Povežite se s nama

Međimurje

Županija odsad u društvu “Stvaratelja za stoljeća“

Objavljeno:

- dana

300 NAJBOLJIH

Međimurska županija našla se među ovogodišnjim dobitnicima prestižne nagrade za poduzetništvo “Stvaratelji za stoljeća“ za 2016. godinu.

– Činjenica da jedinicu lokalne ili regionalne samouprave njezini poduzetnici predlažu i kandidiraju za ovakvu nagradu svojevrsni je presedan te daje potpuno novu vrijednost razvoju poduzetništva na području Srednje i Jugoistočne Europe – rekao je Vinko M. Ćuro, predsjednik Međunarodnoga ekonomskog foruma “Perspektive” Sarajevo/Dubrovnik. Ujedno je i predsjednik Organizacijskog odbora Regionalnog summita poduzetnika Srednje i Jugoistočne Europe “300 najboljih“ te mu je pripala čast da međimurskom županu Matiji Posavcu u Dubrovniku uruči veliku nagradu za doprinos razvoju poduzetništva. Ovo novo priznanje međimurskom poduzetništvu i svim poduzetnicima koji su prepoznali rad županijske vlasti stiglo je nakon šest mjeseci evaluacije kandidata te čak četiriju faza predlaganja laureata, njih čak 174 iz osam zemalja. Podsjećamo, među dosadašnjim laureatima bila je međimurska poduzetnica Bernarda Cecelja iz Pušćina. Nagrade dodjeljuje Međunarodni komitet sastavljen od 15 istaknutih stručnjaka za ekonomiju, marketing, menadžment, financije i poduzetništvo iz 10 zemalja regije, a Međimurskoj županiji dodijeljena je za poseban doprinos promociji poduzetništva, promociji njegova značaja za ekonomski i društveni razvoj te promociji mogućnosti i područja razvoja poduzetništva.

Međimurskoj županiji nagrada je pripala u konkurenciji 174 kandidata iz osam zemalja

– Svaka nagrada puno znači jer dokazuje da radimo dobar posao, no nagrada je ta koja i obvezuje, posebice kada ima ovakvu težinu, da budemo još bolji i produktivniji. Ponosan sam što smo u dva dana ispred najeminentnijih ljudi poduzetništva ovog dijela Europe upravo zahvaljujući našim poduzetnicima dobili priliku predstaviti sve ono što u vidu gospodarstva, ulaganja i poduzetništva radimo u Međimurju – naglasio je međimurski župan.

 

Izvor:
Foto:

Međimurje

Općina Kotoriba mještanima isplatila 48.000 kuna poticaja za obnovu fasada

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Općina Kotoriba nastavlja s isplatom poticaja za obnovu fasada osobama koje su zadovoljile uvjete prijave na općinski javni poziv. Naime, temeljem odluke Povjerenstva načelnik Općine Dario Friščić donio je treću po redu odluku o sufinanciranju obnove fasada u Općini Kotoriba kojom su dodijeljena sredstva u iznosu od po 3000 kuna.

U trećoj rundi isplate poticaje je dobilo osmero prijavljenih osoba s područja Općine Kotoriba. Mjeru koju Općina Kotoriba provodi drugu godinu zaredom do sada je iskoristilo 16 kućanstava za što je iz općinskog proračuna izdvojeno 48.000 kuna.

– Pozivamo mještane Općine Kotoriba koji obnavljaju fasade da se i dalje javljaju na natječaj za dodjelu poticaja – poručuju iz Općine.

Nastavite čitati

Međimurje

Prelog: bogatim programom započinje obilježavanje Tjedna župnog Caritasa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

U nedjelju, 25. rujna, započinje 27. obilježavanje Tjedna župnog Caritasa u organizaciji Župe sv. Jakoba ap.st. Prelog i župnog Caritasa. Misao vodilja ovogodišnjeg Tjedna župnog Caritasa je „Gdje ti je blago, ondje ti je srce“, a predviđen je niz zanimljivih događanja. Caritas će organizirati posjete starijim i bolesnim župljanima, a tradicionalno će se organizirati i susret sa osamdesetogodišnjacima s područja Župe sv. Jakoba, uz svetu misu zahvalnicu za 80 godina života.

Također, organizirat će se i susret s članovima i volonterima kluba „Duga“ u Pastoralnom centru „Bl. Alojzije Stepinac“, koji će predvoditi vlč. Leonardo Šardi, biskupijski povjerenik za pastoral osoba s invaliditetom i njihovih obitelji.

Tjedan Caritasa završit će u nedjelju, 2. listopada, svečanom misom zahvalnicom za plodove zemlje uz Kruničarsko proštenje, koju će predvoditi varaždinski biskup u miru, mons. Josip Mrzljak. Za kraj Tjedna župnog Caritasa, a u okviru ovogodišnjih Varaždinskih baroknih večeri, u Prelogu u crkvi sv. Jakoba, u nedjelju, 2. listopada, s početkom u 19 sati nastupit će irski ansambl Camerata Kilkenny. Ulaz na koncert u Prelogu je besplatan.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje