Povežite se s nama

Međimurje

Zrinska garda Čakovec: novi gardisti Hrvoje Hranjec i Lovro Pepelko

Objavljeno:

- dana

Proteklog četvrtka, 29. studenoga, u izložbenom salonu Muzeja Međimurja Čakovec održana je godišnja svečanost prisege novih gardista i članova Zrinske garde Čakovec.

Novi članovi ove povijesne postrojbe postali su Hrvoje Hranjec i Lovro Pepelko. Mjesto među gardistima Zrinske garde stekli su simboličnim obredom pranja ruku i polaganjem dlanova nad plamenom svijeće.

Novim gardistima potom su uručene sablje uz riječi: „Primi ovu sablju i nosi je na čast i ponos Zrinskih.“

Zrinska garda Čakovec na prigodnoj je ceremoniji postala bogatija i za 20 civilnih članova

Na svečanosti, na kojoj su sudjelovali brojni uglednici s državne i županijske razine te iz svjetovnog i vjerskog života, Zrinska garda postala je bogatija i za 20 civilnih članova. Njima su uručene prigodne značke. Tekst prisege čitao je predsjednik Zrinske garde Čakovec Đuro Bel, dok je sablje gardistima uručio nadzapovjednik Alojzije Šestan.

Međimurje

Na čelu Pjevačkoga zbora Grada Preloga dvije Anice!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Studio VIPRO

Članovi i članice Pjevačkoga zbora Grada Preloga sredinom rujna održali su izbornu sjednicu Skupštine, na kojoj je imenovano novo vodstvo Udruge.

Za predsjednicu Udruge izabrana je Anica Trstenjak. Za tajnicu i rizničarku izabrana je Anica Antolek Hrgar. Prošla je godina dana od zadnjeg nastupa Pjevačkog zbora Grada Preloga. Zbog korone članovi nisu mogli održavati probe i nastupe.

– Želja nam je da se naš zbor pomladi i da s novom godinom započnemo novo razdoblje. Stoga pozivamo sve koji žele pjesmom obogatiti život da se nam pridruže. Svojom ćemo pjesmom doprinijeti kulturnom bogatstvu grada – istaknula je Anica Trstenjak.

Svi koji im se žele pridružiti, mogu se javiti predsjednici Udruge Anici Trstenjak na broj mobitela 098/162-4033 ili adresu elektroničke pošte [email protected]

Nastavite čitati

Međimurje

Međimurje: ove nedjelje zabilježeno 83 novozaraženih

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

korona, koronavirus, covid

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata obrađena su 253 uzorka, od čega je evidentirano 83 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 32,8% pozitivnih od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavilo se 28 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 504. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 73 175 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 34 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitalizirano je 6 osoba, nema otpuštenih pacijenata, nema pacijenata na invazivnoj respiraciji i nema preminulih osoba.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje