Povežite se s nama

Crna kronika

Župnik: Nadam se da će naći kradljivce milodara

Objavljeno:

- dana

PROVALJENO U ŽUPNI URED U IVANCU

Provaljuje se svugdje. Iz vikendica nestaju televizori, linije, preše, pa čak i rakija, iz obiteljskih kuća nestaje nakit i novac, a nedavno je čak iz jednog doma nestala i zimnica. Župni uredi i crkve lopovi ne zaobilaze.

U noći s nedjelje na ponedjeljak provaljeno je u Župni ured u Ivancu.

– Ovo je bilo itekako ciljano. Nije slučajno da su baš u nedjelju navečer odlučili provaliti. Vjerojatno su mislili da će nakon nedjeljnih misa biti puno veća milostinja od nekoliko tisuća kuna koliko nam je nestalo – kaže nam ivanečki župnik Zoran Gložinić u čiji je ured provaljeno. Lopovi se nisu morali previše mučiti, jer novac od milostinje nije bio skriven već samo odložen.

Dosta profesionalna pljačka

– Ulazna vrata su provaljena i brava je obijena. Izgleda da se radilo o ljudima koji su to već radili jer sve je izgledalo vrlo profesionalno. Naime, kapelan koji je u ponedjeljak ujutro naišao na očiglednu pljačku nije naišao na velik nered. Nije bilo stvari razmetanih po cijelom uredu – veli nam Gložinić.

Župnik kaže da  nije ni ljut ni povrijeđen. – Samo se nadam da će policija pronaći ljude koji su se odlučili opljačkati milodare – objašnjava.

Ovo nije prvi put da se u ivanečkoj župi dogodila pljačka. Prošle godine provaljeno je u crkvu Sv. Marije Magadalene i ukraden je laptop te kutija za milodare s novcem.

Izvor:
Foto: Arhiva RT

Crna kronika

USKOK-ova optužnica protiv 12 okrivljenika obuhvatila i preprodavače duhana u Varaždinskoj županiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

USKOK je nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Zagrebu podigao optužnicu protiv 12 hrvatskih državljana zbog počinjenja kaznenog djela zločinačkog udruženja, nedozvoljene trgovine te pomaganja u nedozvoljenoj trgovini, sve u sastavu zločinačkog udruženja.

Optužnicom se I. okr. stavlja na teret da je, od 23. studenoga 2022. do 23. svibnja 2023. na području Zagrebačke i Karlovačke županije, povezao u zajedničko djelovanje IV. do IX. okr. te XI. i XII. Okrivljenog.

I to s ciljem stjecanja nepripadne materijalne koristi kupovinom većih količina sitno rezanog duhana neoznačenog nadzornim markicama Ministarstva financija u Zagrebu te njegovim daljnjim prevoženjem, skladištenjem, pripremom za prodaju i daljnjom preprodajom na ilegalnom tržištu u navedenim županijama.

Kucima su isporučili 1060,70 kilograma čime je Državni proračun Republike Hrvatske na ime neplaćenih trošarina oštećen za 121.078 eura, dok su članovi zločinačkog udruženja pribavili protupravnu imovinsku korist od 21.214 eura koju su međusobno podijelili.

Osim toga je II. okr. u istom razdoblju na području Zagrebačke, Karlovačke, Krapinsko – zagorske i Varaždinske županije, povezao u zajedničko djelovanje III. i X. okr. s ciljem stjecanja nepripadne materijalne koristi kupovinom većih količina sitno rezanog duhana te njegovim daljnjim prevoženjem, skladištenjem, pripremom za prodaju i daljnjom preprodajom na ilegalnom tržištu u navedenim županijama.

Nastavite čitati

Crna kronika

U svom selu 60 metara kolnika polili benzinom i dizelom te ga zapalili

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija/morguefile.com

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su 24-godišnjak i 28-godišnjak počinili prekršaj iz Zakona o zaštiti od požara, javila je PU međimurska.

Naime, u subotu, 30. ožujka ove godine, oko 19 sati na ulici u Piškorovcu, izazvali su požar tako što su po kolniku ulice u dužini oko 60 metara, prolili benzinsko i dizelsko gorivo te ga potom zapalili.

Protiv okrivljenika zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o zaštiti od požara, podnijet će se optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Čakovcu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje