Povežite se s nama

Međimurje

Županija odsad u društvu “Stvaratelja za stoljeća“

Objavljeno:

- dana

300 NAJBOLJIH

Međimurska županija našla se među ovogodišnjim dobitnicima prestižne nagrade za poduzetništvo “Stvaratelji za stoljeća“ za 2016. godinu.

– Činjenica da jedinicu lokalne ili regionalne samouprave njezini poduzetnici predlažu i kandidiraju za ovakvu nagradu svojevrsni je presedan te daje potpuno novu vrijednost razvoju poduzetništva na području Srednje i Jugoistočne Europe – rekao je Vinko M. Ćuro, predsjednik Međunarodnoga ekonomskog foruma “Perspektive” Sarajevo/Dubrovnik. Ujedno je i predsjednik Organizacijskog odbora Regionalnog summita poduzetnika Srednje i Jugoistočne Europe “300 najboljih“ te mu je pripala čast da međimurskom županu Matiji Posavcu u Dubrovniku uruči veliku nagradu za doprinos razvoju poduzetništva. Ovo novo priznanje međimurskom poduzetništvu i svim poduzetnicima koji su prepoznali rad županijske vlasti stiglo je nakon šest mjeseci evaluacije kandidata te čak četiriju faza predlaganja laureata, njih čak 174 iz osam zemalja. Podsjećamo, među dosadašnjim laureatima bila je međimurska poduzetnica Bernarda Cecelja iz Pušćina. Nagrade dodjeljuje Međunarodni komitet sastavljen od 15 istaknutih stručnjaka za ekonomiju, marketing, menadžment, financije i poduzetništvo iz 10 zemalja regije, a Međimurskoj županiji dodijeljena je za poseban doprinos promociji poduzetništva, promociji njegova značaja za ekonomski i društveni razvoj te promociji mogućnosti i područja razvoja poduzetništva.

Međimurskoj županiji nagrada je pripala u konkurenciji 174 kandidata iz osam zemalja

– Svaka nagrada puno znači jer dokazuje da radimo dobar posao, no nagrada je ta koja i obvezuje, posebice kada ima ovakvu težinu, da budemo još bolji i produktivniji. Ponosan sam što smo u dva dana ispred najeminentnijih ljudi poduzetništva ovog dijela Europe upravo zahvaljujući našim poduzetnicima dobili priliku predstaviti sve ono što u vidu gospodarstva, ulaganja i poduzetništva radimo u Međimurju – naglasio je međimurski župan.

 

Izvor:
Foto:

Međimurje

Prelog: treći puta ove godine podijeljene jednokratne naknade za novorođenčad

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Studio VIPRO

U četvrtak, 28. rujna, u prostoru Gradske vijećnice Grada Preloga, gradonačelnik Ljubomir Kolarek treći puta je ove godine podijelio jednokratne naknade za novorođenčad. Ovom prilikom podijeljeno je ukupno 15 naknada.

Naknada za prvo dijete roditelja podnositelja iznosi 270 eura, za drugo dijete 350 eura, za treće 400, za četvrto 600, a za peto i svako sljedeće dijete u obitelji podnositelja zahtjeva naknada iznosi 730 eura.

Roditelji i dalje imaju pravo i na poklon bon za kupnju opreme za novorođeno dijete, a vrijednost poklon bona iznosi 70 eura. Ovom prilikom podijeljeno je pet naknada za prvo, šest naknada za drugo, tri naknade za treće dijete i dvije naknade za četvrto dijete u obitelji, za što je Grad ukupno osigurao 6480 eura.

Kao dodatni poklon podijeljene su i besplatne godišnje članarine za Knjižnicu i čitaonicu Grada Preloga, kao i poklon bonovi Dječjeg kluba SiMS. Grad Prelog ove je godine ukupno podijelio 49 naknada za novorođenčad.

Nastavite čitati

Međimurje

U nedjelju će se održati Jesenski sajam Općine Mala Subotica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U nedjelju, 1. listopada 2023. godine, na trgu ispred Doma kulture Mala Subotica organizira se Jesenski sajam Općine Mala Subotica. Sajam počinje u 14 sati.

Jesenskom ugođaju Sajma doprinijet će dječja folklorna sekcija KUU Zvon, Puhački orkestar Općine Mala Subotica te tamburaški sastav „Vragolani“.

Oldtimer klub Međimurje-Čakovec će izložiti svoja oldtimer vozila na parkiralištu ispred Općine Mala Subotica, gdje će se vozila moći razgledati. 

U 18 sati u Domu kulture održat će se predstava „Gola istina“ u izvedbi Aleksandra Lazića koja je za starije od 14 godina. 

Na samom sajmu lokalni OPG-ovi izlagati će svoje proizvode te će biti organizirane jesenske radionice za djecu i roditelje. Na Jesenskom sajmu moći ćete uživati u langošima, pečenim kestenima, domaćim proizvodima lokalnih OPG-ova, itd. 

Ulaz na sva događanja je besplatan.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje