Povežite se s nama

Crna kronika

Županijsko državno odvjetništvo traži strožu kaznu za bivšeg direktora Parkova Miljenka Ptičeka

Objavljeno:

- dana

Žalba

Bivši direktor Parkova Miljenko Ptiček u prosincu prošle godine nepravomoćnom presudom Županijskog suda u Varaždinu osuđen je na godinu i deset mjeseci zatvora.

U izmijenjenoj optužnici bivši direktor Parkova proglašen je krivim po pet od 11 točaka optužnice i to za djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju te za poticanje na krivotvorenje službene isprave, no Županijsko državno odvjetništvo se žalilo na presudu.

– Žalbom se pobija odluka suda o kazni koja je presudom izrečena optuženiku budući da državno odvjetništvo smatra kako je izrečena kazna zatvora preblaga, uzimajući u obzir okolnosti počinjenja kaznenih djela i način postupanja optuženika te činjenicu da zbroj pojedinačnih kazni koje su mu izrečene za svako pojedino kazneno djelo iznosi 46 mjeseci, a jedinstvena kazna je više nego dvostruko manja i iznosi 22 mjeseca. Žalba je podnijeta i zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja u odnosu na kaznena djela za koja je optuženik oslobođen optužbe jer je sud pogrešno zaključio kako nije dokazano da je optuženik počinio kaznena djela – ističe Županijsko državno odvjetništvo.

Krimen

Podsjetimo, Ptiček je kriv jer je pokojnom Peri Kocijanu, vlasniku tvrtke Ekofrut u više navrata tijekom 2005. rekao da u ime tog društva ispostavlja račune Parkovima za poslove koji nisu obavljeni. Kocijan je 90 posto od iznosa svakog računa predavao Ptičeku pri čemu su Parkovi oštećeni za 93.634 kune.
Berba i radovi

Kriv je jer je 2010. godine od rukovoditeljice RJ “Zelene površine” , s ciljem da prikrije da su Parkovi radili kod njega i kod drugih fizičkih osoba što im nije bilo plaćeno, tražio da napravi neistite radne naloge te neistinite fakture, dok je od referentice tražio da napravi neistinite dnevnike rada kako bi prikrio da su neki radnici Parkova tijekom radnog vremena kod njega u vinogradu brali grožđe.

Proglašen je krivim za preplaćene radove na rušenju drveća u Ulici Đure Sudete pri čemu je Parkovima pribavljena nepripadna korist od 53.556 kuna te za radove na uređenju boćališta na Aquacityju gdje je za Aquacity nastala šteta od 140.849 kuna.

Izvor:
Foto: Arhiva

Crna kronika

Lepoglava: 89-godišnjak stavio pepeo od roštilja u plastičnu kantu pa mu izgorio dio kuće

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

U ponedjeljak, 15. travnja, u Lepoglavi, došlo do požara obiteljske kuće u vlasništvu 89-godišnjaka, javila je PU varaždinska.

Do požara je došlo tako što je 89-godišnjak pepeo s roštilja od prijašnjeg dana stavio u pvc kantu s vanjske strane verande pored koje je bilo složeno ogrjevno drvo. Uslijed jakog vjetra došlo je do zapaljenja pvc kante te se požar proširio na drva, a potom i na verandu te dio kuće.

U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba, dok su istog ugasili vatrogasci dobrovoljnih vatrogasnih društva Lepoglava i Kamenica. Materijalna šteta utvrdit će se naknadno.

Nastavite čitati

Crna kronika

Iz kuće kod Štrigove ukraden nakit vrijedan nekoliko tisuća eura

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Jučer, 15. travnja, u prijepodnevnim satima u Leskovcu, nepoznati počinitelj iskoristio je kraću odsutnost 81-godišnje vlasnice te iz nezaključane kuće ukrao razni nakit.

Materijalna šteta procijenjena je na nekoliko tisuća eura, javila je PU međimurska.

Protiv počinitelja zbog počinjenja kaznenog djela krađe, podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje