Povežite se s nama

Međimurje

Županija odsad u društvu “Stvaratelja za stoljeća“

Objavljeno:

- dana

300 NAJBOLJIH

Međimurska županija našla se među ovogodišnjim dobitnicima prestižne nagrade za poduzetništvo “Stvaratelji za stoljeća“ za 2016. godinu.

– Činjenica da jedinicu lokalne ili regionalne samouprave njezini poduzetnici predlažu i kandidiraju za ovakvu nagradu svojevrsni je presedan te daje potpuno novu vrijednost razvoju poduzetništva na području Srednje i Jugoistočne Europe – rekao je Vinko M. Ćuro, predsjednik Međunarodnoga ekonomskog foruma “Perspektive” Sarajevo/Dubrovnik. Ujedno je i predsjednik Organizacijskog odbora Regionalnog summita poduzetnika Srednje i Jugoistočne Europe “300 najboljih“ te mu je pripala čast da međimurskom županu Matiji Posavcu u Dubrovniku uruči veliku nagradu za doprinos razvoju poduzetništva. Ovo novo priznanje međimurskom poduzetništvu i svim poduzetnicima koji su prepoznali rad županijske vlasti stiglo je nakon šest mjeseci evaluacije kandidata te čak četiriju faza predlaganja laureata, njih čak 174 iz osam zemalja. Podsjećamo, među dosadašnjim laureatima bila je međimurska poduzetnica Bernarda Cecelja iz Pušćina. Nagrade dodjeljuje Međunarodni komitet sastavljen od 15 istaknutih stručnjaka za ekonomiju, marketing, menadžment, financije i poduzetništvo iz 10 zemalja regije, a Međimurskoj županiji dodijeljena je za poseban doprinos promociji poduzetništva, promociji njegova značaja za ekonomski i društveni razvoj te promociji mogućnosti i područja razvoja poduzetništva.

Međimurskoj županiji nagrada je pripala u konkurenciji 174 kandidata iz osam zemalja

– Svaka nagrada puno znači jer dokazuje da radimo dobar posao, no nagrada je ta koja i obvezuje, posebice kada ima ovakvu težinu, da budemo još bolji i produktivniji. Ponosan sam što smo u dva dana ispred najeminentnijih ljudi poduzetništva ovog dijela Europe upravo zahvaljujući našim poduzetnicima dobili priliku predstaviti sve ono što u vidu gospodarstva, ulaganja i poduzetništva radimo u Međimurju – naglasio je međimurski župan.

 

Izvor:
Foto:

Međimurje

I Varaždinska županija podržala inicijativu za modernizacijom pruge od Kotoribe do Zagreba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon gradova Čakovca i Varaždina te Međimurske i Krapinsko-zagorske županije, inicijativu za obnovom, modernizacijom i elektrifikacijom pruge Kotoriba – Čakovec – Varaždin – Novi Marof – Zabok – Zagreb službeno je podržala i Varaždinska županija.

Naime, inicijativu je varaždinskom županu Anđelku Stričaku predstavio njezin inicijator Željko Pavlic, predsjednik Međimurskog demokratskog saveza i saborska zastupnica Andreja Marić, koja će je predstavljati u Hrvatskom saboru. Inicijativa je službeno podržana od strane Varaždinske županije na posljednjoj sjednici Skupštine održanoj u srijedu, 22. rujna, i to jednoglasnim usvajanjem zaključka.

Inicijativom se predlaže Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture da u programske i proračunske dokumente uvrsti projekt i osigura sredstva za modernizacijom pruge u cijeloj dužini od Kotoribe preko Čakovca i Varaždina do Zagreba.

Nastavite čitati

Međimurje

„Moji doli i bregi“: Lea Ciglarić i Mario Blažević snimili najbolje fotografije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

I ove godine u organizaciji Lokalne akcijske grupe „Međimurski doli i bregi“ održan je sada već tradicionalni fotografski natječaj „Moji doli i bregi“. Natječaj je bio otvoren od 17. lipnja do 31. kolovoza 2021. godine, a ukupno je pristiglo 58 fotografija.

Za najbolje fotografije nagrade su osigurali članovi LAG-a: PG Geler, OPG Nenad Preiner, Centar za posjetitelje „Med dvemi vodami“, OPG Nedin Sarač, OPG Christian Preložnjak, OPG Igor Hrustek, OPG Vesna Branilović, OPG Vlasta Sršan, Vina Jakopić i Udruga „Biovrt – u skladu s prirodom“.

Sadržaj fotografije morao je biti povezan s temama poljoprivrede i turizma, a sve su morale biti snimljene na području LAG-a „Međimurski doli i bregi“. Stručni žiri, koji su sačinjavali Davor Žerjav, Davorin Mance i Ratko Pesek, odabrao je po dvije fotografije iz svake kategorije.

U kategoriji Poljoprivrede prvo mjesto pripalo je Lei Ciglarić, a fotografija prikazuje u Međimurju već pomalo nesvakidašnji motiv – stočarstvo. Na drugom mjestu pažnju žirija je privukla zlatnožuta boja s međimurskih polja autorice Alenke Novak s motivom koji dočarava radišnost međimurskog kraja.

U kategoriji Turizam prvo mjesto otišlo je u ruke Marija Blaževića s fotografijom prekrasnih „bregi“ gornjega brdovitog Međimurja i slovenskim planinama u pozadini, a da Međimurci znaju i uživati govori motiv autorice Andreje Turk s međimurskog ribnjaka koji to zorno i prikazuje pa je zaslužio drugo mjesto.

– Zahvaljujemo svim sudionicima fotografskog natječaja na velikom odazivu te kvalitetnim i zanimljivim fotografijama naših dolova i bregova – poručuju iz LAG-a „Međimurski doli i bregi“.

Lea Ciglarić
Mario Blažević
Alenka Novak
Andreja Turk

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje