Povežite se s nama

Međimurje

Djevojčice ŽRK-a Zrinski osvojile drugo mjesto u Đurđevcu, klub poziva djevojčice iz Međimurja na rukometni kamp

Objavljeno:

- dana

Ove subote Rukometni klub Đurđevac organizirao je turnir u mini-rukometu za djevojčice u dvije kategorije: 2008. godište te 2009. godište i mlađe.

Turnir se odigravao ispred utvrde Stari grad, što je jedinstveni događaj u Đurđevcu. ŽRK Zrinski sudjelovao je s jednom ekipom djevojčica rođenih 2008. i mlađima. Konačnu pobjedu u konkurenciji 2008. godišta odnijele su rukometašice RK Đurđevca – crvena ekipa.

Konačni poredak: 1. RK Đurđevac – crveni, 2. ŽRK Zrinski Čakovec, 3. RŠD Bjelovar, dok je plava ekipa RK Đurđevca završila na 4. mjestu. Na turniru je sudjelovalo stotinjak djece, 11 ekipa iz Hrvatske te Bosne i Hercegovine, a boje Međimurja branio je i ŽRK Prelog. Uz veliku podršku i navijanje roditelja, odigrane su 22 utakmice.

Rezultati djevojčica ŽRK-a Zrinski u skupini:
– ŽRK Zrinski Čakovec – RK Đurđevac /plava 12:6
– ŽRK Zrinski Čakovec – ŽRK Dubica Kozarska Dubica 13:4
– ŽRK Lipik – ŽRK Zrinski Čakovec 1:10
Rezultati završnice turnira za 2008.:
– polufinale: ŽRK ZRINSKI – RŠD Bjelovar 6:5 te RK Đurđevac crveni – RK Đurđevac plavi 10:3.
– za treće mjesto, RK Đurđevac plava – RŠD Bjelovar 7:10.
– finale: ŽRK Zrinski – RK Đurđevac crveni 3:8.
Marta Doležaj je s 22 pogotka bila najstrijelkinja turnira, a Kristina Goričanec je izabrana za najbolju vratarku turnira. Sve rezultate možete pogledati ovdje.

Čestitamo djevojčicama, te njihovoj voditeljici i trenerici Ljubici Vrbančić. Trenerica se zahvaljuje starijim djevojčicama Sonji, Katji, Gabrijeli i Viktoriji oko pripreme ekipe za vrijeme turnira. Nikako se ne smiju zaboraviti ni roditelji koji su najveća podrška klubu.

Za ŽRK Zrinski nastupile su:

Ivana Jalušić, Tena i Ela Blagus, Simona Rubin, Josipa Jarni, Marta Doležaj, Rahela Varga, Leona Novak i Kristina Goričanec.

Iz kluba pozivaju djevojčice osnovnih škola iz Čakovca i cijele Međimurske županije u rukometni kamp.

Kamp organiziraju ŽRK Zrinski i ZSU Čakovca u sklopu projekta „Svaki tjedan sport jedan“.
Kamp se održava od 26. – 30. lipnja u sportskoj dvorani II. OŠ Čakovec, od 9 – 11 sati. Kontakt telefon: 095/866-7070 (Goran Vuk). Djecu će na kampu voditi trener seniorske ekipe Goran Mrđen, stručni specijalist trenerske struke – smjer rukomet, te treneri rukometa profesor Davor Varga (trener u MRK-u Čakovec), te apsolvent na kineziološkom fakultetu, smjer stručni prvostupnik trenerske struke u rukometu, Goran Vuk.

Međimurje

Postavljen prvi paketomat u Općini Goričan

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Goričan je 8. srpnja dobio svoj prvi paketomat, smješten u sklopu buduće tržnice u Goričanu.

Paketomat građani tako mogu nesmetano koristiti za primanje i slanje paketa.

Paketomat je uređaj koji omogućuje preuzimanje paketa na lokacijama koje vama najviše odgovaraju u vrijeme kada vam najviše odgovara. Paketomat će biti dostupan svaki dan, od 0-24, a korisnici će moći preuzimati i  slati svoje pakete u vrijeme kad njima najviše odgovara te vršiti povrat robe kupljene putem e-trgovina.

U vrijeme kad je internetska prodaja jako razvijena, puno puta se može desiti da paketi dolaze na vašu kućnu adresu, a vas u tom trenutku nema kod kuće, od sad ćete moći vaš paket preusmjeriti u GLS paketomat i pokupiti paket kad Vama odgovara.

Više informacija kako preuzeti paket ili poslati paket možete pronaći na linku: Informacije o paketomatu

Nastavite čitati

Međimurje

U Parku Mladosti u Prelogu otvoren nogometni teren s umjetnom travom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Studio Vipro

U Parku Mladosti u Prelogu 2. srpnja otvoren je novi teren s umjetnom travom.

Teren je otvorio predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić, a svečanosti u Parku Mladosti nazočili su i saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, članovi Izvršnog odbora HNS-a Nenad Horvatić i Mato Kljajić, ujedno i predsjednik Zajednice sportskih udruga te mnogi drugi.

Grad Prelog prijavio je projekt pod nazivom „Rekonstrukcija pomoćnog nogometnog igrališta – FAZA I“, na Natječaj za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2022. godini, kojeg je provodilo Ministarstvo turizma i sporta. Ovaj se projekt odnosio na izvedbu pripremnih radova za postavljanje igrališta s umjetnom travom, na pomoćnom igralištu Nogometnog kluba Mladost Komet, u Parku Mladosti u Prelogu. Izvođač radova je bila tvrtka Pavlic Asfalt Beton. Nakon izvedbe pripremnih radova, igralište sa umjetnom travom, postavljala je tvrtka tvrtka Maxmar Grupa iz Zagreba, dok je kompletno postavljanje travnjaka financirao Hrvatski nogometni savez.

– Zahvalio bih gradonačelniku i ljudima iz Nogometnog kluba Mladost na ostvarenju ovog projekta koji predstavlja sve ono što zagovaramo već godinama, a to je ulaganje u infrastrukturu, sportske terene, što je ujedno zalog za budućnost, za našu djecu, za buduće reprezentativce – istaknuo je prvi čovjek HNS-a Marijan Kustić.

studio VIPRO

– Zahvaljujem se svima koji su podržali ovaj projekt, koji nije bio jednostavan! Ovaj projekt je nastao zajedničkim radom Grada Preloga, Ministarstva turizma i sporta, Hrvatskog nogometnog saveza našoj djeci da se maknu od pošasti interneta, facebooka, igrica i krenu na zrak zaigrati nogomet te nauče ne samo pobjeđivati nego i izgubiti i tako mentalno ojačaju – rekao je gradonačelnik Kolarek.

Simbolično je igralište otvoreno puštanjem u zrak 111 balona u bojama Nogometnog kluba Mladost Komet, u spomen na 111 godina dugu povijest igranja nogometa u Prelogu. Prvi su igralište isprobali predsjednik HNS – a Marijan Kustić i predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga Đuro Ujlaki, a nakon njih mališani iz Nogometne škole Nogometnog kluba Mladost Komet te njihovi gosti, vršnjaci iz Cirkovljana

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje