Povežite se s nama

Crna kronika

Prebio bivšu punicu kod Ludbrega, prijetio joj da će je istući kolcem, ščepati i baciti u septičku

Objavljeno:

- dana

U zatvor na godinu i tri mjeseca

Općinski sud u Varaždinu u nepravomoćnoj presudi osudio je 39-godišnjeg Z. M. na godinu i tri mjeseca zatvoru zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda i prijetnji svojoj bivšoj punici.

Kriv je jer je 3. srpnja 2015. godine u obiteljskoj kući u Karlovcu Ludbreškom u alkoholiziranom stanju prvo verbalno napao Š. S., majku svoje bivše, s kojom je živio u zajedničkom domaćinstvu. Vrijeđao ju je bacivši mobitel kojeg je držala u ruci, a zatim ju je više puta otvorenim i zatvorenim dlanom udario u glavu i zaprijetio joj da ga ne smije prijaviti policiji. Njoj je oštećen sluh na desnom uhu, a slomio joj je desne nosne kosti pa je imala krvave podljeve ispod oba oka. Tri dana kasnije, 6. srpnja joj je zaprijetio da će ju istući kolcem, ščepati i baciti u septičku jamu.

Osim zatvorske kazne, određena mu je sigurnosna mjera obveznog liječenja od ovisnosti o alkoholu.

Previše gemišta

U svojem iskazu 37-godišnjak je istaknuo kako je na fušu popio dosta gemišta, a svratio je na pivu na ulični malonogometni turnir. Potom je došao kući, istuširao se i obukao, a bivša punica mu je počela prigovarati, govoreći mu kamo ide, da će sve novce koje je zaradio potrošiti. Odgovorio joj je da ju nije briga za njegove novce, a onda je ona njemu psovala majku, pa i on njoj. Kad je bio na dvorištu, gdje je bio parkiran automobil njegove bivše supruge, ona je iz vrta dolazila prema njemu s kantom vode.Tvrdio je da ju je pljusnuo svojom desnom, otvorenom rukom, samo jedanput i on je tada otišao na turnir. Što se tiče prijetnji, on je tvrdio da je ona sve to izmislila jer je ona takva osoba, što voli izmišljati i što je njoj u interesu samo da nekoga prijavi,a sve kako bi se nekoga zatvorilo.

No, izjave svjedoka i same S. Š., a i medicinske dokumentacije, bilo je neosporno da je 37-godišnjak istukao svoju bivšu punicu.

Dodajmo da je 37-godišnjak odslužio zatvorsku kaznu jer je istukao tada jednogodišnjeg sina, no supruga mu je dopustila se vrati. Kći se tome protivila i otišla je svojem partneru.

Izvor:
Foto: ilustracija

Crna kronika

Zaustavili ga u Novom Marofu s 0,82 promila, a on je tvrdio da je popio dvije pivice

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ivan je proglašen krivim i osuđen jer je pijan upravljao automobilom nešto prije ponoći, piše Danica.

Prema pravomoćnoj presudi sve se dogodilo lani u svibnju u 23.40 sati u Novom Marofu. Ivan (53) upravljao je osobnim automobilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 0,82 promila, što je utvrđeno alkometrom.

On je priznao prekršaj, ali ponudio i objašnjenje kako je do toga došlo.

– Bio sam u ugostiteljskom objektu Arsenal Ivezić, tamo sam popio dvije male pive od 0,33 deci. Kako se nisam osjećao nesposobnim za vožnju, krenuo sam kući, ali me zaustavila policija. Žao mi je za počinjeni prekršaj. Vozačku imam preko 20 godina, dosad nisam bio počinitelj prekršaja u prometu, pa molim da mi se ne izriče zabrana koju traži policija jer dnevno zbog posla vozim preko 160 kilometara. A imam i troje male djece – molio je Ivan.

Sutkinja ga je kaznila sa 300 eura i 26 eura prekršajnih troškova. Jednomjesečnu zabranu vožnje nije dobio.

Izvor: Danica.hr

Nastavite čitati

Crna kronika

Mladić (23) jurio prema Varaždinu i izazvao prometnu nesreću

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Cerju Nebojse u četvrtak, 25. travnja oko 16.45 sati dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom.

Mladić u dobi od 23 godine upravljao je osobnim vozilom iz smjera Ivanca u smjeru Varaždina. Zbog neprilagođene brzine gustoći prometa, prednjim je dijelom vozila udario u stražnji dio osobnog vozila kojim je upravljao 19-godišnjak. U prometnoj je nesreći ozlijeđen 19-godišnji vozač te mu je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje