Povežite se s nama

Sport

Jakov Igrec i Karlo Hajdinjak najuspješniji

Objavljeno:

- dana

MINI GP SVETI NIKOLA

Četvrtu godinu zaredom, u organizaciji PK Barok održan je međunarodni plivački miting povodom zaštitnika grada Varaždina Sv.Nikole. 

Na trećem ovosezonskom mitingu iz Mini GP serije nastupilo je ukupno 314 natjecatelja iz 25 klubova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije.

Osim nagrada sponzora za osvajače medalja, svi sudionici natjecanja i njihovi treneri darivani su poklon paketima, a za najbolje bile su osigurane i novčane nagrade. Pehare su dodjeljivani za najvredniji rezultat u A, B i C kategoriji. Plivalo se ukupno 11 disciplina u muškoj i isto toliko u ženskoj konkurenciji.
PK Barok na domaćem plivalištu predstavljalo je 16 natjecatelja, od kojih 10 muških i 6 ženskih. Osvojili su ukupno 5 medalja od kojih 4 srebrne i 1 brončanu. Medalje za Barok osvajali su Jakov Igrec u B kategoriji i Ivan Vitković u A kategoriji.
Jakov Igrec osvojio je čak tri srebrena odličja u disciplinama 100 i 200 delfin, te 200 mješovito. Osim toga Jakov je bio odličan 6. na 400 slobodno. Također, isplivao je svoju prvu A normu za nastup na Prvenstvu Hrvatske u disciplini 200 delfin.

Osobni rekordi

Ivan Vitković do srebra je doplivao u disciplini 800 slobodno, brončani je bio u utrci 200 delfin. U dvostruko kraćoj dionici delfina bio je 8.
Zapažene rezultate i plasmane ostvario je i Matej Čok koji je u C kategoriji bio 4. na 200 slobodno, 8. na 100 slobodno i 9. na 100 leđno.
Od plivačica najuspješnija je bila Petra Gašparac koja je u B kategoriji zauzela 6. mjesto na 200 prsno, 7. na 200 leđno, te 8. na 100 prsno.
Od plivača Baroka na natjecanju su nastupili još Iva Vresk, Tia Mihinjač, Doris Hudek, Patricija Lončarić, Noa Stolnik, Hrvoje Smontara, Dominik Kelemen, Hrvoje Đurman, Vid Ilčić, David Lazar, Lovro Koprek, Danijel Gašparić.

Uspješni su bili i članovi PK Varaždin, čiji je član Karlo Hajdinjak osvojio zlatnu medalju na 100 prsno i brončanu medalju na 200 prsno. Hajdinjak je bio peti na 200 mješovito te je isplivao svoje najbolje vrijeme na 100 kraul. Karlo Rosenthal iz istoga kluba isplivao je osobne rekorde na 400 kraul, 200 mješovito i 200 leđno. Lovro Pintarić isplivao je osobni rekord na 100 kraul, Lovro Trojnar ostvario je osobni rekord na 100 kraul, Luka Hrupački imao je osobni rekord na 100 leđno, a Willi Tropp isplivao je osobni rekord na 100 prsno.

Grad Varaždin i PK Barok pokazali su se kao odlični domaćini za oko 800 gostiju koji su u subotu tijekom cijelog dana pohodili Gradske bazene, a tomu svjedoče brojne pohvale gostujućih klubova i gledatelja. Ovim putem PK Barok iskreno zahvaljuje svim ljudima koji su pomogli u organizaciji i svim sponzorima ove priredbe.

Izvor:
Foto:

Sport

3. NL Sjever: Trećeplasirani Varteks u derbiju kod Poleta u Sv. Martinu na Muri

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ovo 22. kolo bit će rezervirano za derbije, a Varteks ulazi u ključnu fazu sezone.

Nekakva tiha želja rukovodstva kluba jest pokušati uloviti kvalifikacije za jedinstvenu 2. NL Sjever (treći rang natjecanja). Za to bi Bumbari trebali završiti na najmanje 3. mjestu i biti bolji od Pitomače, jer su se jedino Varteks i Pitomača prijavili za ligu više.

Ali niti to nije nešto s čim u klubu razbijaju glavu, prioritet je ove godine posložiti i pripremiti stadion, na kojem radovi traju, a Druga liga tek nakon toga.

Što se tiče sljedećeg protivnika, nema tajni da šef struke Bumbara izuzetno respektira Polet, kojeg je i gledao na utakmici u Pitomači prošlog tjedna.

Polet je prvak, zasluženo. Lider lige, a prevazišli su ovaj rang, po svemu – istaknuo je trener Zoran Vukelić, ali nije Varteks bez šansi. U dvije dosadašnje utakmice je Varteks bio prilično ravnopravan Poletu, kao skoro pa niti jedna ekipa u ligi.

– Sve što možemo očekivati, jedan klasični derbi, u kojem ćemo biti totalno rasterećeni. Priželjkujem da ćemo igrati na dobrom terenu, uz dobro suđenje i da će gledatelji uživati – ističe trener uoči subotnje utakmice u 17 sati.

Dodajmo da u 22. kolu Podravina dočekuje Koprivnicu.

Nastavite čitati

Sport

Varaždinskim Vidrama dvije medalje u Sloveniji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U slovenskom Velenju u subotu, 20. travnja održano je Otvoreno regionalno natjecanje u paraplivanju. Sudjelovalo je oko 100 paraplivača iz Hrvatske, BiH i Slovenije.

Plivački klub Vidra predstavljalo je šestero plivača, od kojih su troje po prvi put nastupili u bitno težim disciplinama. Oryna Svorina nastupila je na 100 m slobodno, Borna Obradović na 100 m leđno, Franjo Krog na 25 m slobodno, Vedran Kos nastupio je na 50 m slobodno, Nikola Dodoš na 50 m leptir, a Brunela Hrženjak na 100 m prsno. Franjo Krog je stigao do 2. mjesta u svojoj kategoriji, dok je Brunela Hrženjak po prvi put startala s odskočne pozicije i isplivala 2. mjesto u svojoj kategoriji.

– Kao i uvijek, veliko hvala gospodinu Kokijeru na prijevozu i Zajednici spotskih udruga grada Varaždina na omogućenom kombiju. Iskusniji i vještiji, pripremamo se za iduće natjecanje u Zadru sredinom svibnja – ističu iz PK Vidra.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje