Povežite se s nama

Život i društvo

Županijski vatrogasci po 21. put izborili plasman na Vatrogasnu olimpijadu

Objavljeno:

- dana

Župan primio vatrogasce

Tri desetine vatrogasaca DVD –a Novi Marof, DVD-a Biškupec i Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina bili su u gostima kod varaždinskog župana Predraga Štromara.

Župan je ugostio vatrogasce kako bi im čestitao na odličnim rezultatima na 7. Državnom natjecanju hrvatskih vatrogasaca i 12. Državnom natjecanju vatrogasne mladeži. Svojim su plasmanima stekli pravo sudjelovanja na Međunarodnoj vatrogasnoj olimpijadi slijedeće godine u austrijskom Villachu.   

– Županija izdvaja godišnje više od 600 tisuća kuna za vatrogasce jer ste vrlo aktivni. Iskazali ste se i za vrijeme velikih poplava kad se vidjelo koliko ste potrebni društvu. Rezultati s natjecanja su dokaz da ste spremni u svakom trenutku ispuniti najsloženije zadaće – istaknuo je župan Štromar te zahvalio vatrogascima što svojim aktivnostima pridonose promociji Varaždinske županije u zemlji i inozemstvu.

U ime vatrogasaca županu se zahvalio Zamjenik predsjednika Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Tomislav Bogović. On je podsjetio kako je Varaždinska županija jedna od rijetkih hrvatskih županija koja ima čak tri desetine plasirane na vatrogasnu olimpijadu.

– Nastavljamo odličnu natjecateljsku tradiciju u Varaždinu. Još od 1995. godine nije prošla ni jedna olimpijada bez varaždinskih vatrogasacarekao je Bogović.

 

Zapovjednik Gradske vatrogasne zajednice Varaždin i JVP Varaždin Ivica Labaš u ime svih darovao je županu Štromaru vatrogasni aparat sa željom da ga neće imati potrebu koristiti.  

 

Izvor:
Foto:

Život i društvo

U akciji u Maruševcu prikupljena 31 doza krvi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U utorak, 7. prosinca, uspješno je provedena još jedna akcija dobrovoljnog darivanja krvi koja je održana u prostorijama Općine Maruševec za darivatelje sa šireg maruševečkog područja i sve ostale koji su se htjeli pridružiti akciji.

Akciji je pristupilo 36 darivatelja i prikupljena je 31 doza dragocjene tekućine.

– Velika obitelj darivatelja dobila je još jednog novog darivatelja. Čestitke našem novom darivatelju. Pozivamo vas da se pridružite i našim budućim akcijama DDK i na taj način napravite nešto pozitivno za svoje i tuđe zdravlje! – rekli su iz GDCK-a Ivanec, zahvalivši svima koji daruju krv.

Iduća akcija održat će se 14. prosinca od 8:30 do 13 sati za muškarce šireg ivanečkog područja, kao i sve ostale darivatelje koji se žele priključiti akciji darivanja krvi, najavili su iz Crvenoga križa.

Nastavite čitati

Život i društvo

Dječjem vrtiću Lepoglava 1,1 milijun kuna za unaprjeđenje usluga

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ne samo slatki paketi kojima je Grad Lepoglava na blagdan svetog Nikole darivao vrtićke mališane, osmijehe i radost svih u Dječjem vrtiću Lepoglava izmamio je još jedan dar.

Gradonačelnik Marijan Škvarić ravnateljici Dječjeg vrtića Lepoglava Valentini Husnjak Ribić uručio je odluku o financiranju projekta “Unaprjeđenje usluga za djecu u Dječjem vrtiću Lepoglava”, vrijednog 1.120.338 kuna.

Odluka o financiranju projekta na gradsku je adresu stigla iz Ministarstva rada, mirovinskog sustava i socijalne politike koje je provelo natječaj za financiranje projekata unaprjeđenja usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja. U okviru navedenog natječaja odobreno je financiranje projekta, i to u maksimalnom iznosu prihvatljivih troškova, koji će Dječjem vrtiću Lepoglava omogućiti pokretanje novih programskih sadržaja kao i nova zapošljavanja.

– Nakon što smo uredili i nadogradili objekt Dječjeg vrtića Lepoglava, dobivši pri tom jedan moderan i funkcionalan prostor koji zadovoljava najviše vrtićke standarde, nastavljamo s ulaganjima u Dječji vrtić Lepoglava, ovaj put u proširivanje programskih sadržaja. I u ovom ćemo slučaju to učiniti sredstvima koja smo osigurali iz drugih izvora – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić najavivši još dva projekta koji će povećati vrtićke programske sadržaje.

– Dječji vrtić Lepoglava ući će u županijski program centara izvrsnosti. Pored toga, početkom iduće godine planiramo pokrenuti programa u okviru kojeg će se vrtićki mališani, u većoj mjeri i pod vodstvom stručnih trenera, baviti tjelesnim aktivnostima. To je izuzetno važno za zdravlje mališana koji su također osjetili posljedice ograničenja kretanja, druženja i bavljenja sportskim aktivnostima zbog opasnosti od širenja virusa COVID-19 – dodao je gradonačelnik Škvarić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje