– Treba objaviti donatore i dobro je da se objavljuje. Važna stvar je da će se anulirati ludila tipa lokalni trećerazredni glumac koji se prijavio sa zahtjevom da se njima daju novci za invalide, a prenijeli su 670.000 kuna profita. Nakon što su si podijelili milijune. Ja mu ne bih dao ni lipe. I zbog kvalitete i zbog toga što ima obraza javiti se da se uzme KUD-ovima i invalidima – rekao je župan Čačić na današnjem aktualnom satu sjednice Županijske skupštine.

Naime, župan Čačić osvrnuo se danas na nedavni performans Jana Kerekeša “Mi vrijedimo 3000 kn? – darujemo vam zaštitne maske” kojim su iskazali nezadovoljstvo malom financijskom potporom Varaždinske županije.

– Još nisi zadovoljan? Ljudi nemaju srama. Bila je to politička manipulacija HNS-a i SDP-a – objasnio je župan.

Dodajmo da je Kerekesh teatar spomenuo u okviru pitanja vijećnika Mladena Rogine, kojeg je zanimalo više o financijskom dijelu nedavno osnovanog Fonda solidarnosti za pomoć varaždinskim obrtnicima.

– Lijepo vas je vidjeti ponovo jer elektronske sjednice nisu baš konstruktivne. Najprije čestitke pobjednicima, a sućut gubitnicima na izborima. Morate imati na umu da je većina ostala doma. Nedavno su objavljeni rezultati transparentnosti i Županija je dobila peticu. Malo šteka oko Donje Voće, u Sračincu i Novom Marofu, s obzirom na to da Jenkač ima ambicije da bude župan, a ne zna staviti par fajlova online. Pitanje: možemo li to malo dograditi? Spomenuo se i Fond solidarnosti – koliko je novaca prikupljeno? Kome su novci otišli? Neka se objavi online. Jer, na državnoj razini je bilo muljaža – pitao je Rogina.

Čačić mu je pritom odgovorio: – Razina rasta kvalitete transparentnosti i javnih podataka je sve viša, svi su se pohvalili pa i mi. Ono što je posebno važno da smo u samome vrhu. Zagorci i mi. Špica, uvijek trajno prvi, pet:nula. Loši, najgori su Novi Marof i Donja Voća, Sračinec se trudi. To je sve Vladino, njihovi podaci. Može bolje, sustav treba nadograditi – objasnio je župan.

Komentari

Komentara