dolara

Atraktivnosti priredbe sigurno će pridonijeti i nastup Luce Bertossia, osvajača zlatne medalje na Svjetskim zračnim igrama koje su prošle godine održane u Dubaiju, na mitingu vrijednom šest milijuna dolara.

Ovaj talijanski akrobatski pilot i profesionalni pilot Red Bulla, svjetski je prvak u glidingu, akrobatskom letenju u jedrilici, koji od pilota zahtijeva izuzetnu letačku vještinu.

– Uz atraktivni program u zraku, ove smo godine pripremili i niz atrakcija za posjetitelje na samom aerodromu, pa ćemo tako, u suradnji s Ministarstvom obrane Republike Hrvatske, zainteresiranim zaljubljenicima u zrakoplove i letenje omogućiti simulaciju letenja u MIG-u 21 i akrobatskom zrakoplovu Extra EA 300.

– Posjetitelji će moći vidjeti i nove helikoptere Ministarstva unutarnjih poslova, nekoliko zanimljivih izložbi i prezentacija – istaknuo je Robert Mišak, nositelj projekta CIAV 2016. i tajnik Aerokluba Varaždin, te pozvao sve zaljubljenike u zrakoplove da 23. i 24. srpnja na varaždinskom aerodromu uživaju u atraktivnom programu.

Cijena jednodnevne ulaznice za ovu vrhunsku zrakoplovnu priredbu je samo 30 kuna.

U sklopu ovogodišnjeg aeromitinga bit će organiziran i veliki koncert Ivana Zaka te modna revija brenda Varteks Di Caprio.

Predsjednik Novak je je napomenuo da iduće godine mitinga neće bit,i jer je Klub pozvan na suorganizaciju velikog međunarodnog mitinga u Zadru.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Zajednica sportskih udruga Čakovca za programe i projekte osigurala dva milijuna kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Zajednica sportskih udruga Čakovca poziva sportaše i sportske klubove da se jave na javni poziv putem kojeg će se isplaćivati financijske potpore za projekte i programe. Ukupna vrijednost javnog poziva je 2,07 milijuna kuna. Najmanji iznos financijskih sredstava koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinom projektu je 1000 kuna, a najveći 200.000 kuna.

Prihvatljivi prijavitelji programa i projekata su udruge građana članovi Zajednice sportskih udruga Čakovca čije aktivnosti doprinose zadovoljavanju javnih potreba u sportu i ispunjavanju ciljeva i prioriteta definiranih Statutom Zajednice i javnim pozivom. Prednost u ostvarivanju financijske potpore imaju programi ili projekti koji su do sada kontinuirano sufinancirani i uspješno provedeni, koji trajno, sustavno i intenzivno utječu na korisnika, koje podnositelji programa ili projekta provode u suradnji sa srodnim udrugama i drugim pravnim i fizičkim osobama te oni koji se odvijaju na području Čakovca.

Poziv će biti otvoren do 4. veljače, a prijave će ove godine biti isključivo online.

Nastavite čitati

Međimurje

Do 23. siječnja prikupljaju se prijedlozi kandidata u izboru za najsportaše Međimurja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zajednica športskih udruga i saveza Međimurske županije i ove godine poziva na predlaganje kandidata za izbor najboljih sportaša Međimurja u 2021. godini. Klubovi mogu dostaviti ime po jednog kandidata iz svojeg sporta u kategorijama: najboljih sportašica i sportaša, ženske ekipe i muške momčadi te para, štafete ili posade. Predloženi kandidati trebali bi biti pojedinci i ekipe koji su članovi klubova i udruga s područja Međimurske županije te koji su ostvarili najbolji uspjeh u svom sportu.

Također, klubovi mogu dostaviti prijedloge za nagradu „Darovite sportašice i sportaši“, a kriteriji za nominaciju su: prvo mjesto na državnom prvenstvu mlađih kategorija, reprezentativni status, kategorizacija Hrvatskog olimpijskog odbora i da kandidat nije dosada nagrađivan kao daroviti sportaš.

Klubovi mogu slati i prijedloge za dodjelu priznanja „Franjo Punčec“ koje se dodjeljuje kao priznanje za životno djelo i godišnje priznanje.

Županijska Zajednica športskih udruga i saveza u suradnji s Udrugom sportskih novinara Međimurja i ove će godine izabrati dobitnika natječaja u izboru „Sportski fair-play potez 2021. godine“.

U obzir će doći svi prijedlozi koji budu dostavljeni do 23. siječnja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje