Povežite se s nama

U fokusu

Zvonimir Buterin novi predsjednik Nadzornog odbora Vindije

Objavljeno:

- dana

Na redovnoj Glavnoj skupštini vodeće domaće prehrambene kompanije najavljen je strateški smjer daljnjeg razvoja kompanije u kojem će važnu ulogu imati i novo imenovani predsjednik Nadzornog odbora pravnik Zvonimir Buterin. Osim rezultata za proteklu, predstavljeni su i rezultati za prvih šest mjeseci ove godine.

Unatoč brojnim izazovima i previranjima na tržištima, prije svega poskupljenjima sirovina i energenata, Grupa Vindija je ostvarila rast konsolidiranog prihoda od 9,5 posto u 2021., a zadržavši fokus na tehnološkim iskoracima i usavršavanju proizvoda očuvali su profitabilnost i kroz prvih šest mjeseci ove godine. Ističe se i činjenica da pojačan rast bilježi i izvoz koji čini 25 posto ukupne prodaje roba.  

Imenovanjem Buterina na mjesto predsjednika NO, Vindija dodatnu pažnju usmjerava na buduće investicije pri čemu mogu računati na njegovu stručnost jer u svom uspješnom privatnom poslu pruža pravnu podršku domaćim i inozemnim strankama u svim fazama investicijskih projekata.

Značajan rast izvoza

Povoljniji epidemiološki uvjeti, koji su se izravno odrazili i na uspješniju turističku sezonu u prošloj godini doveli su i do povećanja plasiranih količina proizvoda. Ukratko, Grupa Vindija koja zapošljava više od 4200 ljudi bilježi rast u svim segmentima, pri čemu je izvoz s visokom stopom rasta jedan od ključnih zamašnjaka.

Poslovni rezultati potvrda su nastojanja svih zaposlenika i Uprave da unatoč izazovnim vremenima, kvalitetnim proizvodima i inovativnim pristupom ostvarujemo veliki uspjeh. Motivirani pozitivnim pokazateljima nastavljamo s ulaganjima i razvojem održivog poslovanja, a u fokusu ostaju ulaganja u strateške ekološke projekte u vidu zelene energije te zaštite okoliša i procesne modernizacije, ali i ostale promjene s ciljem smanjenja kompleksnosti, kao što su delisting Koke i pripajanje Latice i Novog Domila Vindiji. Uz sve to, na prvom mjestu ostaju i dalje zaposlenici koji su uvelike zaslužni za lidersku poziciju na tržištu –  rekao je predsjednik Uprave Vindije Nenad Klepač.

Grupa cijeni doprinos zaposlenika na adekvatan način. Tako su u rujnu prošle godine povećane plaće svim zaposlenicama i zaposlenicima tvrtki Koka i Vindija, a prvim danom 2022. i tvrtki Latica, Novi Domil, ViR1898, Vindon te Vindija trgovina, što je na godišnjoj razini iznosilo ukupno 28.271.000 kuna. Novi ciklus povećanja plaća uslijedio je prije ljeta 2022., za što će Grupa godišnje izdvojiti dodatnih 27.962.361 kuna.

Dugoročno planiranje ulaganja

Prema izvještaju sa Skupštine stabilnost se očituje i u činjenici da je Grupa Vindija smanjila broj poslovnih banaka i promijenila strukturu kredita tako da su kratkoročne kredite u 90 posto zamijenili onim dugoročnim.

Prema završnim riječima sa Skupštine, Grupa Vindija će nastaviti s realizacijom ciljeva povezanih s trendovima zdrave prehrane modernog čovjeka uz poseban naglasak na aspekte održivog razvoja te integraciju gospodarskih i ekoloških čimbenika i načela društveno odgovornog poslovanja, uz jačanje ljudskih potencijala kao ključne kapitalne vrijednosti svih kompanija Grupe Vindija. 

U fokusu

Nevjerojatno: zaratili veterani 104. brigade HV-a, podižu tužbe jer ne znaju tko su im bili zapovjednici!?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Studio Vipro

Udruga pripadnika 104. brigade ZNG Varaždin tužila je Grad Prelog i klub Varaždinskih branitelja 1991 1995 zbog neistinitog natpisa na spomen obilježju koje je 6. prosinca 2019. godine podignuto u čast poginulom pukovniku Ivanu Sokaču.

Podsjećamo, spomen-obilježje postavljeno je na tada novouređenom trgu u Oporovcu. Tužitelj tvrdi da je I. tuženik u suradnji, te na inicijativu II. Tuženika, postavio predmetno spomen obilježje, a na kojem je pok. pukovnik Sokač neistinito naslovljen titulom zapovjednika 104. brigade ZNG Varaždin.

Udruga pripadnika 104. brigade ZNG Varaždin u tužbi obrazlaže da je pok. pukovnik Sokač u predmetnom ratnom periodu obnašao funkciju – pomoćnika zapovjednika za logistiku, dok je zapovjednik 104. brigade svo to vrijeme bio pukovnik Ivan Rukljić.

– Potonje je razvidno iz izvadaka iz službene dokumentacije Oružanih snaga RH i 104. brigade iz odnosnog razdoblja koja je priložena tužbi – piše između ostaloga u tužbi.

Trgovački sud u Varaždinu pozvao je tuženike da se do prvih dana siječnja iduće godine o svemu očituju pisanim odgovorom na tužbu.

Nastavite čitati

U fokusu

Radnicima DM-a božićnica od 11.000 kuna, a lijepu svotu dobit će i radnici jedne tvrtke za prodaju keramike

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Već smo dobro zakoračili u prosinac, mjesec kad se većina zaposlenika, ali i umirovljenici, raduje bonusima i božićnicama, piše Šibenski.

Usprkos krizi i neizvjesnosti što 2023. donosa, dojam je kao da se poslodavci natječu tko će više nagraditi radnike, naročito otkad je Vlada povećale limite na neoporezivi dio ovih naknada.

Ana Fostač-Krilčić, prokuristica i voditeljica resora Ljudskih resursa u dm-u nam je kazala kako će njihovih 1.857 djelatnica i djelatnika u povodu nadolazećih blagdana nagraditi za njihov trud i doprinos uspješnom poslovanju dm-a i to stimulacijom u visini prosječne mjesečne plaće svakog pojedinog djelatnika. A prosječna je plaća u dm-u veća od 11.000 kuna!

Pozamašnom božićnicom oduševila je i domaća tvrtka Fero-Term, koja se u proteklih 30 godina od male zagrebačke obiteljske tvrtke prometnula u tržišnog lidera u prodaji keramike, kupaonske i sanitarne opreme koja zapošljava 650 ljudi. Vlasnici tvrtke, obitelj Gudeljević, nagradit će sve svoje zaposlenike božićnicom od 5.000 kuna!

Trgovački lanac Lidl Hrvatska zaposlenicima je isplatio božićnicu u iznosu 2.500 kuna. Uz božićnicu, svi zaposlenici će primiti i Lidlov poklon paket te darove za djecu za Sv. Nikolu. Samo u ovoj godini Lidl je isplatio 7.500 kn dodatka na plaću kroz novčane nagrade, uskrsnicu i božićnicu, podsjetili su iz ovog trgovačkog lanca.

Isti iznos božićnice dobit će i u Kauflandu u Hrvatskoj, tvrtki koja ima preko 3.400 zaposlenika. Zanimljivo, kako su nam kazali, 2.500 kuna božićnice dobit će “svi zaposlenici na nerukovodećim pozicijama”.

Više pročitajte na Šibenskom.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje