Povežite se s nama

Sport

Hrvatska na otvaranju EP upisala poraz od Švedske

Objavljeno:

- dana

RUKOMET

Hrvatska ženska seniorska reprezentacija ovog je ponedjeljka otvorila nastup na Europskom prvenstvu susretom protiv Švedske. U vrlo zanimljivom susretu obje ekipe željno su se borile za prve bodove u skupini C, a do isteka posljednje minute dvoboja Hrvatska nije uspjela slaviti, naime, s dva pogotka više bolja je bila Švedska

U dvorani u Varaždinu mreže su bile mirne prve tri minute, a tada put do mreže pronalazi Jenny Alm za početno vodstvo Švedske. Na 1:1 poravnava Andrea Penezić koja potom vodi Hrvatsku i u prvo vodstvo na susret (2:1). Velika borba i izjednačen ton utakmice zadržao se sve do 12. minute kada Hrvatice nizaju nekoliko tehničkih pogrešaka što, pak, dobro iskorištavaju Šveđanke koje ostavljaju Hrvatsku na minus dva (5:7). Maja Zebić-Sokač biva sigurna s linije sedam metara za 6:7, a nekoliko minuta kasnije, nakon odlične obrane Marte Žderić koja čita šut Linnee Torstenson, Lidija Horvat poravnava na 8:8. 

Šveđanke lako pronalaze rješenja za hrvatsku obranu te su se nanovo odvojile na +2 (11:9) što je bio znak za izbornika Vladimira Canjugu da pozove minutu odmora. Nakon predaha malo su popravile igru Hrvatice, ali protivnice drže stečeno vodstvo sve do 27. minute kada raspoložene Zebić-Sokač, Penezić i Ježić izjednačavaju rezultat i osiguravaju da se na odmor otiđe pri 17:17. 

Drugo poluvrijeme zgoditkom otvara Zebić-Sokač za 18:17, ali Švedska brzo ponovno poravnava na 18:18. Osjetila se tada nervoza u hrvatskim redovima što dobro iskorištavaju protivnice za novo odvajanje od tri gola (22:19). S glasnom podrškom s tribina probudile su se i Hrvatice koje s nekoliko uzastopnih pogodaka stižu na gol zaostatka (23:24), a nakon što sjajna Ivana Jelčić zaustavlja pokušaj Isabelle Gullden kapetanica Miranda Tatari dovodi Hrvatsku u izjednačenje(24:24). Hrvatska nije nastavila u istom tonu te je nakon novih pogrešaka ponovno dopustila Šveđankama da otiđu na +3 (29:26), a iako je Hrvatska pokušala sustići protivnice do isteka 60. minute Švedska je održala prednost te slavila 30:28. 

Odlične su kod Hrvatske bile Andrea Penezić i i Maja Zebić s po šest pogodaka, vratrake Marta Žderić i Ivana Jelčić sakupile su 18 obrana, dok se kod Švedske istaknula Isabelle Gullden sa sedam golova, a Johanna Bundsen i Filippa Idehn obranile su 12 lopti. 

Hrvatska: Žderić 7 obrana, Jelčić 10 obrana; Tatari 2, Benko, Grubišić, Gaće 1, Mićijević, Horvat 3, Elez 3, Penezić 6, Ježić 3, Zebić 6, Milanović-Litre 3, Džono, Marić 1, Bašić 
Izbornik: Vladimir Canjuga 

Švedska: Bundsen 1 obrana, Idehn 11 obrana; Agren 2, Fogelström 2, Blohm 1, Roberts, Sand, Ahlm 1, Torstenson 2, Gullden 7, Helleberg 2, Hagman, Jacobsen 2, Oden 5, Alm 3, Johansson 3 
Izbornik: Thomas Sivertsson/Helle Thomsen 

Izvor:
Foto:

Sport

Gimnastičari Vindije Žugec i Bartolec bez finala Europskog prvenstva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Hrvatski gimnastički savez

Dvojica gimnastičara varaždinske Vindije nastupila su na Europskom prvenstvu u Riminiju.

Mateo Žugec nastupio je u seniorskoj konkurenciji konja s hvataljkama u kvalifikacijama.

Žugec je nastupio u srijedu, 23. travnja te je zbog pada završio na 57. mjestu.

– Pola minute prije nego što sam trebao ići na konja stavljao sam si steznike na ruke i suci su mi pustili vrijeme, a ja nisam imao steznike na rukama. Nije alibi, ali to me je jako poremetilo jer sam imao samo deset sekundi za staviti steznike, doći do konja i započeti vježbu bez da mi suci oduzmu desetinke. Bez obzira na sve krenuo sam u vježbu odlično, ali kasnije se dogodio pad. Nema predaje, spremam se za sljedeće Svjetske kupove u Varni i Kopru – rekao je Žugec. 

U kvalifikacijama juniorskog Europskog prvenstva na parteru Teo Bartolec je osvojio 13.433 te je osvojio 12. mjesto te neće nastupiti u finalu koje će se održati u nedjelju, 28. travnja.

Nastavite čitati

Sport

Alen Runac i sljedeće četiri godine na čelu Zajednice sportskih udruga grada Varaždina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U prostorima Županijskog nogometnog saveza Varaždina, u utorak, 23. travnja održana je 49. izborna sjednica Skupštine Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina.

Skupština je započela razrješenjem bivših članova i usvajanjem novih mandata članova za mandatno razdoblje od 2024. do 2028. godine.

Nakon predstavljanja programa za mjesto predsjednika, čelnu poziciju Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina u sljedećem četverogodišnjem mandatu i dalje će obnašati Alen Runac, koji se na ovoj poziciji nalazi od 2016. godine.

Nakon reizbora, predsjednik Runac Skupštini je predstavio svoje kandidate za mjesto dopredsjednika, kao i novi saziv Izvršnog odbora Zajednice. Mjesta dopredsjednika tako su pripala Saši Vojnoviću i Dubravku Baneku, dok će uz njih u Izvršnom odboru sljedeće četiri godine sjediti još: Goran Vučetić, Mario Šobak, Damir Martinčević, Boris Zernec, Toni Dalić i Romano Puček.

–Ekipa koja daje rezultate se ne mijenja – kratko je objasnio Runac.

Imenovani su i članovi ostalih tijela gradske Zajednice sportskih udruga. Novi Nadzorni odbor čine predsjednik Zvonimir Kušter, predstavnik Grada Varaždina Dražen Cesar i Josip Plečko. U Etičkom povjerenstvu sjedit će: Damir Belaj, Predrag Čosić i Damir Kolarek.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje