Povežite se s nama

O nama

Jeste li znali da je, prema podacima Hrvatskog novinarskog društva, čak 70 posto hrvatskih medija i dalje u potpunom ili djelomičnom vlasništvu države, odnosno lokalne samouprave, osobito na lokalnim razinama?

Uvjereni da je krajnje vrijeme za promjenu takvog stanja vlasništva u našim medijima, koje novinarstvo nužno tjera da bude otvoreni ili prikriveni propagator vlasti, a ne u prvom redu informator i kontrolor ljudskih prava i društvenih vrijednosti, 2004. godine pokrenut je prvi privatni tjednik u Varaždinu i Varaždinskoj županiji od sredine 20. stoljeća, izuzmu li se neki slični pokušaji koji su vrlo brzo neslavno završili.

Prvu privatnu poslijeratnu varaždinsku tiskovnu redakciju lista Novi Varaždinec, s podnaslovom Regionalni tjednik, osnovala je skupina entuzijasta. Međutim, entuzijazam nije bio dovoljan, pa je ubrzo primijenjena vlasnička struktura, koja se također nije dugo zadržala.

Nova stranica u povijesti lista okrenuta je 2005. pokretanjem internetskog portala, te u drugoj polovici 2007. godine kada je tjednik postao dio T7 Grupe i promijenio ime u 7Plus Regionalni tjednik kojemu je od 2008. godine nakladnik tvrtka 7Plus. Ubrzo je 7Plus Regionalni tjednik postao najtiražniji regionalni list u Hrvatskoj, kojem je danas nakladnik tvrtka Regionalni tjednik d.o.o., te izlazi svakog tjedna u 30.000 primjeraka. Dostavlja se na području Varaždinske i Međimurske županije.

Zahvaljujući timu koji stvara nove medije na temeljima neovisnog i profesionalnog novinarstva, list je u kratkom vremenu postao iznimno značajan komunikacijski kanal na svom tržištu kako sa čitateljima, tako i oglašivačima.

7Plus Regionalni tjednik

Mi stvaramo novi medij koji će angažiranim, istraživačkim, modernim, inovativnim, objektivnim i profesionalnim novinarstvom pomoći razvoju boljeg i sretnijeg društva.

  • Biti najbolji te blizak i dostupan medij svim građanima u sjevernoj Hrvatskoj
  • Sa svim čitateljima stvarati interaktivnu suradnju te povezanost i povjerenje
  • Približavati čovjeka ekologiji te prirodi i njezinoj zaštiti kao i drugim živim bićima
  • Potpomognuti čovjeka kroz duhovni i znanstveni razvoj te stvaranje novih vrijednosti
  • Prepoznavati probleme u društvu i svojim stavom pridonijeti njihovom rješavanju
  • Otvarati nove civilizacijske vidike te poticati kreativnost, zahvalnost i slobodu
  • Stvarati pozitivnu energiju i optimizam u društvu