Povežite se s nama

U fokusu

Župana i gradonačelnika Avar usporedio s “Mućkama”, a Habijan otkrio da su “popalili” ideju

Objavljeno:

- dana

IDEJA O TVORNICI AUTOMOBILA

– Čuo sam danas da gospodin Štromar i gospodin Habuš dovode poznate investitore iz područja automobilske industrije u Varaždin – napisao je jučer na svojem Facebook profilu nezavisni varaždinski vijećnik Zlatan Avar.

Svoju je objavio popratio fotografijom braće Trotter iz kultne serije „Mućke“, u kojoj se legendarni Del Boy i njegov brat Rodney bave preprodajom loše robe sumnjivog podrijetla.

Na jučerašnjem sastanku s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović su varaždinski gradonačelnik i župan, naime, izrazili želju da se na području Varaždinske županije ili bilo koje druge županije na sjeveru Hrvatske otvori tvornica u kojoj bi se sklapali automobili.

I dok je Avar bio duhovit, iz objave predsjednika varaždinskog HDZ-a Damira Habijana može se zaključiti da su Štromar i Habuš „popalili“ tuđu ideju.  

– Još u ožujku ove godine, kad smo upozoravali na problem Gospodarske zone Brezje, ukazali smo na priliku da se navedeno područje ne cjepka, nego da se ponudi investitoru u auto industriji. Drago mi je da su sada tu ideju prihvatili i župan i gradonačelnik te ju predložili predsjednici RH – naveo je Habijan, koji je svoje navode potkrijepio tekstom objavljenim u ožujku.

Izvor:
Foto:

U fokusu

Iz Vindije jasni: Nemamo namjeru prodavati dionice Koke

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Danas smo pisali o tome da Koku želi preuzeti Enver Moralić, preko svoje tvrtke Kutjevo.

Varaždinsku Koku želi kupiti poduzetnik preko svoje tvrtke Kutjevo

Zagrebačkoj je burzi Vindija danas, 8. prosinca, poslala stav vezano na dionice Koke. Potpisuje ga Nenad Klepač, Predsjednik Uprave Vindije.

– Ovim putem želimo informirati Upravu Koke, ostale dioničare i sve zainteresirane strane da Vindija d.d. kao većinski vlasnik, i s današnjim danom imatelj 96,36 % ukupno izdanih dionica, nema nikakvu namjere niti sada niti u narednom razdoblju prodavati bilo koji dio svojih dionica Koke. Naime, Koka je integralni dio poslovanja Vindija Grupe i jedna je od naših ključnih članica. Kao takva je dio naše poslovne strategije te zajedno s mliječnim poslovanjem čini cjelinu našeg poslovanja u prehrambenoj industriji te prisutnosti na tržištu RH, regije i ostalog izvoza – piše u dopisu Vindije.

Nastavite čitati

U fokusu

Čačić će savjetovati kako obnoviti Zagreb, Fond će voditi žena s njegove liste

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Iako je Damir Vanđelić koji je podnio ostavku, trebao ostati na čelu Fonda za obnovu obnovu do sredine mjeseca, a ministar graditeljstva Darko Horvat je najavio da će pregovarati da ostane do kraja godine, Vanđelić će danas biti maknut, piše 24.sata.

Sazvana je, naime, sjednica Upravnog vijeća Fonda kojem je na čelu Horvat, a nova, privremena ravnateljica će biti Snežana Penović.

Snežana Penović je kadar bivšeg varaždinskog župana i predsjednika Reformista Radimira Čačića.

Prema informacijama 24.sata, Čačić bi također trebao imati neku vrstu savjetodavne uloge u Fondu za obnovu.

Penović je bila zaposlenica Ministarstva graditeljstva, a premještena je u Fond kada je on osnovan. Trenutačno je direktorica stručne službe zadužena za praćenje obnove. Snežana Penović je bila i sa suprugom Leom na listi Reformista na lanjskim izborima u 10. izbornoj jedinici. Listi je povjerenje dalo 0,15 posto birača ili njih 299. Penović je osvojila 9 glasova, a suprug 8 glasova.

Leo Penović je bio za vrijeme Vlade Zorana Milanovića i koordinator projekta “Zagreb na Savi” dok je ministar gospodarstva bio Radimir Čačić.

Za novog ravnatelja Fonda će biti raspisan natječaj. Dosad nije izabran zamjenik ravnatelju koji bi onda po svojoj funkciji preuzeo Fond nakon što je Vanđelić dao ostavku. Tri puta je natječaj poništen.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje