IZVORMeđimurska županija
POU

Nakon što je Međimurska županija početkom 2018. godine rasteretila roditelje plaćanja punog iznosa od 262,50 kuna za boravak u bolnici uz bolesno dijete, sada stiže još bolja vijest. Naime, od 1. travnja jedan će roditelj imati pravo na smještaj u bolnici uz bolesno dijete bez ikakve naknade.

– S ciljem da Županijska bolnica Čakovec zaista bude prijatelj djece, predložili smo inicijativu kojom se roditelje u potpunosti oslobađa financiranja boravka s bolesnim djetetom u bolnici. Mjera je plod dugogodišnje suradnje i poticanja razvoja zdravstvenog sustava te će Bolnica i Međimurska županija zajedno snositi trošak boravka roditelja – rekao je v.d. ravnatelja bolnice Tomislav Novinščak na konferenciji za medije.

Tijekom 2018. godine u Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je više od 2000 djece s prosjekom od četiri dana boravka u bolnici. Čakovečka bolnica ima visoki standard i svakom roditelju omogućuje boravak uz dijete bez obzira na dob.

Supernova

– S upravom Bolnice dogovorili smo ovu mjeru kojom želimo rasteretiti roditelje i stvoriti uvjete kakve Međimurje zaslužuje. Ulaganja u zdravstveni sustav u Međimurju nikada nisu bila veća. Ulažemo u stvaranje najbolje i najmodernije zdravstvene skrbi, no da bismo držali korak sa Zapadom, nije dovoljan samo novac i infrastruktura, već su važni ljudi: liječnici i medicinske sestre. Ako se Međimurje nekime može pohvaliti, onda su to upravo naši zdravstveni djelatnici koji svakodnevno ulažu napor da osiguraju svojim pacijentima kvalitetnu zdravstvenu skrb. Mi kao društvo i zajednica ne smijemo dopustiti da dijete tijekom boravka u bolnici bude odvojeno od svojih roditelja zbog financijskih razloga – poručio je međimurski župan Matija Posavec.

Da je Županijska bolnica Čakovec zaista prijatelj djece, potvrđuju uključivanjem u brojne akcije, poput kampanje za prijevremeno rođenu djecu koju su pokrenuli Klub roditelja nedonoščadi „Palčići“ i tvrtka Media plus. Cilj kampanje je educirati širu javnost o problemima i posljedicama s kojima se nedonoščad i njihovi roditelji susreću.

Komentari

Komentara