Povežite se s nama

Sport

Hajdinjak i Igrec osvojili tri srebra u Splitu

Objavljeno:

- dana

PLIVANJE

Na Jadran Grand Prix mitingu, koji je ujedno i prvi grand prix ove sezone nastupilo je 243 natjecatelja iz 24 kluba,  uključujući pet iz susjedne BIH, te jedan iz Mađarske.

Bio je to miting na kojem su se natjecali mlađi juniori, juniori i seniori. Iz PK varaždin nastupili su Jakov Igrec i Karlo Hajdinjak i ostvarili odlične rezultate. 

Karlo Hajdinjak je osvojio srebro na  50 m prsno i također srebro na 200 m delfin. Jakov Igrec osvojio ej srebrnu medalju na 1500 m slobodno. Osim medalja ostvarili su još nekoliko zapaženih rezultata: Karlo je bio četvrti na 100 m prsno i šesti na 50 slobodno, a Jakov peti na 400 m mješovito i šesti na 100 m delfin.

Dobar nastup ostvarili su mladi članpovi PK Varaždin i na 11.Mitingu Vidra održanom u Zagrebu.

Sudjelovalo je 470 natjecatelja, iz18 klubova, a natjecali su se početnici,ml kadeti,kadeti, ml juniori i juniori.

IZ PK Varaždin nastupili su:   Anamaria Cmrečak, Tamara Flegar, Petra Švetak, Vito Makoter.

Petra Švetak ostvarila je najbolji plasman: šesto mjesto na 100 m prsno i deveto mjesto na 100 delfin,  ostali su  otplivali nekoliko osobnih rekorda.

 

Izvor:
Foto:

Sport

Gimnastičari Vindije Žugec i Bartolec bez finala Europskog prvenstva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Hrvatski gimnastički savez

Dvojica gimnastičara varaždinske Vindije nastupila su na Europskom prvenstvu u Riminiju.

Mateo Žugec nastupio je u seniorskoj konkurenciji konja s hvataljkama u kvalifikacijama.

Žugec je nastupio u srijedu, 23. travnja te je zbog pada završio na 57. mjestu.

– Pola minute prije nego što sam trebao ići na konja stavljao sam si steznike na ruke i suci su mi pustili vrijeme, a ja nisam imao steznike na rukama. Nije alibi, ali to me je jako poremetilo jer sam imao samo deset sekundi za staviti steznike, doći do konja i započeti vježbu bez da mi suci oduzmu desetinke. Bez obzira na sve krenuo sam u vježbu odlično, ali kasnije se dogodio pad. Nema predaje, spremam se za sljedeće Svjetske kupove u Varni i Kopru – rekao je Žugec. 

U kvalifikacijama juniorskog Europskog prvenstva na parteru Teo Bartolec je osvojio 13.433 te je osvojio 12. mjesto te neće nastupiti u finalu koje će se održati u nedjelju, 28. travnja.

Nastavite čitati

Sport

Alen Runac i sljedeće četiri godine na čelu Zajednice sportskih udruga grada Varaždina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U prostorima Županijskog nogometnog saveza Varaždina, u utorak, 23. travnja održana je 49. izborna sjednica Skupštine Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina.

Skupština je započela razrješenjem bivših članova i usvajanjem novih mandata članova za mandatno razdoblje od 2024. do 2028. godine.

Nakon predstavljanja programa za mjesto predsjednika, čelnu poziciju Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina u sljedećem četverogodišnjem mandatu i dalje će obnašati Alen Runac, koji se na ovoj poziciji nalazi od 2016. godine.

Nakon reizbora, predsjednik Runac Skupštini je predstavio svoje kandidate za mjesto dopredsjednika, kao i novi saziv Izvršnog odbora Zajednice. Mjesta dopredsjednika tako su pripala Saši Vojnoviću i Dubravku Baneku, dok će uz njih u Izvršnom odboru sljedeće četiri godine sjediti još: Goran Vučetić, Mario Šobak, Damir Martinčević, Boris Zernec, Toni Dalić i Romano Puček.

–Ekipa koja daje rezultate se ne mijenja – kratko je objasnio Runac.

Imenovani su i članovi ostalih tijela gradske Zajednice sportskih udruga. Novi Nadzorni odbor čine predsjednik Zvonimir Kušter, predstavnik Grada Varaždina Dražen Cesar i Josip Plečko. U Etičkom povjerenstvu sjedit će: Damir Belaj, Predrag Čosić i Damir Kolarek.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje