Povežite se s nama

Sport

Iza ŽRK-a Zrinski još jedna uspješna sezona, izvrsne i seniorke i mlađe dobne skupine!

Objavljeno:

- dana

Sportska direktorica ŽRK-a Zrinski, Ljubica Vrbančić, s ponosom je govorila o uspješnoj sezoni prve ekipe, te o uspjesima mlađih dobnih generacija kluba.

U srijedu je odigrano posljednje kolo 1. HRL u Umagu u natjecateljskoj sezoni 2017./2018., gdje je ostvarena još jedna pobjeda u nizu. U ovoj sezoni seniorke su, pod vodstvom trenera Gorana Mrđena, ostvarile najveći uspjeh u četiri prvoligaške sezone. Pobjedom nad Umagom i osvajanjem 31 boda, ostvarile su peto mjesto – rezultat o kojem su na početku sezone mogle samo sanjati… A klub ove godine slavi tek deset godina.

Za ovaj uspjeh su zaslužne sljedeće igračice: Anja Žvorc, Marta Kozjak, Ana Vuić (golmanice), te igračice u polju Ena Car, Tea Grubišić, Ana Marija Gavrić, Ira Resman, Lea Vukojević, Melani Balić, Dora Pajić, Iva Papac, Nika Polak, Sara Senčar, Tatjana Androić, Viktorija Šestak, Lana Blagus i Klara Balić. U prvom dijelu sezone nastupale su i Dora Lukić, Hana Laptoš, Dina Glad, Nikolina Ladić i Aleksandra Sinanović. Iskrene čestitke igračicama, treneru Goranu Mrđenu, kondicijskom treneru Goranu Vuku i pomoćnoj trenerici Darinki Pavleković.

Klub, uz dosadašnje uspjehe mlađih dobnih skupina u nacionalnim natjecanjima, od ove godine ima i više reprezentativnih igračica. Izbornici nacionalnih selekcija tako računaju na  seniorku Leu Vukojević, juniorke Enu Car te Ivu Papac i kadetkinju Viktoriju Šestak. Izbornici regije Sjever također redovito pozive šalju najmlađim igračicama, Anji Balent, Lauri Radek, Karli Zanjko, Jani Vnuk i Karli Mihalković.

Protekli vikend ispunjen uspjehom mlađih dobnih generacija

DJEVOJČICE A (2004./2005.) ZLATNE NA MEĐUNARODNOM TURNIRU U SISKU

ŽRK Sisak je 27. svibnja u matičnome gradu organizirao međunarodni turnir za godište 2004./05.

Rezultati igračica ŽRK-a Zrinski u skupini:
– ZRINSKI – ZAPREŠIĆ B 10 : 2
– ZRINSKI – DUBICA 10 : 7
– ZRINSKI – SISAK 14 : 11

Završnica:
– polufinale – ZRINSKI – BROD 14 : 13
– finale –  ZRINSKI – KOKA 19 :13

Anja Balent

Za osvojeno prvo mjesto djevojčice su nagrađene peharom i zlatnim medaljama, a za najbolju igračicu turnira izabrana je perjanica Kluba, Anja Balent! Odlična igra i zajedništvo koje vlada u ekipi odgovorni su za ostvarenje dugoočekivanog rezultata. Takvim pristupom igri, kontinuiranim radom na treninzima, uspjeh u državnim ligama i na završnici neće izostati.

Čestitke i pohvale zlatnim djevojkama: Bianci Strbad, Dori Potočnjak, Melani Mesarić (vratarke), te igračicama u polju Anji Balent, Jani Vnuk, Lauri Radek, Karli Mihalković, Karli Zanjko, Loreni Brzuhalski, Viktoriji Rebernik i Katarini Šajnović, kao i njihovim trenerima Darinki Pavleković i Radovanu Peteku.

DJEVOJČICE SREBRNE NA MEĐUNARODNOM TURNIRU U MINI-RUKOMETU U DOLU PRI HRASTNIKU U SLOVENIJI

U organizaciji RK-a DOL iz Dola pri Hrastniku, u subotu, 26. svibnja, organiziran je turnir u mini-rukometu za djevojčice i dječake rođene 2007. i 2008. Na natjecanju je sudjelovalo 60 ekipa iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, te Hrvatske.

Rezultati djevojčica u skupini – 2007. g.
– ŽRK ZRINSKI – RK KRIM MECATOR B 10:2
– ŽRK ZRINSKI – RK LJUBLJANA 11:7
– ŽRK ZRINSKI – RK ZELENE DOLINE ŽALEC 10:5
– ŽRK ZRINSKI – DRŠ ALENA MIHALJA 7:6

Završnica:

– polufinale – ŽRK ZRINSKI – RK KRIM MECATOR A 11:6
– finale – ŽRK ZRINSKI – ŽRK LITIJA LJUBLJANA 10:11

Za drugo mjesto djevojčice su nagrađene peharom i medaljama. Točno su dvije godine prošle otkad se generacija 2007. okitila prvom medaljom. Otad pa do danas, gdje god bi se pojavile diljem Lijepe Naše, osvajale su prva, druga ili treća mjesta, a pojedinačno su bile redovito u najboljim petorkama, među najstrijelcima ili najigračicama turnira.

U subotu su opet odličnim igrama stigle do drugog mjesta (nedostajalo je malo sreće u zadnjim sekundama finala), a u najbolju petorku turnira izabrane su Gabrijela i Viktorija Novak. Pohvale svim djevojčicama na još jednom uspjehu. Dokazale su da se mogu nositi sa svojim vršnjakinjama i u susjedstvu. Ovih dana i tjedana opraštaju se od voljenog mini-rukometa, te će s djevojčicama rođenim 2006. od jeseni igrati samo veliki rukomet.
Srebro su osvojile: Ivana Jalušić, Kristina Goričanec, Laura Golubić, Viktorija Novak, Gabrijela Novak, Hana Vidović, Nika Marciuš i Ana Žuti.

Blizanke Novak ušle su u najbolju petorku turnira

DJEVOJČICE ZRINSKOG U SUPER MINI-RUKOMETU (2008. i mlađe ) OSVOJILE ČETVRTO MJESTO NA ISTOM TURNIRU U SLOVENIJI

Najmlađoj generaciji ŽRK-a Zrinski slijedi još godina dana igranja mini-rukometa. Odlično su odigrale utakmice u grupi, s izuzetkom malog kiksa na početku turnira. One će marljivim radom sigurno doći i do medalja.

Rezultati u skupini – 2008. g.
– ŽRK ZRINSKI – RŠ VUČIĆI – ZAGREB 6:7
– ŽRK ZRINSKI – ŽRK KRKA 9:4
– ŽRK ZRINSKI – RK KRIM MECATOR B 7:4

Završnica:
– polufinale – ŽRK ZRINSKI – ŽRK LITIJA LJUBLJANA 2:8
– za treće mjesto ŽRK ZRINSKI – RK LJUBLJANA 7:9

Za sudjelovanje na turniru djevojčice su nagrađene prigodnim medaljama.
Četvrto mjesto su osvojile: Tena i Ela Blagus, Zoja Kraljić, Tara Marciuš, Marta Doležaj, Nela Vrban, Rahela Varga, Josipa Jarni, Leona Novak, Nera Cigrovski, Simona Rubin i Ivana Jalušić.
Voditeljice obiju ekipa (2007. i 2008.) bile su Ljubica Vrbančić, Tena Horvat i Ivona Vugrinec.

Iz gore navedenih rezultata vidljivo je da za budućnost u klubu ne moraju strepiti. U novoj natjecateljskoj sezoni očekuju još bolje rezultate, uz financijsku potporu mjerodavnih u Gradu Čakovcu i Županiji, kao i donatora te sponzora.

Sport

Poznati atletski trener Joško Vlašić održat će predavanje u Varaždinu u sklopu Atletskog seminara

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U kongresnoj dvorani Arene Varaždin u subotu, 1. travnja u organizaciji Atletskog kluba Sloboda održat će se Atletski seminar.

– Svjesni činjenice i važnosti kako su educiranost i kompetentnost trenera od krucijalne važnosti za uspjeh u profesionalnom sportu, odlučili smo i ove godine organizirati stručni seminar. Na istom ćemo raditi s atletskim stručnjacima, koji su kroz svoju praksu prošli „sito i rešeto“ i tako akumulirali veliku količinu znanja i okrunili svoj rad s najboljim rezultatima. Dobro je poznato kako su atletski treninzi jedni od najnaprednijih i najrazvijenijih trenažnih tehnologija po pitanju postizanja maksimalnih kapaciteta i pomicanje kinezioloških pragova kod sportaša – ističu iz AK Sloboda.

Predavači će biti varaždinski trener Damir Pascuttini, Elmir Ćerimagić , predsjednik AK Novi Grad Sarajevo i jedan od najboljih trenera sprintera u Bosni i Hercegovini, dugogodišnji predavač na teme menadžmenta, upravljanja, trenažne tehnologije i razvoja djece i mladih, Siniša Bosak, varaždinski sportski i zdravstveni djelatnik, Joško Vlašić, uspješan desetobojac i bivši državni rekorder Hrvatske u desetoboju, danas atletski i kondicijski trener, otac i trener poznatih Hrvatskih sportaša Blanke Vlašić i Nikole Vlašića te Dejan Vojnović, aktualni državni rekorder na 60m i bivši na 100m, sudionik ljetnih i zimskih olimpijskih igara, danas uspješan kondicijski trener ponajboljim tenisačima svijeta.  

Atletski seminar u Varaždinu namijenjen je atletskim trenerima, sportskim trenerima, kondicijskim trenerima, sportskim liječnicima i fizioterapeutima, profesorima kineziologije, ostalim stručnim kadrovima u sportu. Seminar je namijenjen svim trenerima, ne samo atletskim, koji imaju želju naučiti i unapređivati svoje znanje i vrijednosti, jer je kurikulum seminara koncipiran na način da se prezentiraju informacije koje su primjenljive u svim sportovima.

Nastavite čitati

Sport

Varaždinski skijaš Istok Rodeš prvak Hrvatske u slalomu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždinski skijaš Istok Rodeš okitio se naslovom državnog prvaka nakon FIS Otvorenog prvenstva Hrvatske voženih na Sljemenu.

Stazu prve vožnje postavio je Leonin trener Goran Rački, a druge vožnje Pavel Grašič, trener Samuela Kolege. Istok je do naslova pobjednika FIS NC utrke i Prvenstva Zagrebačke županije te titule slalomskog prvaka Hrvatske došao s ukupnim vremenom 1:40.93. Drugoplasirani u utrci bio je Austrijanac Joshua Sturm (+0.04), a treći Filip Zubčić (+0.27). U plasmanu za državno prvenstvo drugo mjesto zauzeo je Filip Zubčić kao trećeplasirani iz utrke, a treće Matej Vidović koji je u utrci zauzeo četvrto mjesto (+0.28).

Od ostalih hrvatskih predstavnika koji su završili utrku Samuel Kolega je zauzeo 6. mjesto, Tvrtko Ljutić 7., Roko Begović 10., Grga Kecerin 18., a Noa Vrana 20.

Dan ranije, u srijedu, 22. održano Prvenstvo Hrvatske u veleslalomu. Do titule veleslalomskog prvaka Hrvatske s ukupnim vremenom 1:55.76 došao je Filip Zubčić. Drugoplasirani u utrci bio je Austrijanac Joshua Sturm (+0.20), ispred trećeplasiranog sunarodnjaka Tobiasa Koglera (+0.63). U plasmanu za državno prvenstvo drugo mjesto zauzeo je Istok Rodeš kao petoplasirani iz utrke, a treće Tvrtko Ljutić koji je u utrci zauzeo sedmo mjesto.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje