Povežite se s nama

Crna kronika

U zrak odletio zid i staklo, a kaputi ostali cijeli

Objavljeno:

- dana

ISTRAŽUJE SE UZROK EKSPLOZIJE U KEMIJSKOJ ČISTIONICI

– Bili smo kod kuće i večerali kada se odjednom čuo glasan zvuk. Kao da je snijeg pao s krova. Odmah smo istrčali iz kuće – opisuje nam jučerašnju eksploziju u svom dvorištu Melita Horvat.

U dvorištu obitelji Horvat u varaždinskoj Ulici kralja Petra Krešimira nalazi se obiteljska Kemijska čistionica gdje se jučer oko 20 sati desila eksplozija koja je doslovno jedan zid čistionice odnijela u zrak. Na teren su navečer vrlo brzo izašli i vatrogasci i policija, ulicu zatvorili za promet, a susjede iz okolnih kuća evakuirali. Na teren je izašao i Termoplin koji je zatvorio glavni odvod plina, a pregledom su utvrdili da na ulici ne istječe plin, javila je varaždinska policija.

Vjerojatno uzrok nisu ni plin ni kemikalije

 – Brzo nakon eksplozije postalo je jasno da nije, kao što smo prvo pomisli, eksplozija neke od naših mašina i da se radi o kemikalijama. Naime sve mašine su ostale cijele. Mislimo da uzrok nije ni curenje plina. No tijekom dana doći će vještaci iz Zagreba da utvrde što se doista desilo – kaže nam Horvat.

U ovoj eksploziji srećom nije bilo ozlijeđenih, nastradala su samo stakla i zid koji se dijeli susjedom, a Horvati kažu da nije došlo ni do oštećenja stvari koje su klijenti ostavili u njihovoj čistionici.

– Šteta je materijalna i nije velika. Jedino što smo svi jako prestrašili – zaključuje.

Izvor:
Foto: Siniša Sović

Crna kronika

Dvojac u Trnovcu provalio u obiteljsku kuću pa ukrao razne predmete, dio vraćen vlasnici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Čakovec su dovršili kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom i 20-godišnjakom s područja Općine Nedelišće, zbog sumnje da su počinili kazneno djelo teške krađe.

Naime, 6. rujna oko 10.21 u Trnovcu su provalili u obiteljsku kuću, odakle su ukrali novac, mobilni telefon i razni alat u vrijednosti od nekoliko tisuća kuna.

Dio ukradenih predmeta vraćen je vlasnici, a protiv počinitelja će se nadležnom odvjetništvu podnijeti posebno izvješće kao dopuna kaznenoj prijavi.

Nastavite čitati

Crna kronika

Na području Međimurja u 24 sata sedam prometnih nesreća: 47-godišnjakinja vozila s dva promila…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Policijska uprava međimurska javlja da je u protekla 24 sata na njezinu području evidentirano čak sedam prometnih nesreća!

Od toga, u šest nesreća zabilježena je samo materijalna šteta, dok je u jednoj evidentirana i ozlijeđena osoba. Čak petero vozača pritom je konzumiralo alkohol.

– Najveća koncentracija u količini od 2 g/kg utvrđena je kod 47-godišnje vozačice osobnog automobila s područja Grada Čakovca. Ona je sudjelovala u prometnoj nesreći s nastalom materijalnom štetom do koje je došlo u ponedjeljak, 6. prosinca, oko 12.50 u Čakovcu u Preloškoj ulici.

Vozilom se nije kretala što bliže desnom rubu kolnika. Zbog toga je u zavoju vozilom prešla na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera, gdje je udarila osobni automobil kojim je iz suprotnog smjera upravljala 63-godišnja vozačica s područja Grada Čakovca – opisuju iz PU međimurske.

U prometnoj nesreći vozačice nisu zadobile tjelesne ozljede. Protiv 47-godišnje vozačice pokrenut je prekršajni postupak.

– Pozivamo i upozoravamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih pravila i propisa, a posebno da prilagode brzinu vožnje osobinama i stanju ceste, gustoći prometa, nailasku na raskrižje, da ne voze pod utjecajem alkohola, kao i drugih propisa čije kršenje uzrokuje prometne nesreće – apeliraju iz međimurske policije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje