Povežite se s nama

U fokusu

Uoči glasovanja, Kovačić izaslanicima poručio da će HDZ djelovati jedinstveno, pa – izgubio

Objavljeno:

- dana

Tko su članovi ŽO HDZ-a?

– Bez obzira koji od kandidata dobije povjerenje izaslanika, HDZ u Varaždinskoj županiji nastavlja djelovati jedinstveno – rekao je jučer prije glasovanja izaslanicima na izbornoj skupštini dr. Denis Kovačić, koji se prije nekoliko dana kandidirao za predsjednika županijske organizacije HDZ-a. Međutim, nije dobio povjerenje većine.

Kao što smo izvijestili sinoć, Kovačića je uvjerljivo, sa 198 glasova od ukupno 282 prisutna izaslanika pobijedio dosadašnji predsjednik Anđelko Stričak, saborski zastupnik i županijski vijećnik te stranke, koju će u Varaždinskoj županiji voditi i sljedeće četiri godine.

– Izaslanici su se odlučili za nastavak politike kojom HDZ u Varaždinskoj županiji u posljednje četiri godine stalno jača i ostvaruje sve bolje izborne rezultate, što bi se trebalo potvrditi i na predstojećim lokalnim izborima 2017. godine. Baš su i pripreme za ostvarenje još boljeg rezultata na tim izborima bile u fokusu programa rada oba predsjednička kandidata, uz naglasak na još čvršćem zajedništvu i jačanju rada temeljnih i općinskih organizacija – priopćili su jutros iz HDZ-a. 

Spremni preuzeti odgovornost

HDZ Varaždinske županije spreman je preuzeti odgovornost za obnašanje vlasti u Gradu Varaždinu, ali i drugim jedinicama lokalne uprave gdje to sada nije slučaj, kao i na županijskoj razini, istaknuo je pak novi-stari predsjednik Stričak. 

– I nadalje ćemo se zalagati za ostvarenje boljih gospodarskih, komunalnih i životnih uvjeta u svim sredinama, a zahvaljujući primjerenoj zastupljenosti u tijelima izvršne vlasti na državnoj razini mnogi su projekti već pokrenuti ili će se ostvariti u narednom razdoblju – naveo je.

Sudionike Izborne skupštine pozdravio je i dr. Josip Križanić, član Predsjedništva HDZ i zastupnik u Saboru, a naglasio da će HDZ u suradnji s ostalim partnerima u Domoljubnoj koaliciji i Mostom,  unatoč složenim okolnostima  i mnogim podmetanjima, nastaviti s provođenjem reformskih ciljeva.

Svi članovi Županijskog i Nadzornog odbora

Na Izbornoj skupštini HDZ Varaždinske županije izabran je Županijski odbor u sastavu: Domagoj Bačani, Dubravko Besek, Martina Bistrović, Marin Bosilj, Silvija Cupar Bilić, Josip Čelig, Krešimir Čop, Nadica Dreven Budinski, Željko Dvekar, Damir Habijan, Viktorija Horg, Nenad Horvatić, Ivica Hrenić, Mirjana Jambriško, Siniša Jenkač, Krunoslav Jurgec, Goran Kaniški, Dragutin Kišić, dr.sc. Josip Križanić, Josip Krtanjek, Vladimir Kurečić, Vladimir Lacković, Ljubomir Leskovar, Ivo Loborec, Dragutin Mateković, Goran Ratkajec, doc. prof. dr. sc. Milan Rezo, Andrija Smoljak, Zlatko Šantavec, Božo Ščuric, Ivan Šinko, Zoran Tržec i Dražen Zebec.

Izabrani su i članovi Nadzornog odbora: mr. sc. Marijan Blažin, Marijan Kostanjevac, Josip Plahtarić, Andreja Stjepić Mavrek i Vladimir Vuger, te izaslanici za 18. Opći sabor HDZ-a koji će se održati u Zagrebu.

 

Izvor:
Foto: FACEBOOK

U fokusu

Varaždin je europski grad stabala: “Ovo smo postigli kao tim”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Varaždin, hrvatski grad baroka, glazbe i cvijeća, od sada ponosno nosi i titulu – europski grad stabala 2024.! Varaždin se ovom nagradom pridružio elitnom društvu zelenih europskih metropola, što je veliko priznanje ovom gradu, a posebno gradskoj komunalnoj tvrtki Parkovi, koja brine o održavanju gradskog zelenila.

The European City of the Trees Award (ECTA) je nagrada koju European Arboricultural Council dodjeljuje od 2007. godine onim gradovima koji se sukladno pravilima arborističke struke, ističu po iznimnoj kvaliteti rada s urbanim stablima. Tako se Varaždin našao u društvu Beča, Antwerpena, Amsterdama, Praga, Krakova, Tallina, Merana, Apeldorna, Trnave, Winterthura i Frankfurta na Majni.

Priznanje

Iako će sama nagrada biti uručena u lipnju na godišnjoj skupštini European Arboricultural Council, ovih je dana na adresu varaždinskog gradonačelnika Nevena Bosilja stigla službena potvrda o dodjeli nagrade.

Tim povodom u petak, 26. travnja održana je konferencija za medije u jednom od najmlađih varaždinskih parkova, Parku mladih, kako bi se poslala simbolična poruka da sve što danas činimo u namjeri očuvanja zelene gradske panorame, ostavljamo u nasljeđe budućim generacijama.

– Ovu nagradu ostavljamo u zalog današnjoj djeci, da ih podsjeća kako nikad ne smiju odustati od brige za zeleni okoliš i za stabla jer ona su nam ključan saveznik u borbi protiv klimatskih promjena i onečišćenja istaknula je direktorica Parkova Jelena Sekelj i zahvalila svim zaposlenicima Parkova na angažmanu.

– Ovu nagradu postigli smo zajedno kao tim. Zahvaljujem gradskoj upravi na dijeljenju zajedničke vizije o održivom upravljanju gradskim stablima i zelenom i zdravom gradu, te na njihovoj volji za suradnjom. Zahvaljujem na suradnji i našim cijenjenim partnerima – komunalnim i privatnim poduzećima, fakultetima, institutima, javnim i obrazovnim ustanovama te pojedincima s kojima surađujemo u radu sa stablima. Hvala i našim sugrađanima koji nas podržavaju, kao i onima čije nas konstruktivne kritike potiču da budemo još bolji. Zajedno možemo učiniti puno za naš grad. Ponosimo se što smo Europski grad stabala jer je to potvrda naše stručnosti te predanosti održivosti i stvaranju grada ugodnog za život – dodaje Sekelj.

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj čestitao je direktorici i svim djelatnicima gradske tvrtke Parkovi na ovom značajnom priznanju koje je još jedan dokaz koliko Varaždin djeluje po pitanju zelenila.

Zahvala

– Prošle je godine ovo priznanje dobio Antwerpen u Belgiji, a ove godine Varaždin. U užoj konkurenciji s nama je bio Zadar. Svečano uručenje bit će u lipnju. Nagrada potvrđuje zelenu agendu koju provodi Gradska uprava zajedno s Parkovima. Zahvaljujem vrijednim djelatnicima Parkova koji svaki dan uređuju naš grad i brinu o urbanom zelenilu. Ovih dana završili smo i nove drvorede, u Ulici Tina Ujevića, na Dravskoj poljani, zatim pored autobusnog kolodvora, u jesen kreće sadnja tisuću stabala iz projekta Varaždin pod krošnjama i možemo reći da je grad Varaždin zaista predvodnik i s razlogom je dobio ovu značajnu europsku titulu – rekao je gradonačelnik.

Podsjetio je na povijesnu činjenicu kako je Varaždin imao zaposlenog gradskog vrtlara tri godine prije Beča, a tridesetak godina prije Zagreba.

– To je kontinuirani rad, nasljeđe koje smo naslijedili od prijašnjih generacija, a projekte koje sada radimo, radimo za buduće generacije. Sve to doprinosi tituli koju Varaždin osvaja u posljednje tri godine – grada s najvišom kvalitetom života u Hrvatskoj – zaključio je gradonačelnik Neven Bosilj.

Nastavite čitati

U fokusu

FOTO Stiglo je prvih šest borbenih aviona Rafale, čuvat će i varaždinsko nebo te grmjeti na aeromitingu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

U Hrvatsku je danas sletjelo prvih šest od ukupno 12 višenamjenskih borbenih aviona Rafale.

Nove zaštitnike hrvatskog zračnog prostora iz Bordeauxa su u Zagreb preletjeli piloti Hrvatske vojske, koji su prošli obuku u Francuskoj. 

Na svečanosti prihvata prve skupine višenamjenskih borbenih aviona Rafale u sastav Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u vojarni Pukovnik Marko Živković je, uz predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, potpredsjednika Vlade ministra obrane Anušića, ministra gospodarstva Habijana, i druge dužnosnike, bio župan Anđelko Stričak. 

– Upravo je nabava Rafala odluka koju bih posebno istaknuo tijekom obnašanja dužnosti zastupnika Hrvatskoga sabora u protekla tri mandata. Naime, Odlukom Vlade RH sam u srpnju 2019. godine bio imenovan u Međuresorno povjerenstvo za nabavu višenamjenskoga borbenog aviona. Da je njihova nabava bila neophodna, najbolje nam govore geopolitičke krize diljem svijeta. Vjerujem da svi uviđamo da moramo brinuti o sigurnosti, a isto tako vjerujem da svi uviđamo blagodati svih euroatlanskih asocijacija čiji smo članovi. Osim što Hrvatska vojska zadržava sposobnost zaštite zračnog prostora, nabavom borbenih aviona Rafale dodatno jača status među saveznicima – istaknuo je župan Stričak.

Kako je to sve skupa izgledalo pogledajte u galeriji fotografija:

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje